Elefanttiradio

Pidetään liekkiä yllä…

Kevään 2020 korona-aikaan Helsingin Kalliossa sijaitsevassa Majava Baarissa starttasi monien musiikkialan ammattilaisten pyörittämä Radio Majava. Huhtikuusta -20 aina kesäkuuhun 2022 kanavan nettitaajuuksilla kuultiin viikoittain myös Funky Amigosin vetämää mustan rytmimusiikin erikoisohjelmaa Elefanttiradio.

Ohjelmaa toimitti ja soundia selektoi Funky Amigosin oma radiotiimi, ensimmäisenä vuonna lähinnä Sami ”Magic SamMannerheimo, Joonas ”SoulllJay” Kervinen ja ”Funky Ville” Hollanti. Pian mukaan tuli myös muita yhdistyksen jäseniä ja ohjelmissa vieraili lukuisia alan artisteja ja vaikuttajia.

Juontajien joukossa studiossa reilun parin vuoden aikana kuultiin edellä mainittujen lisäksi mm. seuraavia yhdistyksemme aktiiveja.

Janski Arnimaa
Juuso ”Space Cowboy” Partti
Lord Fatty
Lilli Rose
Niko Geselle
Johanna Lemmetyinen
Elina Mäkilä

Linjauksena oli, että kukin vetää show’n omalla tyylillään, mutta rajoja kaihtelematon ja aina ehdottoman funky soundi pysyy pääosassa! Tarkoitus oli aina inspiroida, toisinaan ehkä myös levittää musiikkitietoutta tai herättää kysymyksiä.

Musiikkia kuultiin käytännössä funkin ja soulin ohella niin jazzin, hiphopin, reggaen ja lukemattomien mustan rytmimusiikin eri genrejen saralta ympäri maailmaa funky-selektorien valikoimien teemojen mukaisesti. Osa ohjelmista on edelleen taltiointeina kuunneltavissa tekijöiden henkilökohtaisilta Mixcloud-sivuilta:

DJ SoulllJay’s Mixcloud >>
Janski Arnimaa’s Mixcloud >>
Lord Fatty’s Mixcloud >>

Hyppää vaikka jälkikäteen taajuuksille, jos jäit tunnelmista paitsi! Luvassa joka kerta musiikkielämyksiä laajalta skaalalta niin uudemman kuin vanhemmankin rytmimusiikin parissa.

Ohjelmassa on vieraillut haastateltavana säännöllisesti alan artisteja, mm. Maajo, The Blassics, Helsinki-Cotonou Ensemble, The Funky Sound Foundation, Bentality, Franck ”Frankosun” Koumolou, Punomo, Tuomo Prättälä, Puppa J, Emilia Sisco, Tapani Rinne, Dub Vallila, Natalia Castrillón (Kaminá) ja Aleksi Myllykoski, sekä muita alan vaikuttajia. Myös moni deejii vieraili show’ssa.

Elefanttiradion dynaamiselle ja joka ohjelman jälkeen päivitettävälle soittolistalle Spotifyssa koottiin lähetyksissä soitetut biisit lisäämällä tuorein ohjelma aina listan alkuun. Näistä herkuista voit nauttia edelleen soittolistaltamme! Listalta löytyy yli 900 kappaletta ja kymmenien tuntien edestä pelkkää hyvää kuunneltavaa!

Myös linkit Mixcloud-tallenteisiin löytyvät listoilta. Mutta myös satoja linkkejä harvinaisempien biisien musavideoihin ja liveklippeihin, joten kannattaa käydä tsekkailemassa!

Löydät yksittäisten ohjelmien soittolistoja ja muita valikoituja Funky Amigosin selektoimia herkkuja Spotifyssa seuraavan linkin takaa.