Elephantasy

Se vuoden elefantastisin piknik…

Yksi Stadin kesän huipentumista, maksuton ja ikärajaton koko perheen kaupunkifestivaali Elephantasy – Funky Family Picnic järjestetään lauantaina 9.7.2022 osana Alppipuiston kesän tapahtumasarjaa.

Rytmimusiikin ja kulttuurien monimuotoisuutta painottava Elephantasy tuo Alpparin ihanaan idylliin jo kolmannentoista kerran tänä kesän inspiroivia live-keikkoja kahdella lavalla, sirkusta, erilaisia työpajoja, akrojoogaa, katuruokaa maailmalta ja lasten kokonaan oman puuha-alueen aktiviteetteineen. Näillä puitteilla tarjoamme yleisölle upean päivän piknik-hengessä nautiskella musiikin ohella suussa sulavasta ruoasta, hyvästä seurasta ja mahtavasta tunnelmasta Helsingin tunnelmallisimmassa puistossa.

ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 2022
LA 9.7.2022 @ Alppipuisto, Helsinki (osoite: Viipurinkatu–Tivolitie)
klo 14-22 ja lasten alue klo 14-19
Vapaa sisäänpääsy, ei ikärajaa! Tapahtuma on esteetön.

LIVE:

Dashing Waves
Punomo
Emjoy Reggae Band
Julye Blom

+ monia muita (julkistetaan myöhemmin!)

Circus Johku
Fabio Piresin katutaidetyöpaja

MUU TARJONTA:

Funky Amigos DJ’s
Lasten alue & työpajat
Katuruokaa maailmalta
Yhteystiedot

Facebook-tapahtumasivu >>

Oikeudet muutoksiin pidätetään.


Valokuvia kesän 2021 festivaalilta:

Tunnelmia ja muistoja vuoden 2019 Elephantasysta:

Saapuminen paikalle

Alppipuisto sijaitsee Helsingin Alppilassa, Linnanmäen huvipuiston kupeessa, jonne on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta kaupunkia ja 1,5 kilometrin kävelymatka Pasilasta. Suosittelemme saapumista kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä, määränpää “Alppipuisto”. Puiston läheisyydessä ei ole pysäköintipaikkoja autoille ja vain tapahtuman ennalta sovitut huoltoajot ovat alueella sallittuja.

HSL:n Reittiopas >>

Koronaturvallisuus

Vaikka tämänhetkinen koronatilanne mahdollistaakin tapahtuman järjestämisen, tulethan puistoon vain terveenä! Infopisteestä on tarvittaessa saatavilla käsidesiä, kasvomaskeja ja muuta koronaturvallisuuteen liittyvää, kuten puhdistusliinoja. Alueella on useampi käsienpesupiste, joten pidäthän hygieniasta huolta.

Tutustu Helsingin koronarajoituksiin ja suosituksiin >>

Alueen pitäminen siistinä

Pidetään yhdessä puistosta huolta eli kerääthän omat jälkesi ja helpotat alueen siivoamista osaltasi! Kiitos, arvostamme! =) Infopisteeltä saat tarvittaessa ilmaiseksi roskapusseja käyttöösi. Elephantasyn yhteisöllisessä hengessä toimien se on jokaiselta kävijältä henkilökohtaisesti pieni mutta isommassa kuvassa arvokas teko.

Ethän muuten täytä tapahtuma-alueen jäteastioita äärimmilleen, jos viihdyt puistossa pidempään ja ne ovat jo täynnä, koska roskat leviävät lintujen toimesta ympäristöön. Pidetään idyllinen Alppipuisto Stadin viihtyisimpänä puistona ja mahdollistetaan tapahtumien jatkuminen siellä!

Lapset

Lapset ovat sydämellisesti tervetulleita Elephantasyyn, jossa heille huoletajiensa seurassa on kokonaan oma alueensa aktiviteetteineen! Muistathan pitää tarkasti silmällä väenpaljoudessa pienokaisia eksymisen välttämiseksi. Alueella on yksin harhaileville lapsille vaarallisia paikkoja, kuten puiston lampi (joka on syytä jättää rauhaan) ja yläkalliot. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä henkilökuntaan alueen infopisteellä.

Mitä kannattaa tuoda mukana?

Voit nauttia piknik-korisi omia eväitä ja juomia Alppipuistossa, mutta ruokaa ja alkoholittomia virvokkeita on mahdollista myös ostaa paikan päältä maailman katuruokaa tarjoavista ruokateltoista ja kahvilakojuista.

Muistathan juoda riittävästi vettä auringon paisteessa! Suosittelemme varaamaan mukaan vesipullon, jota voit täyttää jollain alueen useista veispisteistä. Siellä on myös käsienpesumahdollisuus. Omalla käsidesillä kannattaa varautua, vaikka alueeltakin sitä löytyy esimerkiksi infopisteeltä.


Circus Johku

Kuten aina ennenkin, Elephantasy-yleisöä viihdyttää, opettaa ja inspiroi tänäkin kesänä turkulainen Circus Johku joukkoineen. Esitysten ohella he vetävät näillä näkymin myös ainakin lasten akrobatiatyöpajan sekä akrojoogatyöpajan sekä vasta-alkajille että hieman kokeneemmille.

Circus Johkusta on muodostunut vuosien saatossa olennainen osa koko tapahtumaa ja hän onkin vakioesiintyjä Elephantasyssa maailmanluokan vieraineen. Ryhmä on mukana aktiivisesti pyörittämässä turkulaista Circus Lounge -taidetilaa taiteelle ja liikkuville taiteilijoille.

Lue lisää Circus Loungesta (circuslounge.fi) >>


Funky Amigos dj’s

Elephantasy-päivän ensimmäisen tunnin aikana ja live-keikkojen välissä, kun kukaan ei esiinny, Funky Amigos dj’t viihdyttävät yleisöä takuuvarmoilla biisivalinnoillaan, jotka ovat monien eri bileiden ohella korona-aikana tulleet tutuiksi myös gruuvaavan rytmimusiikin viikoittaisesta erikoisohjelmasta Elefanttiradio Radio Majavalla.


Lasten alue & Työpajat

Elephantasyn lasten alue tarjoaa aktiviteetteja ja virikkeitä tapahtuman pienimmille osallistujille! Nuorimpien aika rientää ja tekemistä piisaa aina alkuiltaan (noin klo 19) saakka. Lasten oman alueen ansiosta Elephantasy onkin ollut jo vuosia yksi lapsiperheiden kesän suosikkitapahtumista!

Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

TYÖPAJAT

Lasten akrobatiatyöpaja

Circus Johkun toteuttamassa sirkustyöpajassa lämmitellään ja otetaan ensin akrobatian perusteita haltuun, minkä jälkeen kaikki lopulta huipentuu yhteisesti toteutettavaan fyysiseen taidonnäytteeseen. Ohjaaja Johanna Kellomäki on valmistunut tanssijaksi vuonna 2007 ja sirkusartistiksi 2009 sekä sen jälkeen esiintynyt ja johdattanut halukkaita sirkuksen saloihin ympäri maailmaa.

Akrojoogatyöpaja

Sirkustaiteilija Johanna “Johku” Kellomäki johdattaa mielellään kiinnostuneet myös akrojoogan perusteisiin. Tarjolla on sekä peruskurssi aloittelijoille että jatkokurssi hieman kokeneemmille joogaajille!

Fabio Piresin katutaidetyöpaja

Urbaanin taiteen parissa pitkään aktiivisesti työskennellyt Fabio Pires tulee Elephantasyyn vetämään sekä lapsille että aikuisille soveltuvan työpajan aiheesta. Tarkempaa tietoa myöhemmin.

Varauduthan kaikkiin työpajoihin rennolla ja kevyellä vaatetuksella sekä omalla vesipullolla.


Katuruokaa maailmalta

Olet aina tervetullut Elephantasyyn omien eväiden kanssa, mutta valinnan varaa on paikan päälläkin.

Elephantasyn ruokakojut tarjoilevat eri puolilta maailmaa monenlaisia street food -herkkuja, joten voit hyvin halutessasi jättää piknik-korin kotiin ja tulla vain paikalle!

Ruoka & muut herkut

Tämänvuotiset ruokabasaarin myyjät julkistetaan myöhemmin.


Yhteystiedot

Tuottaja: Lilli Philip | lilli.philip [ät] gmail.com | p. +358 50 5715 125
Festivaalijohto: Sami Mannerheimo | sami [ät] funkyamigos.fi | p. +358 50 4400 209
Taiteellinen johto: Joonas Kervinen, Sami Mannerheimo, Janski Arnimaa & Lilli Philip
Suom. & eng. tekstit: Joonas Kervinen | joonas [ät] funkyamigos.fi
Elephantasyn graafinen ilme (’22): Baris Varhos


Elephantasy – Funky Family Picnic on toteutettu Helsingin kaupungin Alppipuiston kesä 2022tapahtumasarjalle myöntämällä rahoituksella.