Elephantasy ’24

Se vuoden elefantastisin piknik…

Helsingin kesä ei olisi mitään ilman Elephantasy – Funky Family Picniciä, joka toivottaa tänäkin vuonna perheet ja kaikenikäiset rytmimusiikin, elävän ja monimuotoisen kaupunkikulttuurin, sirkuksen ja maailman makujen pariin lauantaina 13.7.2024. Tapahtuma on osa Alppipuiston kesän tapahtumasarjaa. Ilmainen sisäänpääsy, ei ikärajaa!

Funky Amigos juhlii 30 vuoden taivalta kaupunkikulttuurin ja rytmimusiikin ytimessä!
Elephantasy – Funky Family Picnic avaa 13.7. Alppipuiston kesän

Elephantasy – Funky Family Picnic tarjoaa lauantaina 13.7. moninaisen kattauksen elävää musiikkia, sirkusta, tanssia, työpajoja ja makuelämyksiä maailmalta kaikenikäisille. Samalla se on jo kolme vuosikymmentä rytmimusiikki- ja kulttuuritapahtumia järjestäneen taustajoukon voimannäyte ja nykyinen lippulaiva, joka kokoaa tyypillisesti vähintään 4000-6000 ihmistä moninaisista taustoista ja ikäryhmistä olevia ihmisiä nauttimaan kesäpäivästä Stadin idyllisimpään puistoon. Tällä kertaa lasten alueeseen on Alli Paasikiven Säätiön rahoituksen ansiosta panostettu tavallistakin enemmän.

Kesän funkyimpana ja rytmikkäimpänä puistopiknikinä tunnetun Elephantasyn toinen pääesiintyjä tänä vuonna on Grande Mahogany. Yhtyeen kansainvälisestikin ihastuttanut funk-rock tuo mieleen lähinnä Funkadelicin alkuvuodet ja Jimi Hendrixin. Toisena keulakuvana päälavalla nähdään porilainen Mama Longhorn. Kokoonpanon alkuvuodesta julkaistu neljäs levy on niin ikään löytänyt heille lukuisia uusia faneja ympäri maailmaa.

Muita ajankohtaisia esiintyjiä ovat mm. Joose Keskitalon tähdittämä Inariveljet, venezuelalais-syyrialainen Ramithawi, räppäri Raakasaga Palapeli-orkesterinsa kanssa, duo Joska Josafat & Joonatan Rautio sekä reggae-artisti Maria Aleksandra. Myös iso liuta deejiitä viihdyttää yleisöä musiikillisesti. Tapahtumaan on ikärajaton sekä vapaa ja esteetön pääsy, minkä ohella omat eväät ja juomat ovat sallittuja. Alueelle pystytetään myös pienpanimobaari, puistobasaari ja valikoima ruokakojuja.

Elephantasya tukevat Helsingin kaupunki, Alli Paasikiven Säätiö, Interkult ja Musiikin edistämissäätiö.

ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 2024
LA 13.7.2024 @ Alppipuisto, Helsinki (osoite: Viipurinkatu–Tivolitie)
klo 14-22 ja lasten alue klo 14-19
Vapaa sisäänpääsy, ei ikärajaa! Tapahtuma on esteetön.

Elefanttilava:
Grande Mahogany (klo 20:30)
Mama Longhorn
(klo 18:15)
Ramithawi
(klo 16:30)
Raakasaga Palapeli
(klo 14:45)
Avajaisseremonia (Saint Sarah & Jalmary) klo 14:00

Funky Amigos dj´s
Wibes Festival dj’s

Aurinkolava:
Inariveljet
(klo 19:30)
Duo Joska Josafat & Joonatan Rautio (klo 17:30)
Maria Aleksandra
(klo 15:45)

Circus Lounge -kollektiivi (päätösshow klo 20:15)
SirkusRakkausPumPum

Ohjelman juontaa: Bunuel

Elephantasyn yö on tänä vuonna täynnä energistä mutta monimuotoista musiikkia ja maagista tunnelmaa! Elephantasy – Funky Family Picnic ja Wibes järjestävät nimittäin tänä vuonna rytmikkäät afterpartyt lauantaipäivän huipennukseksi. Kesän kuumin ilta starttaa heti päivätapahtuman päättyessä Kulttuuritalon lumoavalla Kult Night Clubilla, jonne kävelet myös hetkessä Alppipuistosta.

Illan aikana dekkien takana nähdään:

🎧 Borzin
🎧 Bunuel
🎧 Magic Sam
🎧 Lord Fatty
🎧 Kenno
🎧 Jesper Aisti
🎧 + kaksi yllätysnimeä!

la 13.7.2024 klo 22:00 – 04:30
Kult Night Club (K-18), Kulttuuritalo

Liput:
Ennakko 11,50 e (sis. kulut)
Ovelta 12 e
(+ narikka 3,50 e)

Facebook-tapahtumasivu


Grande Mahogany

Showtime: klo 20:30 / Elefanttilava

Tämän kesän kuumin festarinimi ainakin rytmimusiikin puolella on kiistattomasti Grande Mahogany. Monien suurten tai maksullisten festivaalien, kuten Flow’n, Ruisrockin, Odysseus Festivalin ja Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin, ohella tätä funkista, vaihtoehtorockista, rhythm’n’bluesista ja psykedeliasta ammentavaa ilmentymää on mahdollista päästä nautiskelemaan myös ilman kalliita lipunhintoja Elephantasyn päälavan viimeisenä esiintyjänä. Musiikillisesti lähimpiä esikuvia ja vertailukohtia wah-wah -pedaalien värittämälle soundille ovat Funkadelic, Bootsy Collins, Jimi Hendrix ja Lenny Kravitz, mikä on herättänyt ihastusta myös jo kansainvälisesti.

Grande Mahogany ei ole varsinaisesti uusi tulokas, sillä ensimmäinen itsenimetty EP ilmestyi jo viisi vuotta sitten. Keulahahmo, multi-instrumentalisti, säveltäjä ja solisti Jesse Essel syntyi Turussa mutta varttui myös 11-vuotiaasta lähtien monimuotoisessa Manchesterissa omaksuen siellä asuessaan rytmejä ja vaikutteita maailmalta.

Lopullinen läpimurto tapahtui kuitenkin helmikuussa ilmestyneen, odotetun As Grande As -levyn myötä. Esimerkiksi Rumba ounasteli siitä jo ennakkoon vuoden albumitapausta, ja Soundi julisti levyarviossaan Grande Mahoganyn maan ”cooleimmaksi artistitulokkaaksi”. Kaikessa onkin ainekset vaikka millaiseen menestykseen, sen verran säkenöivästä kokonaisuudesta on kyse. Levyn on masteroinut brittiläinen Guy Davie, jolla on taustaa yhteistyöstä Kaytranadan, Michael Kiwanukan ja Jon Hopkinsin kaltaisten maailmanluokan tähtien kanssa.

Suurimman vaikutuksen Grande Mahogany tekee silti livenä. Tervetuloa Alppipuistoon todistamaan sitä! JK

Kokoonpano:
Jesse Essel – laulu, kitara | Aleksi Halonen – basso | Aatu Yli-Rahko – rummut | Jonatan Snapir – kitara, kosketinsoittimet


Mama Longhorn

Showtime: klo 18:15 / Elefanttilava

Kuva: Janne Alhonpää

Porin rytmitankki Mama Longhorn jakaa rytmimusiikin ilosanomaa kymmenen hienon muusikon voimalla. Yhtyeen musiikkikartan alkupisteitä olivat afrobeat ja funk, mutta vuosi vuodelta ja levy levyltä

ilmaisu on laajentunut ja syventynyt kohti yhä omaperäisempiä ja mielikuvituksellisempia sfäärejä. Nyt yhtyeen tuoreinta vaihetta ja kehitysaskelia päästään kuulemaan myös Elephantasyssa, jossa yhtye esiintyi myös kolme vuotta sitten edellisen levynsä Let It Run jäljiltä.

Neljäs, alkuvuodesta julkaistu levy Extinct But Still Alive vie solisti Eeva Poijärven hunajaa tihkuvan lauluäänen sekä kiihkeiden, tummien ja leikkisien sävyjen luotsaamana Mama Longhornin musiikin entistäkin psykedeelisemmille ja omaperäisemmille vesille. Tämä on havaittu myös maailmalla, josta bändi on löytänyt uusia faneja aina Meksikosta eri puolille Eurooppaan ja Turkista Australiaan saakka. Arvostettu Songlines-musiikkilehti valitsi levyn toukokuun numeronsa Top of the World -kategoriaan ja kokoelmalevylleen sekä antoi sille täydet viisi tähteä, mikä jo pelkästään on poikkeuksellisen kova saavutus!

Mama Longhorn onkin tänä päivänä yksi suomalaisen rytmimusiikin valovoimaisista ja progressiivisimmista valioista, joka johdattaa kuulijansa joka kerta omaan maailmaansa. Kun unenomaisen kaunis, trip hop -henkinen ”Rowing High Rowing Low” ja muut uusimman levyn helmet pääsevät Alppipuistossa livenä valloilleen, psykedeelinen euforia on taattua. Heittäydy rohkeasti mukaan! JK

Kokoonpano:
Eeva Poijärvi – laulu, lyömäsoittimet | Tuomas Grönlund – kitara, Hammond M3 -urut | Valtteri Mäkitalo – kitara | Mikko Elo – basso | Kai Johansson – koskettimet, lyömäsoittimet | Saija Santavirta – klarinetti, alttosaksofoni | Jukka Kettula – tenorisaksofoni | Juho Nordman – trumpetti, flyygelitorvi, pasuuna | Tatu Tyykilä – congat, lyömäsoittimet | Janne Huhtala – rummut, lyömäsoittimet


Ramithawi

Showtime: klo 16:30 / Elefanttilava

Tänäkin vuonna Elephantasyssa voi aistia jälleen aivan uudenlaisia tuulia maailmalta! Helsingissä ja Tbilisissä asuvan venezuelalaissyyrialaisen laulaja-lauluntekijä Ramithawin musiikki on fuusio latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia sekä Lähi-idän ja punkin elementtejä, mikä on poikkeuksellisen kiehtova mutta myös auditiivisesti palkitseva yhdistelmä.

Rumpali Vilho Loihivuoren, perkussionisti Jani Lehtioksan, soolokitaristi Otto Porkkalan ja basisti Javi Sánchezin säestämä kokoonpano esittää kauniin ja raa’an laulurepertuaarin, joka käsittelee monenlaisia aiheita kodista sotaan sekä raivosta ja rakkauteen. Kappaleensa Ramithawi esittää espanjaksi, arabiaksi, suomeksi ja englanniksi, mikä on omiaan korostamaan kaiken monimuotoisuutta.

Ramithawi rikkoo kielimuurit ja yhdistää yleisön syvemmällä tasolla, ylittäen kansallisuuden ja taustan rajat hurmaavalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Parhaimmillaan heidän musiikkinsa on koettavissa livekeikoilla, joten kannattaa saapua Alppariin ajoissa eikä jäädä matkalle vaiheilemaan!


Raakasaga Palapeli

Showtime: klo 14:45 / Elefanttilava

Raakasaga yhdistelee vaihtoehtoista modernia hiphopia maukkaan rönsyilevästi jazziin, reggaeen, bluesiin ja souliin. Alun perin hän nousi jokunen vuosi sitten esiin suomiräpin raikkaana Soundcloud-ilmiönä. Sen jälkeen kaikki on monipuolistunut vain entisestään, ja laajalti odotettu, genrejä kumartelematon debyyttilevy näki päivänvalon viime lokakuussa. Tänä vuonna meillä on ilo toivottaa Raakasaga yhdessä sielukkaan Palapeli-orkesterinsa kanssa tervetulleiksi Elephantasyn päälavalle!

Uniikilla äänellään, nokkelilla teksteillään ja tummilla melodioillaan sekä kompaktilla neljän hengen live-kokoonpanolla Raakasagan ulosanti onkin nyt herkullisempaa kuin koskaan aiemmin. Toivoa antavia lennokkaita melodioita sekä runollisia ja hetkittäin jopa pysäyttäviä sanoituksia on jopa kuvailtu aivan uudeksi tyylilajiksi urbaanin rytmimusiikin saralla.

Kuuluisuutta tärkeämpää Raakasagalle on kuulluksi tuleminen eli luvassa on paljon muuta ja enemmän kuin ajan hengelle tyypillisesti pelkkää sanahelinää. Siksi tätä keikkaa kannattaa ehdottomasti saapua fiilistelemään Alppariin niidenkin, jotka Raakasagan keikasta pääsivät nauttimaan jo pari vuotta sitten Elephantasyssa. Se oli nimittäin vasta pientä lämmittelyä tälle! JK

Kokoonpano:
Raakasaga ‒ laulu & räpit | Leevi Lehikoinen ‒ kitara | Taneli Mikkola ‒ trumpetti & piano | Elias Nieminen ‒ rummut | Roni Forss ‒ basso


Inariveljet

Showtime: klo 19:30 / Aurinkolava

Inariveljet syntyi Joose Keskitalo & Kolmas Maailmanpalo -yhtyeen tutkimusretkistä varhaiseen kansanmusiikkin reilut kymmenen vuotta sitten. Mantramaiset kansanlaulut, afrikkablues ja Karjalan kaiut yhdistyvät yhtyeen minimalistisessa musiikissa jännittävällä mutta samaan aikaan moni-ilmeisellä tavalla luoden ainutlaatuisen lopputuloksen.

Vuonna 2024 Inariveljet jatkaa tauon jälkeen uudistetulla kokoonpanolla. Mukaan on liittynyt kolmea siskoa: Jenni Hanikka, Mirja Hanikka ja Iida Tallqvist laulamaan sekä aiemmin mm. Litku Klemetin bändissä vaikuttanut basisti Juho Kalliolahti.

Inariveljien toinen albumi Eeppiset pajot ilmestyi kesäkuussa. Keitokseen on nyt tullut mukaan lisää funkya, särmää ja kansantranssia – pelimannimaisessa hengessä! Soundi julisti jo levyarviossaan levyltä löytyvän ”Tee hautani pian” kappaleen olevan yksi tämän vuoden kaikkein parhaista kotimaisista kappaleista. Myös videobiisi ”Meestä aevoon” on soinut aktiivisesti eri puolilla ja jää herkästi mutta miellyttävästi korviin soimaan joka kuuntelukerran jälkeen.

Kokoonpano:
Joose Keskitalo ‒ laulu, kitara, puhaltimet, viulu | Mikko Kankaanpää ‒ laulu, kitara | Arwi Lind ‒ laulu, lyömäsoittimet | Juho Kalliolahti ‒ basso | Jenni Hanikka ‒ laulu ja puhaltimet | Mirja Hanikka ‒ laulu ja puhaltimet | Iida Tallqvist ‒ laulu ja puhaltimet


Duo Joska Josafat ja Joonatan Rautio

Showtime: klo 17:30 / Aurinkolava

Jätkäjätkistä ja rock-yhtyeestä Jason muuttaa taivaaseen tuttu Joska Josafat on tehnyt ripeään tahtiin viime vuosina uutta inspiroivaa soul-musiikkia. Jo vuoden 2023 debyyttilevy Valkeat kaupungit nousi kriitikoiden parissakin poikkeukselliseksi kuriositeetiksi, sillä se perustui V.A. Koskenniemen romanttisiin ja myyttisiin runoihin. Yllättävä ja omaperäinen yhdistelmä keräsi kiitosta ja herätti ihastusta erityisyydellään halki genrerajojen.

Jatkoa hienolle debyytille ilmestyi keväällä 2024 toisen upean albumin Iltalaulu merellä muodossa, joka on pitänyt Joska Josafatin tiiviisti keikkalavoilla aktiivisesti. Funky Amigosilla on kunnia tuoda hänet tämänvuotiseen Elephantasyyn esittelemään säväyttävää soundiaan, kenties myös jo syksyllä julkaistavaa kolmatta levyään.

Elephantasyssa Joskalla on luvassa duo-veto aina yhtä loistavan saksofonivirtuoosi ja jazz-muusikko Joonatan Raution kanssa, mikä sopii täydellisesti Aurinkolavan intiimiin tunnelmaan. Ei liene liikaa povata, että tästä saattaa hyvinkin tulla yksi tämänvuotisen Elephantasyn lukuisista huippuhetkistä. JK


Maria Aleksandra

Showtime: klo 15:45 / Aurinkolava

Laulaja-lauluntekijä Maria Aleksandra on elänyt ja hengittänyt reggae-musiikkia ja -kulttuuria jo vuodesta 1985 lähtien. Debyyttilevy, jota on työstetty Jamaikalla, on ollut tekeillä jo pitkään. Samaten vuosien varrella on pudonnut neljä singleä, jotka alan piireissä on otettu lämpimästi vastaan. Maine on alan piireissä kasvanut tasaisesti, joten nyt on sopiva hetki saada hänet myös Elephantasyyn viimein esiintymään.

Tarkkanäköinen ja lyyrinen lauluntekijä tarttuu myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja tarjoilee poikkeuksetta energisen shown, joka liikuttaa sekä kehoa että mieltä. Laulunsa hän esittää suomeksi ja välillä myös englanniksi, tyylejä taas löytyy rootsista aina vanhan liiton dancehall-reggaeen. Livenä hän on esiintyy tällä kertaa kokeneen Negus Rocketeers Bandin kanssa, joka nähtiin Elephantasyssakin viimeksi vuonna 2017.

Kokoonpano:
Maria Aleksandra – laulu | René Malmström – rummut | Tommi Ranta – basso | Mikko Rossi – kitara | Matti Pihlajamaa – kosketinsoittimet


Funky Amigos dj’t erikoisvieraineen

Elephantasy-päivän päälavan live-keikkojen välissä Funky Amigos dj’t erikoisvieraineen viihdyttävät yleisöä takuuvarmoilla biisivalinnoillaan. Rytmikästä soundia siis piisaa silloinkin!

Päälavan yhteydessä dekkien takana kuullaan seuraavia deejiitä:

klo 14:30-14:45 & klo 17:30-18:15 – DJ SoulllJay
klo 15:45-16:30 – DJ Palmu
klo 19:30-20:15 – DJ Lord Fatty


Wibes Festival DJ’t

Elephantasyn tapahtuma-alueelta voit löytää myös Wibes Stagen, missä Wibes Festivalin aktiivit Tone_i, KesäVesa, Jesper Aisti ja Laiska Jaakko pyörittävät levyjä sekä lippuskabaa! Kilpailusta voit voittaa liput elokuussa Uudessakaupungissa järjestettävälle Wibes-festivaalille.

Lue lisää:
www.wibes.fi

Wibes Festival on mukana myös virallisilla jatkoilla (Elephantasy Afterparty), missä Wibes ottaa haltuun toisen Kultin tanssisaleista klo 22 alkaen.


Circus Lounge

Turkulainen Circus Lounge esiintyjineen on Funky Amigosin pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka työpajat ovat vetäneet vuosittain satoja kävijöitä temppuilemaan sirkustyöpajoihin. Circus Lounge esiintyy illan lopulla yhdistäen akrobatiaa, jonglöörausta ja tulitaidetta huikeaksi esitykseksi, joka inspiroi ja saa huokailemaan ihastuksesta.

Circus Lounge vetää myös tänä vuonna lastenalueella akrojoogatyöpajoja, sateenkaaren väreissä hohtavat jättisaippuakuplat puolestaan ovat jo vuosikausien ajan olleet takuuvarma hitti niin lasten kuin aikuistenkin parissa.

Lue lisää Circus Loungesta (circuslounge.fi) >>


SirkusRakkausPumPum

Pirkanmaalainen SRPP eli SirkusRakkausPumPum ry toteuttaa lasten ja nuorten katutaideunelmia Suomessa ja maailmalla, sekä värikkäitä koko perheen tapahtumia leikkeineen ja esityksineen. SRPP toimii Funky Amigosin yhteistyökumppanina Elephantasyssa ja sponsoroi maalauseinän pienten taiteilijoiden iloksi.

Elephantasyssa tavataan kaksi lasten suosikkihahmoa, lastenmuusikko PelleKapteeni ja hänen ystävänsä ujo Lepakko. Ohjelmassa on laulua, tanssia, rokkenrollia ja yhteisleikkejä, maalausta, karnevaalilohikäärmeitä sekä helppoja ja hauskoja sirkusleikkejä koko perheelle.


Lasten alue & sirkussäpinä

Elephantasyn lasten alue tarjoaa aktiviteetteja ja virikkeitä tapahtuman pienimmille osallistujille! Nuorimpien aika rientää ja tekemistä piisaa aina alkuiltaan (noin klo 19) saakka. Lasten oman alueen ansiosta Elephantasy onkin ollut jo vuosia yksi lapsiperheiden kesän suosikkitapahtumista!

Aikataulu

klo 14:10 – PelleKapteeni ja salainen ystävä -osallistava seikkailuleikki (SirkusRakkausPumPum)
klo 15:00 – Akrojoogatyöpaja (Circus Lounge)
klo 15:30 – Karnevaalilohikäärmeiden tanssi: ohjattua leikkiä koko perheelle (SirkusRakkausPumPum)
klo 16:00 – Akrojoogatyöpaja perheille (Circus Lounge)
klo 16:30 – Ohjattua leikkiä (SirkusRakkausPumPum)
klo 17:00 – Akrojoogatyöpaja perheille (Circus Lounge)
klo 17:30 – Sirkusleikkejä koko perheelle (SirkusRakkausPumPum)
klo 18:00 – Akrojoogatyöpaja perheille (Circus Lounge)
klo 20:15 – Circus Loungen päätösshow (päälavalla / amfiteatterilla)

Nonstop-ohjelmaa klo 14-19

  • Leikinohjausta
  • Jättisaippuakuplien tekoa
  • Maalausseinät
  • Askartelua ja piirtämistä
  • Leikkivälineitä vapaassa käytössä
  • Katutaidetyöpaja (Fabu Pires) yli 8-vuotiaille

työpajat

Akrojoogatyöpajat

Lasten alueella järjestetään päivän aikana akrojoogatyöpajoja sekä perheille että aikuisille.

Näissä työpajoissa pääset harjoittelemaan erilaisia akrobatiaa ja joogaa yhdistäviä temppuja ohjaajien opastuksella. Akrojooga kehittää tasapainoa ja kehonhallintaa leikillisyys huomioiden. Harjoituksia voit jatkaa kotona vanhempien tai kavereiden kanssa. Työpajoissa tarjotaan opetusta, mutta lapset ovat oman aikuisen vastuulla. Pajojen alussa Circus Loungen ohjaajat näyttävät esimerkkejä, jonka jälkeen osallistujat pääsevät harjoittelemaan parin kanssa temppuja.

Aikuisten nonstop-akrojoogapaja klo 14-20

Timo Kurvi ja Johanna Kellomäki ohjaavat klo 14-15 alkeita painottavan pajan (avoin taso). Circus Lounge ry on Funky Amigosin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja ollut jo vuosia mukana toteuttamassa sirkusteemaista ohjelmaa Elephantasyyn. Circus Loungen tavoitteena on tarjota harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille sekä edistää, kehittää ja levittää katuesiintymiskulttuuria ja erilaisia liikunta- ja taidemuotoja.

Fabio Piresin katutaidetyöpaja

Urbaanin taiteen parissa pitkään aktiivisesti työskennellyt Fabio Pires saapuu jälleen Elephantasyyn vetämään sekä lapsille että aikuisille soveltuvan katutaidetyöpajan, joka jatkuu siihen saakka, kunnes maaleja riittää. 🙂

Ajankohta: klo 17:00 –>

Fabio auttaa ja neuvoo mielellään tarvittaessa nuoria taiteilijoita. Työpaja on tarkoitettu yli 8-vuotiaille, koska maalit voivat aiheuttaa herkästi oireita ja haittoja nuoremmille.

Tervetuloa taiteilemaan!

Puistojooga by Shakta Joogakoulu

Tervetuloa suoritusvapaaseen puistojoogaan – tämä jooga sopii aivan kaikille!

Tämä seistentehtävä lempeä harjoitus virkistää niin mieltä kuin kehoa – kenties paras tapa aloittaa festaripäivä! Harjoitus kestää noin 30 minuuttia. Tarvitset siihen vain rennot vaatteet, kengät voit potkaista hetkeksi pois jaloista. Puistojoogan ohjaa kokenut shaktajooganopettaja Pete Ruikka.

Ajankohta: klo 14:00

Joogan tarjoaa Shakta Joogakoulu. Suoritusvapaata joogaa Kalasataman joogakoululla ja myös netissä, katso www.shakta.fi.

Komba-työpaja

Komba on Suomessa kehitetty harjoitusmetodi, jossa yhdistyvät improvisaatio ja meditaatio ja jota voidaan hyödyntää niin tanssissa kuin vaikka taistelulajeissa. Tervetuloa Rene Gade Braunin ohjaamaan työpajaan tutustumaan ja tekemään kontaktiharjoituksia, joiden leikillinen rakenne tarjoaa loistavan väylän flow-tilan saavuttamiseksi. Sisältää sekä pari- että ryhmäharjoituksia.

Ajankohta: klo 17:30


Puistobasaari

Elephantasyn omasta Puistobasaarista löydät paikallisia koru- ja vaatemyyjiä, joilta voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä ja bongata näin muistoja itsellesi!

Voit tutustua myyjiin ennalta jo tarkemmin näiden omien sivujen kautta:

Atelier Matti Pikkujämsä Oy, @mattipikkujamsa

• Batik Atelje, @batik_atelje 

• Ernie's Pop Up Spa, @erniespopupspa

• Green Market, @greenmarket.fi

• Hullurotsi UG, @hullurotsiug

• Laukkumies, @laukkumies

• Mummola Basaari, @mummolabasaari

• Natural Vibrations Jewelry, @natural_vibrations_jewelry

• Om Shakti Korut, @om_shakti_korut

• Phoenician Goods, @phoeniciangoods

• Siveltäjät, @siveltajat

• Tuulia Crafts, @tuulia_crafts

Löydä, tutki, ihastele, kokeile, poimi, osta ja viivy! Tervetuloa Elephantasyn Puistobasaariin!


Katuruokaa maailmalta

Olet aina tervetullut Elephantasyyn omien eväiden kanssa, mutta valinnan varaa on hersyvällä tavalla paikan päälläkin.

Elephantasyn ruokakojut tarjoilevat eri puolilta maailmaa monenlaisia street food -herkkuja, joten voit hyvin halutessasi jättää piknik-korin kotiin ja tulla vain paikalle!

Ruoka & muut herkut

Ruoka:

• Awa Senegal
• Nigerian Delicacy by Oby
• Sukhothai (Thai Food)
• Snäkkipizza

Jäätelöt ja muut herkut:

• Ape Gelato 
• Pau Brazil 
• Stadin Nitro

Husky Brewing -panimobaari

Tänäkin vuonna Elephantasyssa virkistäviä ja raikkaan kylmiä pienpanimotuotteita on ostettavissa myös paikan päältä, kun paikallinen Husky Brewing -panimo pystyttää Alppipuistoon oman pop-up -baarinsa.

Husky Brewing on vuonna 2021 toimintansa aloittanut pienpanimo Helsingin Valimossa. Huskyn filosofia oluen valmistuksessa on noudattaa perinteistä reseptiikkaa ja säilyttää korkea laatu. Husky on kasvava ja pirteä uusi tulokas pienpanimomarkkinoilla. Loistavana esimerkkinä toimii Helsinki Beer Festivalilla voitettu Vuoden olut -palkinto: Husky Imperial Stout 9,6%.

Tällä hetkellä vakiovalikoimaan kuuluu yhdeksän erilaista tuotetta.


Info

Saapuminen paikalle

Alppipuisto sijaitsee Helsingin Alppilassa, Linnanmäen huvipuiston kupeessa, jonne on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta kaupunkia ja 1,5 kilometrin kävelymatka Pasilasta. Suosittelemme saapumista kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä, määränpää “Alppipuisto”. Puiston läheisyydessä ei ole pysäköintipaikkoja autoille ja vain tapahtuman ennalta sovitut huoltoajot ovat alueella sallittuja.

HSL:n Reittiopas >>

Alueen pitäminen siistinä

Pidetään yhdessä puistosta huolta eli kerääthän omat jälkesi ja helpotat alueen siivoamista osaltasi! Kiitos, arvostamme! =) Infopisteeltä saat tarvittaessa ilmaiseksi roskapusseja ja tuhkakuppeja käyttöösi. Elephantasyn yhteisöllisessä hengessä toimien se on jokaiselta kävijältä henkilökohtaisesti pieni mutta isommassa kuvassa arvokas teko.

Ethän muuten täytä tapahtuma-alueen jäteastioita äärimmilleen, jos viihdyt puistossa pidempään ja ne ovat jo täynnä, koska roskat leviävät lintujen toimesta ympäristöön. Pidetään idyllinen Alppipuisto Stadin viihtyisimpänä puistona ja mahdollistetaan tapahtumien jatkuminen siellä!

Lapset

Lapset ovat sydämellisesti tervetulleita Elephantasyyn, jossa heille huoltajiensa seurassa on kokonaan oma alueensa aktiviteetteineen! Muistathan pitää tarkasti silmällä väenpaljoudessa pienokaisia eksymisen välttämiseksi. Alueella on yksin harhaileville lapsille vaarallisia paikkoja, kuten puiston lampi (joka on syytä jättää rauhaan) ja yläkalliot. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä henkilökuntaan alueen infopisteellä.

Mitä kannattaa tuoda mukana?

Voit nauttia piknik-korisi omia eväitä ja juomia Alppipuistossa, mutta ruokaa ja alkoholittomia virvokkeita on mahdollista myös ostaa paikan päältä maailman katuruokaa tarjoavista ruokateltoista ja kahvilakojuista.

Muistathan juoda riittävästi vettä auringon paisteessa! Suosittelemme varaamaan mukaan vesipullon, jota voit täyttää jollain alueen useista veispisteistä. Siellä on myös käsienpesumahdollisuus.


Turvallisemman tilan ohjeistus Elephantasyssa

❗️Tapahtumassa turvallisemman tilan toteutumista tukemassa on Suomen häirintäyhdyshenkilöt ry. Häirintäyhdyshenkilön tunnistaa pinkeistä liiveistä ja tavoittaa numerosta 044 934 2859👷‍♀️❗️

Tämä turvallisemman tilan ohjeistus on luotu, jotta Elephantasy – Funky Family Picnic olisi mahdollisimman turvallinen kaikille osallistujille.

Jos koet tapahtumassa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, ole yhteydessä Elephantasyn Turvallisemman tilan henkilöön 044 934 2859 tai muuhun henkilökuntaan.

Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Et voi tietää toisen rajoja kysymättä niistä. Kysy siis ennen kuin esimerkiksi kosket toiseen.

Kuuntele ja muuta käytöstäsi, jos joku ilmaisee sinulle, että käytöksesi tekee heidän olonsa epämukavaksi.

Kunnioita kaikkia, älä tee oletuksia. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, toimintakyvystä tai terveydestä. Kunnioita pronomineja ja nimiä.

Ole tietoinen omista etuoikeuksistasi.

Ei kehosyrjintää. Älä kommentoi toisen kehoa. Jätä myös pois kommentit toisten ruoka-annoksista ja syömisestä.

Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi.

Ole vastuussa omasta toiminnastasi ja käytöksestäsi. Ole tietoinen, että toiminnallasi on vaikutus toisiin ihmisiin hyvistä aikomuksistasi huolimatta.

Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.

Puutu häirintään myös sitä todistaessasi ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää vain sivustakatsojaksi.

Pidetään toisitamme huolta ja vietetään mahtava päivä Alppipuistossa 13.7!


Katso videoklippi vuoden 2019 Elephantasysta:


Yhteystiedot

Festivaalijohto ja tuottaja: Sami Mannerheimo | sami [ät] funkyamigos.fi | p. +358 50 4400 209
Lasten alueen tuottaja: Outi Urpilainen | outi.urpilainen [ät] gmail.com | p. +358 44 0333480
Ruokakojut: Juha Saarinen | juha [ät] flms.fi | p. +358 40 555 3763
Puistobasaari: Lilli Philip | lilli.philip [ät] gmail.com | p. +358 50 5715 125
Elefanttilavan stagemanageri: Santeri Panula | santeri.panula [ät] gmail.com | p. +358 40 098 6566
Aurinkolavan stagemanageri: Juuso Partti | me [ät] juusopartti.com | p. +358 41 449 7998
Oheismyynti & festivaalin infopiste: Johanna Valkama | jonnalem3 [ät] gmail.com
Suom. & eng. tekstit (www): Joonas Kervinen | joonas [ät] funkyamigos.fi
Markkinointi & sosiaalinen media: Deeqa Aho | deeqa.aho [ät] gmail.com | p. +358 45 6300 711
Elephantasyn graafinen ilme (’24): Tuukka Kangas


Elephantasy – Funky Family Picnic on toteutettu Helsingin kaupungin Alppipuiston kesä 2024tapahtumasarjalle myöntämällä rahoituksella. Tapahtumaa tukevat myös Alli Paasikiven Säätiö, Interkult ja Musiikin edistämissäätiö.