Puhos Loves People

Me ollaan monimuotosii…

Puhos Loves People on Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevalla Puotinharjun Puhoksen ostoskeskuksessa järjestettävä monimuotoinen koko perheen kulttuurifestivaali. Puhos Loves People on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, joka tuo yhteen Puhoksen sekä eri itähelsinkiläisryhmien yhdessä suunnittelemaa musiikki- ja kulttuuriohjelmaa että ruokaa. Tapahtuma on päihteetön.

Vuoden 2021 festivaali

Edellisen vuoden festivaali jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan, ja vuoden 2021 tapahtumaakin jouduttiin pariin otteeseen siirtämään alun perin suunnitellusta ajankohdasta myöhemmäksi.

Lauantaina 2.10.2021 yhteisölleen ja koko Itä-Helsingille tärkeä Puhos Loves People -festivaali järjestetään taas tuttuun tapaan laajan ja monimuotoisen järjestäjäjoukon toimesta! Iltapäivästä iltaan jatkuvassa ohjelmassa on paljon mielenkiintoista tärppejä, kuten konsertteja, performansseja, taidetyöpajoja ja elokuvanäytöksiä, mistä kaikenikäiset ja -taustaiset ihmiset voivat nauttia positiivisessa ja rauhanomaisessa hengessä.

Musiikkiohjelma, jonka tuotannossa Funky Amigos osaltaan erityisesti on ollut mukana, käsittää monia mielenkiintoisia livekeikkoja. Esiintyjiin lukeutuvat muun muassa paluun estradeille tänä vuonna tehnyt reggae-yhtye Dashing Waves, ugandalaista afropopia gruuvilla otteella esittävä Mad Ice bändeineen, somalialaisen nykypopia edustava Tufaax Darajo sekä aimo töräys urbaania monimuotoista nykysoundia akselilta afrobeat-hiphop-r&b artisteilta, kuten Nisa, LNL – Liian Nopeet Liikkeet, King Awale ja Sule Abdalla. Myös deejiit viihdyttävät ja tanssittavat yleisöä Puhoksen legendaarisella sisäpihalla.

Tutustu festivaalin ohjelmaan ja aikatauluun sekä muihin infoihin tarkemmin viralliselta festivaalisivustolta! Tapahtuma on sisäänpääsyn osalta maksuton, ikärajaton ja päihteetön.

Puotinharjun Puhos sijaitsee Itäkeskuksen ostoskeskuksen vieressä osoitteessa Korsholmantie 2. Paikalle on helppoa tulla julkisilla liikennevälineillä, mutta Puhoksen yhteydessä on myös rajoitetusti pysäköintitilaa autoille.

Dashing Waves
Mad Ice
Nisa
Sule Abdalla

Koronaturvallisuus

Puhos Loves People -festivaalilla noudatetaan viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia turvataksemme festivaaliin osallistuvien terveyden. Jotta festivaali olisi turvallinen kaikille, tapahtumavieraita pyydetään käyttämään kasvomaskia. Tila on avoin, joten pidä etäisyyttä muihin tapahtumakävijöihin. Jos sinulla on minkäänlaisia koronavirukseen viittaavia oireita, tai olet ollut kontaktissa virukseen sairastuneen kanssa, älä osallistu tapahtumaan.

Tapahtumassa on saatavilla käsidesiä musiikkilavan vieressä sijaitsevalla info-kojulla. Mikäli osallistut ohjelman taidetyöpajoihin käsidesiä on saatavilla myös pajapisteissä. Jos unohdat kasvomaskisi kotiin voit pyytää sellaisen festivaalin info-kojusta.

Suurin osa festivaalista järjestetään ulkotiloissa.

Taustoja

Helsingin vilkkaimpiin monikulttuurisiin keskittymiin kuuluva Puhos on eri kielitaustaisten toimijoiden ylläpitämä ostoskeskus eri yhteisöineen, yrityksineen ja moskeijoineen. Alue on sen toimijoiden omaehtoisesti kehittämä kohtaamispaikka, joka kokoaa ympärilleen laajasti eri taustaisia ihmisiä.

Funky Amigos on ollut aktiivisesti mukana yhteisproduktiona järjestetyn Puhos Loves People -tapahtuman suunnittelussa, tuotannossa ja toteutuksessa vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2020 tapahtuma peruuntui koronaepidemian vuoksi.