Puhos Loves People

Me ollaan monimuotosii…

Puhos Loves People on Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevalla Puotinharjun Puhoksen ostoskeskuksessa järjestettävä monimuotoinen koko perheen kulttuurifestivaali. Sisäänpääsyltään maksuton, päihteetön ja kaikille avoin tapahtuma tuo yhteen Puhoksen sekä eri itähelsinkiläisryhmien yhdessä suunnittelemaa musiikki- ja kulttuuriohjelmaa, työpajoja ja maailman katukeittiöitä.

Vuoden 2023 festivaali

Puhos Loves People -festivaali esittelee jo kuudetta kertaa kaupungin eri kieliryhmien populaarikulttuurin kiinnostavimpia ilmiöitä, musiikkia, taidetta ja muuta kulttuuria sekä innostaa kaikenikäisiä taiteen ja liikunnan pariin. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään lauantaina 5.8.2023 tutussa paikassa eli Puotinharjun Puhoksen ilmeikkäässä miljöössä levittäytyen aina Stoan aukiolle. Festivaali huokuu paikassa virinnyttä omaehtoista kulttuuria sekä edistää eri ryhmien välistä rauhanomaista vuorovaikutusta alueella.

Tämänvuotinen Puhos Loves People pitää sisällään monenlaista monimuotoista rytmimusiikkia nuorisolle suunnatusta trap-, hiphop- ja r&b-soundista aina elävään orgaaniseen musiikkiin eri puolilta maailmaa. Esiintyjien joukossa ovat mm. Hassan Maikal, Yeboyah ja Nisa, arabialaista, persialaista ja kurdimusiikkia yhdistelevä Meera & The Band sekä ensi kertaa Suomessa esiintyvä somalilaulaja Awale Adan. Funky Amigos tuo teknisen tuotanto-osaamisensa ohella panoksensa ohjelmistoon, jossa ovat mukana soundiaan uusilla afroamerikkalaismausteilla päivittänyt pitkän linjan länsiafrikkalaiskokoonpano Faso Kan Trio, yleisöä viime vuosina villinnyt venezuelalais-syyrialaiskombo Ramithawi sekä vapaan itseilmaisun ja rakkauden nimissä folk-rockiaan esittävä espanjalainen Volver al Mar.

Sisältö ei toki rajoitu vain musiikkiin. Suomessa asuvat afrikkalaistaustaiset vaatesuunnittelijat toteutettavat tuttuun tapaan näyttävän muotishownsa Angela Mussen johdolla, taiteilija Heidi Hännisen vetämä Kontula Art School toteuttaa yleisön kanssa yhteisöllisen monikielisen seinämaalauksen, ja Yökoris-porukka innostaa katukoriksen kuumiin tunnelmiin deejiiden tahdeissa. Lisäksi ohjelmassa on mm. tanssiesityksiä, POC-lukupiiri ja erilaisia työpajoja. Ruokakojuista voit ostaa maukasta katuruokaa maailmalta. Tarkemmat ohjelmatiedot ja lopullinen aikataulu löytyvät viralliselta festarisaitilta!

Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja päihteetön. Festivaalia vietetään positiivisessa ja rakentavassa vuorovaikutuksessa, ja kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen puututaan.

Tapahtuman Facebook-sivu >>

Puotinharjun Puhos sijaitsee Itäkeskuksen ostoskeskuksen ja Kulttuurikeskus Stoan vieressä osoitteessa Kastelholmantie 2. Paikalle on helppoa tulla julkisilla liikennevälineillä, mutta Puhoksen yhteydessä on myös rajoitetusti pysäköintitilaa autoille.

Faso Kan Trio
Hassan Maikal
Yeboyah
Ramithawi
Nisa

Taustoja

Helsingin vilkkaimpiin monikulttuurisiin keskittymiin kuuluva Puhos on eri kielitaustaisten toimijoiden ylläpitämä ostoskeskus eri yhteisöineen, yrityksineen ja moskeijoineen. Alue on sen toimijoiden omaehtoisesti kehittämä kohtaamispaikka, joka kokoaa ympärilleen laajasti eri taustaisia ihmisiä.

Funky Amigos on ollut aktiivisesti mukana yhteisproduktiona järjestetyn Puhos Loves People -tapahtuman suunnittelussa, tuotannossa ja toteutuksessa vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2020 tapahtuma peruuntui koronaepidemian vuoksi, mutta sen jälkeen sitä on vuosittain järjestetty jälleen onnistuneesti.