Puhos Loves People

Me ollaan monimuotosii…

Puhos Loves People on Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevalla Puotinharjun Puhoksen ostoskeskuksessa järjestettävä monimuotoinen koko perheen kulttuurifestivaali. Puhos Loves People on maksuton, päihteetön ja kaikille avoin tapahtuma, joka tuo yhteen Puhoksen sekä eri itähelsinkiläisryhmien yhdessä suunnittelemaa musiikki- ja kulttuuriohjelmaa, työpajoja ja ruokaa maailmalta.

Vuoden 2022 festivaali

Lauantaina 6.8.2022 järjestetään jo viidettä kertaa yhteisölleen ja koko Itä-Helsingille tärkeä Puhos Loves People -festivaali, joka esittelee kaupungin eri kieliryhmien populaarikulttuurin kiinnostavimpia ilmiöitä, musiikkia, taidetta ja muuta kulttuuria sekä monenlaisia taide- ja liikuntatyöpajoja. Tapahtumapaikkana toimiva Puotinharjun Puhoksen samanaikaisesti rähjäinen ja romanttinen tarjoaa kaikenikäisille soveltuvalle festivaalille ainutlaatuisen ympäristön. Puhos Loves People esittelee paikassa virinnyttä omaehtoista kulttuuria sekä lisää eri ryhmien välistä rauhanomaista vuorovaikutusta alueella.

Vuoden 2022 musiikillinen painotus on nuorison suosimassa ja yhä useammin nykyään uussuomalaisten artistien esittämässä trap-, hiphop- ja r&b-musiikissa, jota kuullaan lukuisten alan artistien voimin. Näihin lukeutuvat mm. Cledos, SHRTY, Blacflaco, Kevin Tandu, Chrizay ja rovaniemeläinen Rosa Coste, joilla kaikilla on oma vahva kannattajakuntansa. Myös aiemmissa Funky Amigosin tapahtumissa esiintynyt angolalaistaustainen NaharY sekä mieletöntä energiaa huokuva Rasmus Collective (Suga Brown, Kimeka Francis, Ike Chime ja Emely Rodriguez) edustavat osaltaan samaa osastoa.

Monenlaista muutakin on ohjelmassa, joka on tänä vuonna laajempi kuin koskaan aiemmin. Mielenkiintoisimpia tärppejä näistä ovat suomalaiskurdilainen sufi jazz -projekti MA Rouf, Balkan Fever -klubeistaan tutut DJ Borzin ja perkussionisti Vladimir Kekez sekä somalialaisen popin tähti Sulle Abdalla.

Lue lisää Facebook-tapahtumasivulta >>

Cledos
NaharY

Puotinharjun Puhos sijaitsee Itäkeskuksen ostoskeskuksen ja Kulttuurikeskus Stoan vieressä osoitteessa Kastelholmantie 2. Paikalle on helppoa tulla julkisilla liikennevälineillä, mutta Puhoksen yhteydessä on myös rajoitetusti pysäköintitilaa autoille.

MA Rouf
SHRTY
Rosa Coste

Koronaturvallisuus

Puhos Loves People -festivaalilla noudatetaan viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia turvataksemme festivaaliin osallistuvien terveyden. Tila on avoin, joten pidä etäisyyttä muihin tapahtumakävijöihin. Jos sinulla on minkäänlaisia koronavirukseen viittaavia oireita, tai olet ollut kontaktissa virukseen sairastuneen kanssa, älä osallistu tapahtumaan. Suurin osa festivaalista järjestetään ulkotiloissa.

Taustoja

Helsingin vilkkaimpiin monikulttuurisiin keskittymiin kuuluva Puhos on eri kielitaustaisten toimijoiden ylläpitämä ostoskeskus eri yhteisöineen, yrityksineen ja moskeijoineen. Alue on sen toimijoiden omaehtoisesti kehittämä kohtaamispaikka, joka kokoaa ympärilleen laajasti eri taustaisia ihmisiä.

Funky Amigos on ollut aktiivisesti mukana yhteisproduktiona järjestetyn Puhos Loves People -tapahtuman suunnittelussa, tuotannossa ja toteutuksessa vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2020 tapahtuma peruuntui koronaepidemian vuoksi, mutta vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin onnistuneesti syksyllä.