Funky Elephant

Nothin’ but tha whole stomp!

Legendaarisin Funky Amigosin järjestämä tapahtuma on mustan rytmimusiikin Funky Elephant -festivaali, joka nosti hikeä pintaan ja suupieliä ylöspäin viimeksi syksyllä 2017 Helsingin Suvilahdessa. Tapahtuma on tällä hetkellä tauolla ja konseptia uudistetaan. Funky Elephant -festivaali on järjestetty 23 kertaa vuodesta 1994 lähtien.

Funky Elephant marssi vuonna 2017 Kampin klubeilta Helsingin Suvilahden vanhaan tehdasmiljööseen ja sen intiimeille sisäpihoille tarjoten musiikkia ja elämyksiä peräti yhdeksässä eri tilassa ja teema-alueilla. Uudistuksessa oli paljon positiivista, mutta myös tulevaisuuden kannalta uutta arviointia edellyttävää, ja se oli sekä taloudellisesti että tuotannollisesti liian raskas toteutettavaksi tässä muodossa ja olemassaolevilla resursseilla.


Funk ja mitä kaikkea siitä syntyikään…

Festivaali on olennainen osa mustan rytmimusiikin historiaa Suomessa ja esitellyt vuosien varrella Suomesta ja ulkomailta lukuisia artisteja, jotka ovat esiintyneet tapahtumassa juuri ennen lopullista läpimurtoaan. Ohjelma on tarjonnut skenen terävimmän läpileikkauksen silloisesta tarjonnasta sekä esitellyt teemojen kautta monia alakulttuureja.

Genreistä Funky Elephantissa ovat olleet edustettuina etenkin funk, soul, rhythm & blues, hiphop, afrobeat, latinalainen musiikki, disko, reggae, dub ja jazz mutta satunnaisesti myös esimerkiksi maailmanmusiikki, jungle ja bhangra. Suomen rajoitetuilla markkinoilla marginaaliin helposti jääville artisteille festivaali on tarjonnut perinteisesti tärkeitä mahdollisuuksia nousta esiin.


Tutustu arkistossa yhä oleviin vanhoihin festarisivustoihin:

Funky Elephant Festival 23 (2017)
Funky Elephant Festival 22 (2016)
Funky Elephant Festival 21 (2015)
Funky Elephant Festival 20 (2014)
Funky Elephant Festival 13 (2007)
Funky Elephant Festival 12 (2006)
Funky Elephant Festival 8 (2002)
Funky Elephant Festival 7 (2001)