Funky Amigos ry

Funky Amigos ry on monikulttuurisia ja yhteisöllisiä tapahtumia tuottava ruohonjuuritason kulttuurijärjestö. Toiminta rakentuu pienen mutta aktiivisen ydinjoukon sekä tapahtumakohtaisesti laajentuvan talkooväen ympärille.

Yhdistyksen toiminnan kantavia arvoja ovat yhteisöllisyys,
 kulttuurien moninaisuuden kunnioittaminen, rasisminvastaisuus, suvaitsevaisuus, kulttuurien välinen rauhanomainen vuorovaikutus, ekologisuus ja hyvän olon edistäminen.

Funky Amigos järjestää ilmaisia ja maksullisia kaupunkikulttuuritapahtumia ja aktiviteetteja, joissa monikulttuurisuus eri muodoissaan on vahvasti edustettuna. Tällaisia ovat olleet erilaiset festivaalit sisä- ja ulkotiloissa, aktiivinen klubitoiminta sekä kulttuuri-, liikunta- ja musiikkipainotteiset työpajat. Tapahtumat keräävät erityisesti nuoria, nuoria aikuisia sekä perheitä.

Yhdistyksen toimintatarkoitus

Funky Amigos ry edistää ja ylläpitää mustan rytmimusiikin sekä alan artistien asemaa ja tunnettuutta sekä tukee kulttuurien moninaisuutta ja suvaitsevaisuutta Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys luo esiintymismahdollisuuksia alan tärkeimmille nimille, tulevaisuuden lupauksille ja kansainvälisesti tunnetuille artisteille. Yhdistys esittelee alan ajankohtaisia ilmiöitä sekä kehittää alan toimijoiden välistä yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi yhdistys järjestää monikulttuurisia ja helposti saavutettavia kulttuuritapahtumia keskeisillä paikoilla Helsingissä.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi harjoittaa julkaisutoimintaa, voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

Tulevaisuuden painopisteet

Yhdistyksen toimintaa pyritään aktiivisesti kehittämään ja muokkaamaan vastaamaan yhteiskunnassa sekä kulttuurin kentällä tapahtuvia muutoksia. Lähivuosina Funky Amigos ry pyrkii kehittämään erityisesti seuraavia osa-alueita:

• Elephantasy-tapahtuman konseptin kehittäminen
  • Yhteistyön lisääminen oppilaitosten ja muiden monikulttuurijärjestöjen kanssa
  • 13–17-vuotiaille nuorille suunnatun toiminnan käynnistäminen
  • Pilottihenkiset lähiötapahtumat
  • Uudenlainen tapahtumasisältö
  • Työpajatoiminta
  • Yhdistyksen nettisivujen kehittäminen ja uudistaminen
  • Organisaation ja jäsenasioiden kehittäminen
  • Tapahtumatuotannon tarjoaminen yrityksille ja yhteisöille

Vuosi 2018

Vuoden 2018 suurimpia muutoksia on se, että tapahtumatuotannon fokus siirtyy heinäkuussa toteutettavaan Elephantasy-festivaaliin ja sen kehittämiseen. Elephantasy – Funky Family Picnic on yhdistyksen vuoden 2018 päätapahtuma. Funky Elephantin on suunniteltu toteutuvan yksi-iltaisena klubitapahtumana loppuvuodesta.

Suunnitellut tapahtumat ja toiminta:

• Elephantasy – Funky Family Picnic @ Alppipuisto (heinäkuu)
  • Lähiötapahtuma Puhoksen ostoskeskuksessa (syyskuu)
  • Funky Elephant -klubi-ilta (loppuvuosi 2018)
  • Funky Amigos @ Suvilahden Taiteiden yö (elokuu)
  • Tropical Splash -klubit (kuukausittain kevät ja syksy)
  • Hit the Breaks -liveklubit (syyskausi)
  • Lähiöklubi Pihlajamäen ostoskeskuksessa (alkuvuosi)
  • Osallistuminen KontuFest tapahtumaan
  • Liikunta- ja kulttuurityöpajat/kurssit
  • Afro Twist -katuruokakoju Maailma kylässä -festivaalilla ja muissa tapahtumissa
  • Funky Elephant -dokumenttielokuvan valmistuminen

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Oletko kiinnostunut osallistumaan toimintaan? Ota yhteyttä!

Taustaa

Yhdistys sai alkunsa vuonna 1999 Funky Elephant -klubifestivaalin ympärille, jota tuolloin oli järjestetty jo useiden vuosien ajan. Funky Amigos ry:n perustajajäsenistä Sami Mannerheimo toimii edelleen yhdistyksen puheenjohtajana. Yhdistys on tullut tunnetuksi erityisesti Funky Elephant -festivaalistaan, kotimaisen rytmimusiikin Funky Awards – palkintogaalasta sekä koko perheen Elephantasy – Funky Family Picnic -kesätapahtumasta osana jokavuotista Alppipuiston kesä -tapahtumasarjaa. Funky Amigos ry:n toimitilat sijaitsevat Suvilahdessa osoitteessa Kaasutehtaankatu 1.