Elephantasy – Funky Family Picnic 2023

Se vuoden elefantastisin piknik…

Tänäkin vuonna Helsingin kesää sykähdyttää sisäänpääsyltään maksuton ja ikärajaton Elephantasy – Funky Family Picnic, joka toivottaa perheet ja kaikenikäiset rytmimusiikin, elävän ja monimuotoisen kaupunkikulttuurin, sirkuksen ja maailman makujen pariin lauantaina 8.7.2023. Tapahtuma on osa Alppipuiston kesän tapahtumasarjaa.

Stadin yksi idyllisimmistä pyhätöistä, aivan Linnanmäen vieressä sijaitseva Helsingin Alppipuisto täyttyy jo neljättätoista kertaa inspiroivasta rytmimusiikista, sirkusesityksistä, akrojoogasta, erilaisista työpajoista, maailman katuruoan aromeista ja lapsille omistetusta omasta puuha-alueesta aktiviteetteineen. Ota vilttisi ja evääsi sekä liity mukaan piknik-hengessä nauttimaan ikimuistoisesta kesäpäivästä ja yhteisöllisestä tunnelmasta, jossa värillä ei ole väliä.

Tänä vuonna esittelemme myös ensimmäistä kertaa uuden Aurinkolavan ja sen ympärille rakennetun oman alueensa, jossa voi bändien ohella nauttia deejiistä, työpajoista, puistobasaarista ja muista aktiviteeteista. Sähköt saadaan kaiken lisäksi taivaalta aurinkopaneelien avulla, jotka maan tärkeimpiin aurinkoenergian asiantuntijoihin lukeutuva Janne Käpylehto on luvannut toimittaa Elephantasyyn!

ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 2023
LA 8.7.2023 @ Alppipuisto, Helsinki (osoite: Viipurinkatu–Tivolitie)
klo 14-22 ja lasten alue klo 14-19
Vapaa sisäänpääsy, ei ikärajaa! Tapahtuma on esteetön.

Elefanttilava:
Ne Galaktiset (klo 20:30)
The Shameless Shongololo Band
(klo 18:15)
Maajo
(klo 16:30)
Dimjami
(klo 14:45)
DJ’s SoulllJay, Borzin, dijcka & Jesper Aisti

Aurinkolava:
Bárbaro el Urbano Vargas (klo 19:30)
Yavu (klo 17:30)
Ohms (klo 15:45)
Kraiden Live Band (klo 14:15)
DJ’s Positron, Funky Ville, Sonata & Jorge Rasta

Gorillalava:
Open Mic by Mimmit räppää + DJ Lame (klo 15:45 & 17:30)

Circus Lounge -artistit

Ohjelman juontaa: Bunuel


Ne Galaktiset

Showtime: klo 20:30 / Elefanttilava

Ne Galaktiset lienee maailman ensimmäinen suomalaiselle cumbialle omistautunut yhtye. Inspiraatio löytyi vuosia sitten Latinalaisesta Amerikasta, josta syntyi palava halu tuoda tämä alun perin Kolumbiassa syntynyt mutta kaikkiin alueen maihin levinnyt rytmikäs ja äärimmäisen letkeä kansanmusiikin laji omassa muodossaan Suomeen. Cumbia on 2000-luvulla löytänyt muualtakin entistä laajemman yleisön, aluksi Bomba Estéreon kaltaisten artistien mutta sittemmin myös perinteisempien kokoonpanojen, kuten jo 60-luvulla aloittaneen Los Wembler’s de Iquitosin maailmanvalloituksen ansiosta.

Vuodesta 2017 soittanut Ne Galaktiset on monimuotoisista taustoista tuleva kahdeksanhenkinen kokoonpano, joka on täyttänyt tanssilattioita ja tempaissut kuulijansa mukaan suoraviivaisella ja helposti lähestyttävällä tyylillään. Musiikillisesti he yhdistelevät perinteiseen cumbiaan suomalaista iskelmää viehkeän psykedeelisillä vivahteilla. Solisteina toimivat myös güira-lyömäsoitinta lavalla soittavan amerikkalaissuomalaisen Meri Griffinin ohella Jasmin Elena ja Helmi Silvo, bassossa on argentiinalainen pitkän linjan multi-insrumentalisti Damian Mariotti ja tinkimättömän grooven takaa muiden ohella mm. legendaarinen Hammond-urkuri Sami ”Kanttori” Nieminen.

Vaikuttavasta kulttuurityöstään jo pitkään tunnettu Helmi Levyt julkaisi huhtikuussa Ne Galaktisten itsenimetyn debyyttilevyn, joka on ehtinyt saada niin lämpimän vastaanoton, että orkesteri buukattiin jo Flow-festivaalillekin esiintymään. Elephantasyn illassa on luvassa kerrassaan ihastuttava auditiivinen yhdistelmä eteläamerikkalaista rytmiikkaa, suomalaista metsämaisemaa ja tulista iskelmää. Varaudu tanssimaan! JK

Kokoonpano:
Meri Griffin ‒ laulu | Helmi Silvo ‒ laulu | Jasmin Elena ‒ laulu | Damian Mariotti ‒ basso | Jesse Turunen ‒ kitara | Sami Nieminen ‒ Hammond-urut | Aapo Watanen ‒ perkussiot | Jarkko Rantanen ‒ perkussiot


The Shameless Shongololo Band

Showtime: klo 18:15 / Elefanttilava

Vihdoin Alpparissa!

Jo useampana kesänä olemme – hyvästä syystä – yrittäneet saada jyväskyläläisen The Shameless Shongololo Bandin esiintymään Elephantasyssa, mutta aikatauluja ei ole onnistuttu sovittamaan yhteen. Nyt se hetki viimein koittaa, joten tätä tilaisuutta ei todellakaan kannata missata!

The Shameless Shongololo Band on eteläafrikkalais-suomalaisen laulaja-huilisti Ayla Brinkmannin luotsaama yhdeksänhenkinen orkesteri, jonka soundimaailma vie toiselle puolelle maapalloa. Nuoren johtohahmonsa ohella bändin muusikot tulevat moninaisista taustoista Tansaniasta aina Suomeen ja Yhdysvaltoihin asti. Sielukasta ja rytmikästä musiikkia ovat inspiroineet artistit, kuten Miriam Makeba, Letta Mbulu ja Hugh Masekela, mikä antanee hyvän kuvan heidän materiaalistaan.

Yhtye esittää tulkintojaan esimerkiksi Teaspoon & The Wavesin kappaleen ”Oh Yeh Soweto” kaltaisista eteläafrikkalaisista klassikoista vuosikymmenten takaa sekä itse sävellettyä tuotantoa, josta kaikesta toivottavasti päästään pian nauttimaan myös levyllä. Muutama vuosi sitten julkaistulla seiskatuumaisella päästiin jo kuulemaan bändin upeaa sovitusta Brenda Fassien kappaleesta ”Vulindlela”. Ennen kuin sille saadaan odotettua jatkoa, keikoillaan kouliutunut The Shameless Shongololo Band on ehdottomasti omimmillaan livenä villitsemässä yleisöä hurmioon! Siitä heillä onkin kokemusta jo Islantia myöten.

Orkesteri on ottanut nimensä xhosan- ja zulunkielisestä sanasta shongololo, joka viittaa tuhatjalkaiseen eli tuohon häikäilemättömän tyylikkääseen maantienkulkijaan, joka taittaa kilometrejä lukemattomin nopein jaloin. Se kuvaa myös mainiosti valtaosin vauhdikasta tunnelmaa tanssilattialla, kun bändi esiintyy! JK

Kokoonpano:
Ayla Brinkmann ‒ laulu & huilu | Devina Boughton ‒ trumpetti | Anna Voutilainen ‒ alttosaksofoni | Heikki Sillanpää ‒ pasuuna | Henry Lightfoot ‒ rummut | Kasheshi Makena ‒ perkussiot | Severi Lehtimäki ‒ basso | Roope Strengell ‒ kitara | Miiro Kesti ‒ kosketinsoittimet


Maajo

Showtime: klo 16:30 / Elefanttilava

Tamperelainen Maajo on musiikillisten, kielellisten ja kulttuuristen kohtaamisten kokoonpano, lämmin trooppinen tuuli kylmästä pohjolasta. Suomalais-afrikkalaisen yhtyeen musiikilliset tutkimusmatkat johtavat päiväntasaajan äänimaisemista suomalaisiin metsiin ja tunnelmiin. Afrikkalaiset vaikutteet, elektroniset rytmit, kaihoisa luonto ja vapauden tunne muodostavat Maajon omintakeisen soinnin. Nyt onkin luvassa melkoista herkkua Alppipuiston idyllissä!

Maajon musiikki on tapa matkustaa kaukaisiin paikkoihin, mutta itse musiikki on jo matkannut ympäri maailmaa. Harva täällä edes tietää, että yhtye on julkaissut kaksi albumia ja kolme EP:tä berliiniläis-brittiläisellä Queen Nanny Recordsilla ja uusimman Water of Life -albuminsa brooklyniläisellä Wonderwheel‒levy-yhtiöllä. Maajo on saanut remix-käsittelyt jo mm. Luke Vibertiltä, Call Superilta, Dengue Dengue Dengueltä sekä Trevor Deep Jr:lta. Bändi on kiertänyt keikkailemassa myös ulkomailla. Maajon musiikki on päätynyt maailman merkittävimpiin lukeutuvien radiovaikuttajien, kuten Gilles Petersonin, soittolistoille sekä ääniaalloille kanavilla, kuten KEXP, Nova France ja BBC Radio 6.

Itse projekti on kasvanut vuosien saatossa samplepohjaisesta konemusiikkikokeilusta täysikokoiseksi bändiksi, sisältäen afrikkalaisia laulajia ja muusikoita. Pääsolistina toimii sambialainen Waina, ja vakiokokoonpanossa soittaa myös mauritiuslainen rumpali-laulaja Gilbert K. Livekokoonpanossa esiintyvät myös Tuomas Lammi (basso), Julius Alamäki (kitara), Mitja Virikko (samplet ja sekvenssit) sekä perustajajäsen Jon Thureson (koskettimet ja perkussiot). Levymateriaalilla mukana on kuultu myös mm. Piirpaukkeen riveistä tunnettua pitkän linjan senegalilaista laulaja-perkussionisti Ismaila Sanéa, joka on aiempina vuosina tuonut Elephantasyyn mm. omat afrobeat-yhtyeensä Buddha Surfers ja Saïsba.

Kuva: Joel Peltonen


Dimjami

Showtime: klo 14:45 / Elefanttilava

Tämänkertainen Elephantasy avataan aivan erityislaatuisella tavalla, kun kymmenvuotista taivaltaan samalla juhliva helsinkiläinen Dimjami käynnistää päälavan ohjelman! Bändi on jo pitkään loihtinut gruuvaavaa, hienoisesti acid jazz -henkistä musiikkikeitostaan, jota maustetaan kunnon hyppysillisillä funkia, rockia ja dubia kuin lattarivaikutteitakin. Nyt tähän päivään päivitettyä versiota siitä päästään maistelemaan kuumimmillaan, kannattaa siis tulla ajoissa!

Diginä julkaistun ensilevynsä Album One aikoihin vuonna 2018 Dimjamin solistina toimi alan piireissä hyvin tunnettu Hossni Boudali. Tämän väistyttyä tilalle ovat astuneet yhtä mainiosti reseptiin sopivat Lewis ja amerikkalais-suomalainen Bentality, joka on viime vuosina aktiivisesti tehnyt myös soolouraa (ja esiintyi Elephantasyssa 2022). Kokeneita vakiomuusikoita (ks. kokoonpano alla) ovat tulleet niin ikään täydentämään kolme alan arvostettua virtuoosia: trumpetisti Antero Priha, urkuvelho Kalle Salonen ja perkussionisti Janne Auvinen.

Loppuvuodesta 2019 ilmestyneellä sinkulla ”We Gotta Move / High Frequency” päästiin tätä herkkua kuulemaan ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen jatkoa on saatu jo ainakin kahden muunkin julkaistun kappaleen ”Hommat etenee” (2021) ja ”Dark Clouds” (2022) merkeissä, joten setti on tosiaankin hiottu tähän mennessä huippuunsa! JK

Kuva: Tytti Viljanen

Kokoonpano:
Bentality ‒ rap | Lewis ‒ rap, laulu | Joonas Pirttilä ‒ kitara | Tuomas Kirkkopelto ‒ basso | Niko Nurminen ‒ rummut | Janne ”Aukka” Auvinen ‒ perkussiot | Kalle Salonen ‒ koskettimet | Antero Priha ‒ trumpetti


Bárbaro el Urbano Vargas

Showtime: klo 19:30 / Aurinkolava

Havannassa syntynyt Bárbaro el Urbano ehti nousta kotimaansa kansainvälisesti tunnetuimpien rap-artistien joukkoon jo toistakymmentä vuotta sitten. Menestys ei tullut kuitenkaan ilmaiseksi, sillä kritisoituaan tiedostavissa ja poliittisissa lyriikoissaan maan hallintoa hän joutui valtion mustalle listalle ja muuttamaan Suomeen vuonna 2016. Hän on kutsunut omaa tyyliään termillä ”combat rap” ja luonnehtinut sitä eksistentiaaliseksi uhaksi Kuuban hallinnolle.

Nyt taustalla on lukemattomia dynaamisia ja yleisöä villinneitä keikkoja Havannasta muualle Latinalaiseen Amerikkaan ja Pariisiin, viisi kiiteltyä albumia sekä useita elokuvallisia musiikkivideoita, jotka ovat syväluotaavia henkilökuvia Bárbaron elämästä. Seuraava levy näkee päivänvalon tänä kesänä.

Iskevällä flow’lla varustettu ja teknisesti taitava räppäri on Suomessa toistaiseksi keskittynyt tuottamaan lähinnä uutta materiaalia, mutta hänet on ehditty nähdä täällä myös esiintymässä mm. amerikkalaisen Mobb Deepin sekä Palefacen ja all good soundsystemin seurassa. Bárbaro on vuosien varrella tehnyt kappaleita yhdessä esimerkiksi Cimafunk ja Los Van Van -yhtyeiden, jazz-laulaja Daymé Arocenan sekä lukemattomien mainetta niittäneiden espanjankielisten räppärien kanssa ympäri maailman.

Nyt Elephantasyn yleisöllä on loistava tilaisuus päästä kokemaan tämä alallaan arvostettu, maineikas kuubalaisräppäri livenä Alppipuiston illassa. Tule ja anna Bárbaron temmata mukaansa! JK

Kuva: Jeremy Kyejo
Videot: J-Ryder


Yavu

Showtime: klo 17:30 / Aurinkolava

Elephantasy esittelee tänäkin vuonna uusia nousevia artisteja. Yksi näistä on porilainen Yavu, joka on sensuellin ja eklektisen laulaja-kitaristi Ondi Madeten sekä progressiivista pohjoisen afrobeatia esittävästä Mama Longhornista ennestään tuttujen kitaristi Valtteri Mäkitalon, basisti Kai Johanssonin ja rumpali Tatu Tyykilän ja moniulotteinen kokoonpano, joka sekoittelee Pori-Nairobi -folkiinsa vaikutteita afrosoundeista hiphopiin, souliin ja rockiin.

Kokenut kopla on monessa liemessä keitetty, sillä useita levyjä julkaissut Mama Longhorn on jo alalla hyvin tuttu ja arvostettu nimi. Ondi Madete puolestaan on elämänsä aikana ehtinyt esiintyä eri puolilla Keniasta ja Ugandasta aina Italiaan ja Suomeen saakka ja jopa sellaisten artistien, kuten Nina Ogot ja Alsarah & The Nubatones, kanssa. Hän on soolona julkaissut myös pari EP:tä.

Orkesterin nimi Yavu tarkoittaa swahilin kielellä meduusaa ja kuten tuo vaelteleva ja seikkaileva eläinplankton, yhtye tekee tutkimusretkiä musiikkiin refleksiivisesti reagoimalla valoon, suolaisuuteen, gravitaatioon, kosketukseen ja lämpötilaan. JK


Ohms

Showtime: klo 15:45 / Aurinkolava

Ohms on erityisen jännittävä nouseva nimi kotimaisella rytmimusiikkikentällä. Hikipintaista krautrockin ja murhajazzin fuusiota esittävä yhtye on tässä muodossa itse asiassa ollut olemassa jo syksystä 2019 lähtien. Bändi uskoo musiikissaan luolamiesmeininkiin ja ennakkoluulottomaan erilaisten vaikutteiden jamitteluhenkiseen yhdistelemiseen aina gospelista ja japanilaisesta klubijazzista kokeelliseen rockiin, punkiin, italokäännösiskelmiin ja 80-90‒lukujen uutismusiikkiin.

Kitaran, basson, rumpujen ja perkussioiden ohella soitinarsenaalissa on saksofonilla ja trumpetilla varustettu torvisektio. Tärkeintä kaiken keskellä onkin se, että groovea pidetään yllä ja hiki virtaa. Levyä voi odotella joskus ensi vuoden puolella. JK


Kraiden Live Band

Showtime: klo 14:15 / Aurinkolava

Myyrmäen viemäreistä ylös kapuava Kraiden Live Band risteyttää jazzfunkia ja räppiä etevälllä ja luontevalla tatsilla, joka ei voi olla herättämättä kiinnostusta trapin ja autotune-vongutuksen valloittamassa suomiräppiskenessä. Nuori mutta aktiivisesti soundiaan työstävä joukkio koostuu terävästi riimittelevästä MC’stä ja kolmesta lahjakkaasta soittajasta eikä sakilla improvisaation pyörteissäkään ajaudu sormi suuhun.

Kraiden on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt työstää materiaalia jo kahden albumillisen verran ja kolmas platta näkee sekin pian päivänvalon. Musiikki puhuu puolestaan, ja matskua tosiaan piisaa. Riittääkö sinulla korvaa?


Open Mic by Mimmit räppää

Showtimes: klo 15:45 & 17:30 (2 x 45 min) / Gorillalava

Mimmit räppää järjestää Elephantasyn ”kolmoslavalla” eli ennestään tutulla Gorillalavalla kaikille avoimen open mic -session, johon voit tulla esittämään omia kappaleitasi tai vetämään freestylea, max. 10-15 min/esiintyjä. Voit valmistautua ennakkoon ottamalla joko omat biittisi mukaan muistitikulla tai voit myös hypätä mikin varteen DJ Lamen valitessa instrumentaalit. Ilmoittautumiset paikan päällä, open micin hosteina toimivat Mimmit räppää -kollektiivista tutut Bomstikidi ja Yesicayo.

Mimmit räppää on Suomen ensimmäinen, vuonna 2016 alkunsa saanut rap-tapahtumakonsepti, joka nostaa esille naisia miesvaltaisen alakulttuurin massasta. Tavoitteena on avata erityisesti naisartisteille uusia ovia ja mahdollistaa myös aloittelijoiden pääsy lavalle.

Vuonna 2017 perustettu Mimmit ry on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee ja rohkaisee naisia toteuttamaan unelmiaan. Yhdistys tuottaa erilaisia matalan kynnyksen hankkeita ilman yläikärajaa urbaanin kaupunkikulttuurin saralla. Organisaatio tunnetaan myös Mimmit peinttaa -katutaidekonseptistaan, joka vastaavalla tavalla innoittaa ja rohkaisee tyttöjä ja naisia miesvaltaisen alakulttuurin kentällä.


Funky Amigos dj’t erikoisvieraineen

Elephantasy-päivän ensimmäisen tunnin aikana ja live-keikkojen välissä, kun kukaan ei esiinny, Funky Amigos dj’t erikoisvieraineen viihdyttävät yleisöä takuuvarmoilla biisivalinnoillaan sekä päälavan että uuden Aurinkolavan ympäristössä. Hyvä soundi ei siis lakkaa missään välissä!

Päälavalla miksauksia hoitavat vuosikymmenten kokemuksella DJ Borzin (Balkan Fever) ja dijcka, Wibes Festivalia edustava Jesper Aisti ja Funky Amigosin oma DJ SoulllJay. Aurinkolavalla taasen dekkien takana hääräävät DJ’t Positron, Funky Ville, Sonata & Jorge Rasta. Melkoinen kattaus rytmimusiikkia siis luvassa!


Circus Lounge

Kuten aina ennenkin, Elephantasy-yleisöä viihdyttää, opettaa ja inspiroi tänäkin kesänä turkulainen Circus Lounge -artistikollektiivi. Esitysten ohella nämä virtuoosimaiset sirkustaiteilijat vetävät erilaisia työpajoja (tarkempaa tietoa lähempänä tapahtumaa). Tiettävästi luvassa on ainakin kaikenikäisille suunnattuja sirkustyöpajoja mm. käsilläseisonnasta, hulvaton köydenvetokilpailu sekä akrojoogasessiot. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Kollektiivista maailmanluokan vieraineen on muodostunut vuosien saatossa olennainen osa Elephantasya. Ryhmä harjoittaa toimintaansa omissa taiteelle ja esiintyville taiteilijoille omistetuissa Circus Lounge -tiloissaan Turussa. Tämän vuoden kokoonpanossa ovat mukana mm. akrobatiataituri Valo Kainulainen ja jonglööri Heikki Tolin antamassa parastaan.

Lue lisää Circus Loungesta (circuslounge.fi) >>


Lasten alue & sirkussäpinä

Elephantasyn lasten alue tarjoaa aktiviteetteja ja virikkeitä tapahtuman pienimmille osallistujille! Nuorimpien aika rientää ja tekemistä piisaa aina alkuiltaan (noin klo 19) saakka. Lasten oman alueen ansiosta Elephantasy onkin ollut jo vuosia yksi lapsiperheiden kesän suosikkitapahtumista!

Vaikka kaksi huimaa sirkusshow’ta nähdäänkin päälavan yhteydessä, valtaosa esityksistä ja sirkustyöpajat järjestetään lasten alueella, myös aikuisille suunnatut.

Aikataulu

klo 14:00 – Jättisaippuakuplat ja opastus
klo 15:00 – Duo Momentum: sirkusesitys
klo 15:15 – Perheakrobatia (kaikenikäisille, 30 min)
klo 16:00 – Käsilläseisontatyöpaja (avoin taso, 45 min)
klo 17:00 – Circus Lounge Duo (esitys)
klo 17:15 – Köydenvetokilpailu (kaikenikäisille)
klo 18:00 – Akrojoogan alkeet (avoin taso kaikenikäisille)
klo 19:00 – Avoimet akrojoogajamit aikuisille

Sirkustyöpajat

Circus Lounge -kollektiivin sirkustyöpajoissa lämmitellään ja otetaan perusteita haltuun, minkä jälkeen kaikki lopulta huipentuu yhteisesti toteutettavaan fyysiseen taidonnäytteeseen. Ne soveltuvat lähtökohtaisesti kaikenikäisille aloittelijoille pienimmistä lähtien.

Oma hauskuutensa on sekä lapsille että aikuisille suunnattu leikkimielinen köydenvetokilpailu, joka saanee niin osallistujien kuin katsojienkin nauruhermot koetukselle.


Työpajat: Aurinkolavan & Gorillalavan alueet

Kaksi hauskaa ja inspiroivaa työpajaa järjestetään uudella Aurinkolavan alueella, joka sijaitsee päälavan takana puistossa! Ennestään tutulla Gorillalavan alueella puolestaan voi oppia ja harjoitella capoeiraa työpajassa tai jopa liittyä myöhemmin illansuussa järjestettävään roda-rinkiin!

Varauduthan kaikkiin työpajoihin rennolla ja kevyellä vaatetuksella sekä omalla vesipullolla.

Aurinkolavan alueelta löydät myös pingispöydän (ja mailat), jotka ovat vapaasti käytettävissä! Muistathan kuitenkin huomioida, että muutkin pääsevät pelaamaan etkä varaa pöytää liian pitkäksi aikaa.

Fabio Piresin graffitityöpaja

klo 15:00-16:30 / Aurinkolava

Urbaanin taiteen parissa pitkään aktiivisesti työskennellyt Fabio Pires tulee Elephantasyyn vetämään sekä lapsille että aikuisille soveltuvan graffitityöpajan. Liity mukaan milloin tahansa klo 15:00-16:30 välisenä aikana ainakin niin kauan kuin maaleja riittää. 🙂 Fabio auttaa ja neuvoo mielellään tarvittaessa. Tämä työpaja on vetänyt viime vuosina väkeä solkenaan, joten älä ihmeessä jätä osallistumatta!

Löydät graffitityöpajan annettuina kellonaikoina uudelta Aurinkolavan alueelta.

Taideterapiatyöpaja

klo 16:45 / Aurinkolava

Ateljee Mignonia edustava Tiina Nevanperä tulee vetämään taideterapiapajan ”Kurkistus minuun”, joka on leppoisa taideterapiatuokio nuorille ja aikuisille klo 16:45. Aiempaa kokemusta vesiväreillä työskentelystä tai taideterapiasta ei tarvita. Harjoitus on turvallinen ja etenee rauhalliseen tahtiin. Aloitamme oloutumisella, joten olethan ajoissa paikalla! Kesto: noin 45 minuuttia

Taideterapiatyöpaja järjestetään uudella Aurinkolavan alueella.

Capoeira

klo 16:30 työpaja, klo 18:15 roda-rinki / Gorillalava

Mestre Pium (Pés de Pincel -seurasta) vetää klo 16:30 -17:30 aiemmiltakin vuosilta tutun capoeira-työpajan jälleen Elephantasyssa! Capoeira on brasilialainen liikuntalaji, jossa yhdistyvät kamppailu, tanssi, akrobatia ja fyysinen peli. 

Myöhemmin klo 18:15 luvassa myös avoin roda eli rinki, johon kuka tahansa lajiin vihkiytynyt voi osallistua! Omat soittimet enemmän kuin suotavia, jonkin verran niitä löytynee myös paikan päällä. Liity mukaan tai tule vain fiilistelemään!


PUISTOBASAARI

Elephantasyn omasta Puistobasaarista löydät paikallisia koru- ja vaatemyyjiä, joilta voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä ja bongata näin muistoja itsellesi!

Voit tutustua myyjiin ennalta jo tarkemmin näiden omien sivujen kautta:


United Gypsies -panimobaari

Tänä vuonna voit jokusen vuoden tauon jälkeen taas maistella ja nauttia Elephantasyssa loistavista pienpanimotuotteista, joita puistossa oleva pop-up -baari myy.

United Gypsies Brewery saapuu nimittäin puistoon kuuden hanan upealla valikoimalla! Kaikki oluet valmistetaan Lohjalla sijaitsevalla omalla panimolla rakkaudella ja ammattitaidolla. Ja jokainen uniikki olut kertoo oman tarinansa kaikille niille, jotka ovat valmiit kuuntelemaan.

Rajattu baarialue on ikärajallinen.


Katuruokaa maailmalta

Olet aina tervetullut Elephantasyyn omien eväiden kanssa, mutta valinnan varaa on paikan päälläkin.

Elephantasyn ruokakojut tarjoilevat eri puolilta maailmaa monenlaisia street food -herkkuja, joten voit hyvin halutessasi jättää piknik-korin kotiin ja tulla vain paikalle!

Ruoka & muut herkut

Ruoka:

• Awa Senegal
• Nigerian Delicacy by Oby
• Sukhothai Thai Food
• Tacos los Burros de Helsinki

Jäätelöt & muut herkut:

• Ape Gelato 
• Mo's Ice-Cream & Coffee Bar
• Pau Brazil 
• Stadin Nitro

Info

Saapuminen paikalle

Alppipuisto sijaitsee Helsingin Alppilassa, Linnanmäen huvipuiston kupeessa, jonne on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta kaupunkia ja 1,5 kilometrin kävelymatka Pasilasta. Suosittelemme saapumista kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä, määränpää “Alppipuisto”. Puiston läheisyydessä ei ole pysäköintipaikkoja autoille ja vain tapahtuman ennalta sovitut huoltoajot ovat alueella sallittuja.

HSL:n Reittiopas >>

Alueen pitäminen siistinä

Pidetään yhdessä puistosta huolta eli kerääthän omat jälkesi ja helpotat alueen siivoamista osaltasi! Kiitos, arvostamme! =) Infopisteeltä saat tarvittaessa ilmaiseksi roskapusseja käyttöösi. Elephantasyn yhteisöllisessä hengessä toimien se on jokaiselta kävijältä henkilökohtaisesti pieni mutta isommassa kuvassa arvokas teko.

Ethän muuten täytä tapahtuma-alueen jäteastioita äärimmilleen, jos viihdyt puistossa pidempään ja ne ovat jo täynnä, koska roskat leviävät lintujen toimesta ympäristöön. Pidetään idyllinen Alppipuisto Stadin viihtyisimpänä puistona ja mahdollistetaan tapahtumien jatkuminen siellä!

Lapset

Lapset ovat sydämellisesti tervetulleita Elephantasyyn, jossa heille huoltajiensa seurassa on kokonaan oma alueensa aktiviteetteineen! Muistathan pitää tarkasti silmällä väenpaljoudessa pienokaisia eksymisen välttämiseksi. Alueella on yksin harhaileville lapsille vaarallisia paikkoja, kuten puiston lampi (joka on syytä jättää rauhaan) ja yläkalliot. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä henkilökuntaan alueen infopisteellä.

Mitä kannattaa tuoda mukana?

Voit nauttia piknik-korisi omia eväitä ja juomia Alppipuistossa, mutta ruokaa ja alkoholittomia virvokkeita on mahdollista myös ostaa paikan päältä maailman katuruokaa tarjoavista ruokateltoista ja kahvilakojuista.

Muistathan juoda riittävästi vettä auringon paisteessa! Suosittelemme varaamaan mukaan vesipullon, jota voit täyttää jollain alueen useista veispisteistä. Siellä on myös käsienpesumahdollisuus.


Katso videoklippi muutaman vuoden takaiselta festivaalilta:


Yhteystiedot

Tuottaja: Lilli Philip | lilli.philip [ät] gmail.com | p. +358 50 5715 125
Festivaalijohto: Sami Mannerheimo | sami [ät] funkyamigos.fi | p. +358 50 4400 209
Taiteellinen johto: Joonas Kervinen, Sami Mannerheimo, Janski Arnimaa & Lilli Philip
Suom. & eng. tekstit: Joonas Kervinen | joonas [ät] funkyamigos.fi
Elephantasyn graafinen ilme (’23): Tuukka Kangas


Elephantasy – Funky Family Picnic on toteutettu Helsingin kaupungin Alppipuiston kesä 2023tapahtumasarjalle myöntämällä rahoituksella.