FUNKY AWARDS lauantaina 30.1.2016

FUNKY AWARDS JÄÄ VÄLIIN VUONNA 2017

Kokonaisvaltaisesta uudistamisesta johtuen Funky Awards -äänestystä ja -palkintogaalaa ei tänä vuonna järjestetä vaan myös tätä konseptia kehitetään tuleville vuosille. Etsimme yhteistyökumppaneita mukaan palkintojuhlaamme eli jos koet, että sinulla tai teillä olisi annettavaa Funky Awardseille, kannattaa olla yhteydessä!


FUNKY AWARDS PALKITSEE VUODEN 2015 KOTIMAISEN RYTMIMUSIIKIN YKKÖSNIMET

Funky Awardsissa palkittiin tumman rytmimusiikin kotimaiset nimet seuraavissa kategorioissa:

Vuoden Klubi: Afro Sunday (mbar)
Vuoden Klubi-DJ: DJ GoodBlood
Vuoden Musiikkivideo: Aivovuoto – Ai Wo Wu Show
Vuoden Biisi: Asa feat. Anna Puu – Taulu
Vuoden Tulokas: Biniyam
Vuoden Debyyttilevy: Paperi T: Malarian Pelko
Vuoden Hiphop-levy: Asa: Love
Vuoden Levy: Yona: Naivi
Vuoden Bändi: Gasellit
Vuoden Artisti: Paperi T

Funky Awards – on tammikuun viimeisenä lauantaina järjestettävä kotimaisen rytmimusiikin palkintogaala. Tapahtumassa palkitaan kuluneen vuoden kiinnostavimmat julkaisut ja lupaavimmat tulokkaat. 16. kertaa järjestettävässä tapahtumassa päästään myös nauttimaan kotimaan kovimmista esiintyjistä, kun lavalle nousevat Reino Nordin, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki kuin myös The Blassics.

LA 30.1.2016

@ PRESSA, Sokos Hotel Presidentti (Antinkatu 2 / Eteläinen Rautatienkatu 4, Helsinki)
klo 22-04 / K-18
Live:

REINO NORDIN
LAINEEN KASPERI & PALAVA KAUPUNKI
THE BLASSICS

DJ Jazz-O

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Liput (myynnissä 16.12. alkaen):
16 € ennakko (sis. ovipalvelumaksu)
16 € ovi (+ ovipalvelumaksu)
www.lippu.fi (Lippupiste)

Illan aikataulu / Programme

22.00 DJ Jazz-O
22.30 The Blassics
23.15 Funky Awards, ensimmäinen jakotilaisuus
23.45 Reino Nordin
00.30 Funky Awards, toinen jakotilaisuus
01.00 Laineen Kasperi & Palava Kaupunki
02.00 DJ Jazz-O

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Huhtikuussa / In April

fe2016-300

LISÄTIETOA ESIINTYJISTÄ:

REINO NORDIN

Reino Nordin on monille Funky Awardsin kävijöille tuttu mies. Hänen lovers rock -reggaesta ammentava musiikillinen ilmaisunsa skaalautuu yllättävän suuren kokoluokan liveshow’ksi, ja hän on esiintynytkin niin mies ja kitara -periaattella, isolla ja orgaanisella Rhinos-rytmiryhmällä kuin toisinaan myös Bongo Rock -nimellä tunnettuna dj & laulu -kombona yhdessä Henrik Suhosen, eli DJ Herkuleksen kanssa.

Tämän vuoden hittibiisi Ylös uudelleenmiksauksineen ja vastikään julkaistu Sol ovat saanut epäilemättä kuulijat himoitsemaan Reinon seuraavaa pitkäsoittoa. Sitä odotellessa Reinoa voi kuunnella hänen viimeisimmältään vuonna 2014 ilmestyneeltä Bongo Rock -nimiseltä levyltä. Kyseessä on lähes kokonaan Reinon itsensä soittama ja Herkuleksen tuottama levy, joka on selkeästi jonkinlainen nahanluominen suhteessa aiempiin tuotoksiin. Mukana on orgaanisten soittimien ohella myös elektroniikkaa; esimerkiksi hittibiisi Sun kaa on luonteeltaan sellainen, jota vielä muutamia vuosia sitten olisi ollut vaikea kuvitella Reinon tekemäksi. Siirtymä on kuitenkin aivan luonteva. Levyltä löytyy huomattava määrä vierailijoita Bongo Rockinkin julkaisseen Monspin suomiräptallista siskoon Siiriin, jonka kanssa lauletaan kuin Sinatrat konsanaan. Versioidaanpa Junnu Vainion Albatrossikin kokonaan uuteen uskoon!

Uusista vaikutteista ja vierailijoista huolimatta yksi asia on ja pysyy – Reino laulaa hurmaavasti rakkaudesta ja sanoo asioita, joita sinäkin haluaisit kuiskailla jollekulle tärkeälle.

LAINEEN KASPERI & PALAVA KAUPUNKI

Laineen Kasperi on Lappeenrannasta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt räppäri, tuottaja, äänisuunnittelija ja DJ, joka tuli tunnetuksi alun perin Kaucas-nimisestä hiphop-kokoonpanosta. Laineen Kasperi on julkaissut albumit Seis. (2007), Saatana saapuu Sörnäisiin (2008), Olet tässä / Du är här / You are here (2010) ja Pako-Laine (2012). Lisäksi Laineen Kasperi on julkaissut yhdessä Julma-Henrin kanssa Outo nauha -nimisen kuunnelman lokakuussa 2009. Uusin lisäys perheeseen on Laineen Kasperin ja ison Palava kaupunki -nimisen hiphop-orkesterin kanssa yhteisvoimin julkaistu ja kehuja niittänyt nimikkoalbumi, josta myös Funky Awardsin kävijät pääsevät nauttimaan livenä!

THE BLASSICS

Hämeenlinnasta kotoisin oleva The Blassics on seitsemänjäseninen raa’an funkin live-bändi, jonka taustalta löytyy kokenut kotimaisen rytmimusiikin voimakaksikko Juha Sarkkola ja Tuure Tammi.

The Blassics tähtää maineikkaiden live-esiintymisiensä räjähdysmäisen luonteen ilmentämiseen ja korostaa hyvin kehittynyttä musiikillista kommunikaatiota bändin jäsenten kesken. Bändin soundia voi kuvailla yhdistelmäksi autenttista ja karheaa seiskatuumaista funkia, johon on lisätty rytmikkään vivahteikkaita aineksia afrobeatistä. Yhtye ei kuitenkaan tyydy kierrättämään genre-kliseitä vaan luo onnistuneesta uutta omaperäistä soundimaailmaa.

The Blassicsin ydinkaksikko Tammi ja Sarkkola hakevat inspiraatiota niin levyjen keräämisestä kuin dj:nä toimimisesta. He ovat sitoutuneet luomaan lämmintä ja raikasta soundia, joka toimisi myös dj-keikoilla. Tämän vuoksi on hyvin luontevaa, että The Blassicsin tuotokset ovat 100% analogisia.