ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 2019

ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 13.7.2019

In english / På svenska

ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 13.7.2019 ALPPIPUISTO, HELSINKI

Elephantasy – Funky Family Picnic valloittaa idyllisen Alppipuiston jo yhdettätoista kertaa lauantaina 13.7.2019 ja tarjoaa ilmaiseksi monikulttuurisen kattauksen elämyksiä Helsingin kesään. Luvassa upeaa live-musiikkia, tanssia ja työpajoja koko perheelle. Elephantasy on osa Helsingin kaupungin tukemaa Alppipuiston kesä -tapahtumasarjaa.

Perheen pienimmille on aiempien vuosien tavoin varattu kokonaan oma alueensa aktiviteetteineen. Tanssiesityksistä ja tapahtuma-alueen erilaisista työpajoista löytyy innostuksen aihetta vanhemmillekin!

Omat juomat ja eväät ovat tuttuun tapaan puistossa sallittuja. Monenlaista katuruokaa maailmalta tarjoavat ruokakojut auttavat täydennyksissä tai jos omat piknik-herkut jäivät valmistelematta. Skrollaamalla sivun loppuun löydät esittelyt tapahtuma-alueen ruoka- ja juomatarjonnasta!

Elephantasy – Funky Family Picnic
13.7.2019 klo 14 – 22
Alppipuisto, Viipurinkatu, Helsinki

SAAPUMINEN:
ks. Reittiopas (määränpää: Alppipuisto) & Aluekartta

Vapaa pääsy, ei ikärajaa!

Ohjelma:

Laulurastas
The Blassics (FIN/BEN/ETH)
Frankosun & The Family (FIN/BEN)
Afromikko
Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet (FIN/BRA)
Julius Keisari & Suave
Hot Rocks 42s (Ventovieras, Sipsipussipasi & 42’s)
Al Fama
Kaminá (COL/DEN)
Akrojoogaa
Circus Johku
Lasten alue
Työpajoja
Ruokabasaari & Huvimaja pop-up -baari

Yhteistyössä Helsingin kaupunki, Svenska kulturfonden ja M-Line Records.

Lataa ohjelmakartta / aikataulu!


Laulurastas

Laulurastaan musiikki on paluu suomireggaen juurille eli kultaisiin vuosiin, jolloin Soul Captain Band oli yhä täynnä asennetta ja sanottavaa ja mikä teki genrestä niin poikkeuksellisen vahvan ja omaleimaisen paikallisen ilmiön. Vuosituhanteen vaihteessa vaikuttanut ja vuonna 2002 hajonnut jyväskyläläinen yhtye saavutti jo tuolloin kulttibändin aseman syväluotaavalla pohjoisen reggaella. Julkaisut jäivät kuitenkin muutamiin yksittäisiin hienoihin seiskatuumaisiin albumin äänitysten jymähdettyä aikanaan kesken.

Huhtikuussa 2019 kauan odotettu debyyttilevy näki vihdoin viimein päivänvalon, ja Laulurastas kuulostaa paremmalta kuin koskaan! Upeasti tuotettu ja soitettu levy orgaanisine rytmeineen, Profeetan tulenkatkuisine rakkauden sanoineen ja bändiin palanneen alkuperäisjäsen Puppa J:n toastauksineen on jo itsessään merkkipaalu suomalaisen musiikin historiassa. Elephantasyssa tästä huikeista muusikoista koostuvasta kulttibändistä päästään nauttimaan Alppipuiston idyllisessä kesäillassa livenä eli parhaimmillaan! Eeppistä.


The Blassics (FIN/BEN/ETH)

Vuodesta 2010 ihastuttanut The Blassics on lunastanut afrofunk-jazzillaan paikkansa kotimaisen skenen yhtenä tunnustetuimmista bändeistä. Tuure Tammen ja Juha Sarkkolan perustamasta tuotantoduosta on tultu kauas, sillä nykyään jo 9-henkisellä bändillä on plakkarissa neljä kansainvälisestikin arvostettua levyä.

Huhtikuussa julkaistu Togetherings-albumi kuljettaa kuuntelijoita tutun funkylta pohjalta tänä päivänä bändin nykykokoonpanon mukana Beninistä Etiopiaan. Hypnoottisista ja energisistä livekeikoistaan tunnettu The Blassics on omiaan nostamaan Elephantasyn kesäkarkelot ehtoihin funky-fiiliksiin, maukkain ja vahvoin afrikkalaisvaikuttein!


Frankosun & The Family (FIN/BEN)

Voodoon sydänmailla Beninissä syntyneen Franck Koumoloun perustama Frankosun & The Family on vuodesta 2013 lähtien toiminut helsinkiläisyhtye, joka on valloittanut kuulijoiden sydämiä toinen toisensa jälkeen. Musiikissaan bändi yhdistelee 70- ja 80-luvun beniniläistä ja nigerialaista afrobeatia leijailevan rentoihin afrofunk- ja afrorock-vaikutteisiin mutta myös nago-kansaa edustavan nokkahahmonsa synnyinseutujen rytmiikkaan, aika ajoin muuhunkin mustaan rytmimusiikkiin. Alppipuiston idylliin he ovat valmiina tuomaan koko elämäniloisen perheensä – ja Afrikan auringon lämmön!

Kokoonpano:
Franck Koumolou, laulu ja perkussiot | Elina Koskela & Suvituuli Siikasaari, laulu | Ville Sirviö & Lauri Kallio, kitara | Johannes Sarjasto, saksofoni | Panu Luukkonen, pasuuna | Keijo Koskenharju, rummut | Aapo Watanen, perkussiot | Olli Puolakka, basso


Afromikko

Nostalgiannälkäisten musiikin ystävien tajunnan räjäyttänyt ja kesähittimittareita vahvasti väräytellyt “Oi Oi” -singlen kynäilijä Afromikko on sekoitus vanhaa ja uutta rytmimusiikkia. Hubba Bubba -yhtyeensä kanssa Afromikko loihtii ilmoille samettisen vahvaa soul-musiikkia ripauksilla siirappia ja rokkia. Luvassa on myös aina toinen toistaan päättömämpiä yllätyksiä, satavarmasti myös Elephantasyssa!

Facebook: www.facebook.com//Afromikko
Instagram: www.instagram.com/afromikko


Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet (FIN/BRA)

Huilisti-säveltäjä Mariana Zwarg jatkaa kummisetänsä Hermeto Pascoalin luoman universaalin musiikin perinnettä. Se tuli hänelle tutuksi jo lapsena, sillä Marianan isä toimi pitkään Pascoalin yhtyeessä basistina. Marianan musiikissa kuuluu Brasilian kansanmusiikin moninainen kirjo ja totta kai rytmi, joiden parissa Zwarg improvisoi ja kommunikoi. Entistä kiehtovammaksi kaiken tekee hänen kanssaan esiintyvä Antti Lähdesmäki Quartet, jonka moderni jazz ja skandinaaviset melodiat luovat jännittävää kontrastia.

Katso myös:
www.marianazwargsexteto.com


Julius Keisari & Suave

Kouvolalaislähtöisen räppäri Julius Keisarin 9-henkinen groovepumppu on hiljalleen niittänyt mainettaan funkimmasta hiphopista diggailevien parissa, anoppiasi toki unohtamatta. Jäsenet eivät aina itsekään tunnu tietävän onko kyseessä rap- vai orkesteri. Mutta syna vinkuu, torvet tuuttaavat ja basso lötisee fo’ sho! Julius Keisarin esiinmarssi kantoi nimeä Cocktail EP ja olikin monen mielestä joulun 2017 kovin paketti. Parhaillaan työn alla on uusi älppäri, ja samaan aikaan Suave hämmentää taustalla todellista funkysoppaa, mitä kaikkea päästään maukkaimmillaan maistelemaan Elephantasyssa!


Hot Rocks 42s
(Ventovieras, Sipsipussipasi & 42’s)

Kun länsipuolen lähiöistä jo nuorena elämän tarkoituksen löytänyt ja sen musisoimalla sisäistänyt soitinyhtye 42’s sekä stadilaisen alkuperäisslangin äidinmaidosta imenyt  Ventovieras löivät hynttyyt yhteen Suomen lyyrisesti notkeimman hortonomin Sipsipussipasin kanssa, syntyi projekti nimeltä Hot Rocks 42s. Sen fätimpääkin fätimmät bassolainit, akuutisti soljuvat melodiat ja taidokkaasti tiputetut verbaaliakrobatian katukivet saavat Elephantasyssa stiffeimmätkin polvet keinumaan!


Al Fama

Gloom souliksi musiikkiaan kutsuva Al Fama tuo funkiin perinteistä laulaja-lauluntekijä sointia. Jykevä trio tekee tekee musiikkia, joka on ärhäkkää ja hiomatonta ja jossa jokaisen instrumentin voi kuulla omassa elementissään. Se kulkee myös käsi kädessä Suomen neljän vuodenajan kanssa. Enimmäkseen kaikki on tummaa ja synkkää, kunnes kevään saavuttua asiat muuttuvat hiukan maanisiksi ja kesän alkaessa tunnelma rauhoittuu. Voikin hyvin sanoa, että bändin musiikista löytyy samaa tunnelmien skaalaa.

Katso myös:
www.alfamamusic.com
Instagram: www.instagram.com/alfama_hki/
Facebook: www.facebook.com/alfamahki/


Kaminá (COL/DEN)

Kaminá kutsuu kuuntelijan auditiiviselle, maisemalliselle ja minimalistisen intiimille matkalle kukkien, lintujen, vuorten ja muun luonnon ihmeiden äärelle. Yhtye tutustui toisiinsa musiikin kautta Helsingissä ja kappaleita inspiroivat heidän omat tarinansa, muistonsa ja äänimaisemat eri puolilta maailmaa. Ennen Elephantasyn keikkaa Kaminá on ehtinyt aktiivisesti keikkailla jo vuodesta 2016 niin pienillä kuin isoilla venueilla Suomessa ja Tanskassa klubeilta aina Aarhus Jazzin ja Spot Festivalin kaltaisiin tapahtumiin.


Circus Johku

Jo suorastaan Elephantasyn vakiokalustoon lukeutuva ihastuttava sirkustaiteilija Johanna Kellomäki ja hänen Circus Johkunsa ilahduttaa yleisöä tänäkin vuonna esiintymisineen, työpajoineen ja saippuakuplineen! Yksi Johkun viime vuosien mielenkiinnoista on ollut akrojooga, jonka saloihin hän myös halukkaat opastaa. Kuluneen vuosikymmenen aikana Johku on kiertänyt eri puolilla maailmaa esiintymässä ja opettamassa.


Lasten alue

Elephantasyn lasten alue tarjoaa virikkeitä pienimmille osallistujille! Tiedossa on tänäkin vuonna ennestään tuttu askartelutyöpaja, jossa loihditaan tällä kertaa taikasauvoja kierrätys- ja luonnonmateriaaleista sekä elefanttinaamareita. Pikku norsun seikkailuradalla pääsee temppuilemaan, minkä lisäksi sirkushuveja ja jättisaippuakupliakin on luvassa!

Hieman varttuneemmat voivat hakea inspiraatiota myös viereisestä graffitityöpajasta. Lasten alueella aika rientää ja tekemistä piisaa aina alkuiltaan (noin klo 19) saakka, pelkästään jo sen vuoksi Elephantasy onkin ollut jo vuosia yksi lapsiperheiden suosikeista!

Lasten alueen yhteydestä löydät myös Funky Amigosin infopisteen sekä maailman ruoan basaarin myyntikojuineen.


Työpajat

Elephantasyssa riittää myös aktiivista tekemistä, mikäli et halua vain keskittyä nauttimaan hyvästä musiikista, muista esityksistä ja maukkaasta ruoasta kesäisissä tunnelmissa! Erilaiset kaikille avoimet työpajat kutsuvat mukaan osallistumaan ja opettelemaan uutta. Tervetuloa rohkeasti kokeilemaan ja vaikka löytämään uusi harrastus!

Päivän aikana Alppipuistossa toteutetaan ainakin seuraavat työpajat:

  • – KKC-tanssiryhmän breakdance-työpaja
  • – Circus Johkun sirkustyöpaja
  • – Graffitimaalauksen työpaja
  • – Ossi Raippalinnan djembe-työpaja

Kaikkia työpajoja ohjaavat alansa kokeneet ammattilaiset. Katso tarkemmat aikataulut ohjelmakartasta!


Ruoka & juoma

Katuruokaa maailman eri kolkista!

Elephantasyn ruokakojut tarjoilevat eri puolilta maailmaa monenlaisia street food -herkkuja, joten välttämättä paikalle suunnatessasi et tarvitse piknik-koriisi edes eväitä matkaan!

RUOKA

Addis Ethiopian Kitchen
Herkulliset injera-leivät liha- ja vegaanitäytteillä edustavat etiopialaista keittiötä parhaimmillaan!

Awa Senegal
Perinteiset gluteenittomat länsiafrikkalaiset herkut kana- ja vegaaniversioina vievät kielen mennessään!

Cose Buone
Rakkaudella ja intohimolla tehtyä pizza al taglio –palapizzaa ja nonna Linan reseptiikalla valmistettua tiramisùa liikkuvasta artesaanipizzeriasta.

Sandwich Club
Kenties Suomen maukkaimmat täytetyt leivät kaikin puolin laadukkaista ainesosista antavat voimaa kesäpäivään!

MUUT HERKUT

Pau Brasil
Trooppiset juomat ja kahvilaherkut nautiskeluun.

Popsykkeli
Suussa sulavat vegaanijäätelöt suoraan kärrystä!

Stadin Nitro
Kylmäuutetut erikoiskahvit ja teet virkistykseen tai rentoutumiseen.

Huvimaja pop-up bar (K18)

Ensi kertaa Elephantasyn yleisöä palvelee nyt myös paikallisia, Stadin Panimon pienpanimotuotteita myyvä pop-up -baari Alppipuiston Huvimajassa! Ikäraja: 18 vuotta


Suom. & eng. tekstit: Joonas Kervinen
Översättning: Axel Jaatinen
Web: Juuso Partti

Tapahtuman tuottaja:
Joose Kyyrö | joose@funkyamigos.fi