Elephantasy – Funky Family Picnic 2018

Elephantasy – Funky Family Picnic 7.7.2018

 

in english / på svenska

Elephantasy täyttää vuosia la 7.7.2018 Alppipuistossa

Stadilaisen kaupunkikulttuurin moninaisuus esittäytyy taas koko loistossaan ja kaikissa rytmeissään lauantaina 7.7. klo 14-22 järjestettävässä Elephantasyssa. Ikärajaton ilmaistapahtuma valloittaa tänä vuonna kaupungin idyllisimmän miljöön eli Lintsin vieressä sijaitsevan Alppipuiston jo kymmenettä vuotta perätysten. Kaiken lisäksi tapahtuma levittäytyy puistossa kahdelle lavalle, ja illalla vielä klo 22-04 kivenheiton päässä sijaitsevan legendaarisen Kultsan alakerran klubille (liput 10/12€, K18)!

Välittömän sydämellinen tunnelma ja monipuolinen sisältö tarjoavat puitteet erilaisista taustoista tulevien ihmisten ja kulttuurien kohtaamiseen lämpimissä merkeissä. Ohjelmassa on tuttuun tapaan sykähdyttävää rytmimusiikkia usein eri vivahtein, katuruokaherkkuja maailmalta, sirkusta, lasten ohjelmaa ja elämäniloista meininkiä.

Piknik-henkiseen puistojuhlaan saa tuoda omia eväitä, mutta niitä voi ja kannattaa tietty täydentää paikalla olevista ruokakojuista, joissa katuruoka kohtaa maailman eri maut.

Päivätapahtuma on sisäänpääsyltään maksuton ja ikärajaton.

Puppa J. & Rytmi-Renkien
 tähdittämään iltatapahtumaan ovat kaikki täysi-ikäiset (K18) tervetulleita edullista sisäänpääsymaksua vastaan. Osta ennakkoliput (10/12 €) Kultsan alakerran iltaklubille Tiketistä tai Holvista! (Ovella lippuja saatavuuden mukaan 12 € kpl)

Elephantasy on osa Helsingin kaupungin tukemaa Alppipuiston kesä -tapahtumasarjaa.

Lue uutispostaus, jossa myös lyhyt sanallinen kuvaus musiikkiohjelmasta >>

.

Aikataulu

Alppipuisto

Elephant Stage

14.30 Moria
16.00 Roast Burn Big Band
17.45 Liwata’s Afro Review (FIN/COD/COG/SEN)
19.15 The Funky Sound Foundation
21.00 Lyömättömät

Gorilla Stage

15.15 Kurtis J. Wolf
17.00 Cuarteto Guajeo (FIN/CUB)
18.30 Mirage, Bomstikidi & Becky Wave
20.30 KillaBeatMaker (COL)

Circus Johku
Lasten alue
Työpajoja
Helsinki Photo Festival pop-up
Ruokabasaari

Iltaklubi @ Kulttuuritalon alakerta, Sturenkatu 4.

klo 22-04 / K18

LIVE: Puppa J. & Rytmi-Rengit (feat. Joonas Hauveli)
DJ’s: KillaBeatMaker (COL), Masta Lion (GAM) & Funky Amigos DJ’s
Liput: 10 / 12 € Tiketistä tai Holvista!

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

LISÄTIETOA ESIINTYJISTÄ:

LYÖMÄTTÖMÄT

YleX:ltäkin tutut Lyömättömät ovat omien sanojensa mukaan muun muassa maailman paras bändi. Ympäri maata kiertävää kolmikkoa on myös tituleerattu Suomen energisimmäksi live-aktiksi! Show sisältää mukaansatempaavaa hip hoppia, Suomen kärkipään beatboxia, ja ylivoimaisesti parasta freestyleä. Tästä pitävät huolen kaksinkertainen beatboxin suomenmestari Kosola sekä räpin suomenmestari Solonen.

Show’n musiikillisen puolen sekä rytmityksen hoitaa DJ Xmies, joka on Solosen & Kosolan lisäksi tuottanut myös muita suomalaisia hip hop -artisteja, kuten esimerkiksi Palefacea, Asaa, ja Junoa. Lyömättömät ovat keikkailleet klubien, festareiden, ja urheiluhallien lisäksi myös esimerkiksi lastentarhoissa, kouluissa, nuorisotaloilla, kerhotiloissa, synttäreillä, tai vaikkapa yritysten pikkujouluissa, eli mikään keikkailun osa-alue ei ole heille vieras.

.

THE FUNKY SOUND FOUNDATION

Funkin uusi aalto nousee!

The Funky Sound Foundation on kovaa nousua tekevä 9-henkinen raskaansarjan funk-yhtye. Periksiantamaton groove vie sinut rytmien alkulähteille -hypnoosiin, josta ei ole paluuta.  Yhtye julkaisi juuri toisen albuminsa “Don’t Be Afraid Of What Is Easy”. Albumilla on kuultavissa myös harvinaista slangia-räppiä. Kannattaa tsekata musavideo “Dirika”!

Kuvittele itsesi pesukoneeseen James Brownin ja sarvikuonon kanssa. Puraise chiliä pakkasaamuna. The Funky Sound Foundation -rytmi, joka ei pyydä anteeksi.

LIWATA’S AFRO REVIEW (FIN/COD/COG/SEN)

Afrikkalaisen kulttuurin juuret kohtaavat modernin soukous-musiikin Liwata’s Afro Reviewin musiikissa. Musiikki on hurmannut jo paikallisen etnosoundin ystävät esimerkiksi viimevuotisella Fest Afrika -festivaalilla. Kongolaiseen rumbaan pohjautuva, ja sittemmin highlifea ja makossaa inspiroinut kitaravetoinen soukous sai alkunsa 1960-luvulla Kongon altaan alueella. Se viihdyttää ja ihastuttaa kuitenkin yhtä lailla tämän päivän monikulttuurisessa Helsingissä, jossa multi-instrumentalisti Marie-Alphonse Liwata asuu ja vaikuttaa. Mikäpä sopisi paremmin kesäisen Alppipuiston lämpöön!

Suomessa Liwatalla on musiikkipiireissä kertynyt kokemusta jo 1980-luvulta lähtien, muun muassa legendaarisen Hasse Wallin kanssa sekä toisen afrikkalaisen musiikin pioneerin, Piirpaukesta ja Galaxysta tutun, Ismaila Sanén rinnalla. Tämän ohella ansioitunut kulttuuriaktiivi on toiminut muun muassa afrikkalaisen arkkitehtuurin opettajana Tampereen teknillisessä yliopistossa. Joten monipuolista asiantuntemusta piisaa muiltakin kuin musiikin saroilta.

ROAST BURN BIG BAND

Roast Burn Big Band on Suomen jazzkentän nuorista lahjakkuuksista koostuva superkokoonpano. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin nopeista ja erityisen kuumista big band -kappaleista sekä vanhojen klassikoiden oivaltavista uudelleensovituksista.

Orkesteri sai alkunsa joulukuussa 2017, kun pasunisti Aarni Häkkisen päässä heräsi ajatus koota Suomen jazzkentän nuoret lupaukset yhteen big bandiin. Soittajat kerääntyvät useista eri lähteistä, mutta heitä kaikkia yhdistää rakkaus jazzmusiikkia ja erityisesti polttavan kuumaa big band -musiikkia kohtaan. Nyt nämä suomijazzin nuoret leijonat ovat valmiina tuomaan uuden merkittävän tekijän jazzyhteisön tietoisuuteen.

Photo: Touko Hujanen

MORIA

Moria on uusi suomalainen laulaja-lauluntekijä. Suomalaisfidziläiset juuret yhdistyvät räiskyvän energisessä ja samalla vahvasti tuntevassa luonteessa. Syvyys ja kauneuden äärelle pysähtyminen on se, mitä Moria musiikissaan haluaa ilmaista.

Moria tarkoittaa ”mustaa kuilua.” Moriaa kiehtoo ajatus mustan realismin kohtaamisesta sen sijaan, että sitä pakenisi. Kuilu merkitsee myös syvyyttä, mikä monin tavoin kuvaa Moriaa ja hänen musiikkiaan.

Moria haluaa tehdä musiikkia, joka pysäyttää, koskettaa ja puhuttelee ihmistä. Musiikki on ikään kuin heijastuspinta, joka avautuu vähitellen lisää, kun sen ääreen pysähtyy.

Morian ensimmäinen EP julkaistiin helmikuussa 2018 tamperelaisella levy-yhtiöllä Eclipse Music.

KILLABEATMAKER (COL)

KillaBeatMakerin dj-seteissä voi kuulla vaikutteita urbaaneista Tropical Bass -soundeista sekä afrokolumbialaisista rytmeistä. Lisäksi artisti soittaa muutaman kappaleen venezuelalaisella kielisoittimella, cuatrolla, sekä räppää ja laulaa myös livenä. On ilo ja kunnia saada tämä kolumbialainen biittivelho viihdyttämään Alppipuiston yleisöä Suomen-vierailunsa aikana.

BECKY WAVE, BOMSTIKIDI & MIRAGE

Becky Wave, Bomstikidi ja Mirage nähdään Elephantasyssa spessulla yhteiskeikalla. Lappeenrannassa varttunut, tätä nykyä Tampereella asuva Becky Wave ammentaa rehelliset tekstinsä omasta elämästään. Espoossa kasvanut, sittemmin helsinkiläistynyt Bomstikidi on erikoistunut taitavaan tarinankerrontaan. Miragen tyylille puolestaan leimallista on vanhan koulukunnan meininki kantaaottavalla sanomalla. Kaikki kolme työstävät tällä hetkellä seuraavia julkaisujaan, joilta kuultaneen uunituoretta materiaalia Alppipuistossa.

CUARTETO GUAJEO (FIN/CUB)

Cuarteto Guajeo soittaa perinteistä kuubalaista sonia. Son on voimakasta ja ajatonta tanssimusiikkia, josta salsa on syntynyt ja kolme bändin jäsenistä ovat monille tuttuja vuonna -82 perustetusta Septeto Sonista. Bändiä johtaa Santiago de Cubassa 90-luvulla yhtyeitä johtanut tresero Tero Toivanen ja laulusolistina toimii santiagolainen kitaristi-laulaja Alexander Bravo. Rytmissä Septeto Sonin basisti Mikko Hyttinen ja Son de Cuban conguero Jani Lehtioksa.

Tervetuloa tuntemaan supikuubalaisen tanssimusiikin syke paikan päälle!