Elephantasy 4.7.2015

Elephantasy_2015_slide_web01

ELEPHANTASY TARJOAA MUSIIKKIA JA MONIMUOTOISUUTTA KOKO PERHEELLE

Elephantasy – Funky Family Picnic on heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 4.7. järjestettävä rytmimusiikkitapahtuma. Monikulttuurinen koko perheen ilmaistapahtuma on osa Alppipuiston kesän 2015 tapahtumakokonaisuutta.

Tapahtumassa esiintyy joukko kotimaisen rytmimusiikin eturivin artisteja, mutta nähdäänpä lavalla myös virolainen Bombillaz. Tanssin nälkäisiä tapahtumassa tanssittavat Funky Amigos Dj’t ja ruokaa mahan täydeltä tarjoavat kansainväliset katuruokakeittiöt. Lasten alueella jorataan discon tahtiin, opitaan sirkustemppuja ja askarellaan koristetähtiä. Tapahtumassa luvassa myös acro- ja reggae-joogaa, hyvää fiilistä, aurinkoa ja tietenkin tekemistä koko perheelle.

TAPAHTUMAN AIKATAULU

PÄÄLAVA

klo 14.45 Yakuzi Pato
klo 16 Jo’ Buddy meets Kinky Funkstone
klo 17.30 Bad Ass Brass Band
klo 19 Bombillaz (EST)
klo 20 Baobab de la Guinee (amfiteatterilla)
klo 20.30 Buddha Surfers (SEN/FIN)

YOGA/ hyvä olo

klo 14.00 AcroYoga
klo 15.30 Reggae-jooga
klo 17.00 Capoeira

klo 14-22 Katuruokaa tapahtumassa tarjoilevat Tuk Tuk Travellers, Brasileira, Soul Mama’s Kitchen, Afaes sekä Hymy. Lisäksi sirkusta ja joogaa.

Muutokset ohjelmaan pidätetään.

ELEPHANTASY – FUNKY FAMILY PICNIC 2014
LA 4.7.2015 @ Alppipuisto, Helsinki (osoite: Viipurinkatu–Tivolitie)
klo 14-22 ja lasten alue 14-19

Kulkuyhteydet: raitiovaunu/bussi (Alppila)
-S- / vapaa pääsy


LISÄTIETOA ESIINTYJISTÄ

Yakuzi Pato

Yakuzi Pato on vuonna 2006 perustettu rytmiorkesteri jonka positiivinen energia ja sointi takaavat, ettei yleisö voi kuin antaa hyvän fiiliksen tarttua ja mennä musiikin mukana. Viisi henkinen orkesteri koostuu taustoiltaan täysin erilaisista muusikoista ja poikkeaa joukosta positiivisella soinnillaan ja tunteisiin menevällä lavapreesensillään. Orkesterin omien sanojen mukaan sen riveissä vaikuttavatkin Turun ja Porin läänien pedanteimmat hipit.

Ensimmäinen EP (Extra Fyllning) julkaistiin 2008 ja debyyttilevy vuonna 2011. Oheinen Kahexico –sinkku ja musiikkivideo julkaistiin keväällä 2015. Yhtyeen toinen pitkäsoitto valmistuu vuoden 2015 kuluessa.


Jo’ Buddy meets Kinky Funkstone

Pitkänlinjan rytmimuusikoista koostuva Funky Kingston on tamperelainen jamaikamusiikin instituutio joka on tähän mennessä säestänyt kotimaisia eturivin artisteja Palefacesta Pelle Miljoonaan ja Sami Saaresta Tommy Lindgreniin. Kansainvälisistä solisteista bändi on tehnyt yhteistyötä jamaikalaisen Earl Sixteenin ja sudanilaisamerikkaisen DynamQin kanssa.

Tällä hetkellä Funky Kingston ja laulaja-kitaristi-lauluntekijä Jo’ Buddy muodostavat yhdessä Jo’ Buddy meets Funky Kingston nimisen rytmimusiikkiyhtyeen. Elephantasyssä kokoonpano keikkailee ilman puhaltajiaan ja siksi nimellä Jo’ Buddy meets Kinky Funkstone. Valmistautukaa lanteita keinuttavaan rytmiin, sillä sitä on takuuvarmasti luvassa.


 

Bad Ass Brass Band

”Poliiseilla on soittokuntansa, rosvoilla on omansa.”

Mielenosoituksista alkunsa saanut 11-henkinen marssiva torviorkesteri Bad Ass Brass Band valtaa tällä kertaa Alppipuiston itselleen! Orkesterin kappaleet pulppuavat New Orleansin elinvoimaista musiikkiperinnettä, itä-eurooppalaista torvikolarointia sekä suomalaisen juurevaa melankoliaa. Määrätietoisesti yleisöä tanssittava orkesteri luo esiintyessään elävän torvimusiikkiperformanssin, joka ottaa kysymättä haltuun tapahtuman koko tilan – olkoon se sitten kulkue, avajaisseremonia, festivaalilava tai konserttisali.

Bad Ass Brass Bandin muusikot edustavat laajalti suomalaisen rytmimusiikin ja jazzin kenttää. He ovat tunnettuja muun muassa yhtyeistä Ismo Alanko Säätiö, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, UMO Jazz Orchestra, J. Karjalainen & Mustat Lasit, The Balls, Dave Lindholm Band, Tundramatiks sekä Nicole Willis & The Soul Investigators.


Bombillaz (EST)

Lähempää kun Lahdesta, mutta lahden takaa saapuu Alppipuistoon virolainen Bombillaz. Kotimaassaan suuren suosion saavuttanut Bombillaz koostuu joukosta muusikoita, jotka yksinkertaisesti tekevät sitä mitä he parhaiten osaavat ja tekevät sen äärimmäisen hyvin. Bändin tarina alkaa vuodesta 2007, kun yhtye lähetti ”Raggamasta” demonsa valtakunnallisen radiokanava Radio 2 soittoon. Vuoden lopussa demo valittiinkin jo vuoden demoksi.

Kaksi studioalbumia julkaissut virolaisyhtye ammentaa musiikkiinsa inspiraatiota matkoiltaan maailmalta ja yhtyeen tyylistä voi löytää vaikutteita afrikkalaisesta musiikista aina itämaiseen poppiin.


Baobab de la Guinee

 

Maailman musiikin keskus rikastuttaa Elephantasyn ohjelmaa Baobab de la Guinee -rumpuryhmällä. Bändin jäsenet Djomba Kourouma, Mohamed Bangoura, Abdoulaye Condé ja Bisso Alhassane Traoré, ovat suomessa asuvia guinealaisia ammattimuusikoita, jotka soittavat perinteisiä länsiafrikkalaisia soittimia, kuten djembe- ja dundun-rumpuja. Musiikki on perinteistä länsiafrikkalaista musiikkia, rytmikästä ja mukaansatempaavaa. Vuorovaikutteisuus yleisön kanssa on olennainen osa esitystä ja yleisöä kutsutaan mukaan tanssimaan musiikin tahtiin. Jos siis tanssijalkaa vipattaa ota suunnaksi Elephantasy ja Alppipuisto!

Lue lisää Maailman musiikin keskuksesta täältä.


 

Buddha Surfers

Rytmimusiikin eri lajeja yhdistelevä Buddha Surfers on tunnettu räiskyvistä live-vedoistaan, joissa seikkaillaan rohkeasti kohti tuntematonta, melodian ja grooven autuaassa johdatuksessa. Yhtyeen musiikissa afrobeat, funk, jazz ja reggae sulavat yhteen suloiseksi fuusioksi.


LISÄTIETOA RUOKATOIMIJOISTA

Tuk Tuk Travellers

PyryTukTukHimalaja

Tuk Tuk Travellers on seurausta kahden sirkustaiteilijan seikkailusta katuruoan ytimeen. Oppiakseen sen syvimmän olemuksen Juho ja Pyry lähtivät matkalle Thaimaaseen ja reissusta palattiin, milläpä muulla kuin itse tuk tukilla. Matka kesti 9 kk ja kilometrejä sen aikana taittui 17 000, se oli unohtumaton, pitkä ja raskas, mutta ennen kaikkea maukas! Nyt katukeittiö kiertää Suomen suvessa jakaen katuruoan ilosanomaa kaikille nälkäisille.

Elephantasyssä Tuk Tukin menusta löytyy thaimaalaisen katukeittiön helmi Khao Pad, vegaanisena versiona sekä janonsammuttajaksi raikas minttutee.


 

Soul Mama’s Kitchen

Elephantasyn ruokatoimijoiden joukosta voit bongata myös Soul Mama’s Kitchenin, joka tarjoaa fuusioruokaa suurella sydämellä. Värikkäässä ja herkullisessa menussa kohtaavat itä- ja länsi – Elephantasyssä tarjolla onkin arojen ja vuoristolaisbarbaarien erikoismenu.

Menu sisältää mm. Malawi vuoristolaisleivät, All you need plate, Hot Mama’s Tortilla ja Chermoula kääryleet & juomat.


Ravintola Brasileira

Brasilialaisia makuja ja virvokkeita.


 

Afaes

Afrikkalaisia makuja ja virvokkeita.


 

 Hymyn jäätelöpyörä

Jymyn luomujäätelöä, raakajäätelöä, sieni- ja kasvispiiraita sekä Stadin kukkoja.

Hymy Raw Food Cafe toimii arkisin osoitteessa Katariinankatu 1.


YOGA/HYVÄ OLO

AcroYoga

acroyoga

AcroYoga on käytännössä pariakrobatiaa yhdistettynä joogan ja Thai Yoga hieronnan elementtejä. AcroYogassa  on pohjimmiltaan kyse kommunikaatiosta, yhteistyöstä ja hauskanpidosta. AcroYogan suosio on ollut suuressa kasvussa maailmalla ja myös Suomessa yhteisö kasvaa tasaisella vauhdilla. AcroYoga on lähtenyt liikkeelle Montrealista ja Californiasta 2000-luvun alussa.

Elephantasyssä AcroYogaa pääsee kokeilemaan Johanna Kellomäen opastuksella klo 14.

Reggae Yoga with live Dj

Rakastatko reggaeta ja olet miettinyt voiko sen tahtiin joogata, onko se “sallittua” joogamaailmassa? Legalise it! Pihasalilla joogataan tänä keväänä mustan musiikin lisäksi myös aurinkoisempien sävelten tahdissa! Hanna lanseerasi huhtikuussa Pihasalin Reggae Yoga -sarjan rakkaudesta reggae-musiikkia kohtaan.

Elephantasyssä illan harjoitus tehdään reggae-musiikin tahdittamana alkaen lämmittävästä flow-harjoituksesta ja siirtyen loppua kohti pidempiin ja rauhallisempiin restoratiivisiin liikkeisiin. Voit rauhassa tutkiskella omaa hengitystäsi ja kehoasi ihanien riddimien sykkiessä sydämessä.Joogaharjoitus tehdään jokaisen omaan tahtiin ja se sopii kaikille – omaa kehoa kuunnellen! Tunnin ohjaajana Hanna Ruax.

Tunnin live DJ on Suomen reggae-skeneistä ja Spin FM:ltä tuttu DJ The Last, joka tarjoaa kesäisen sielunmatkan reggae-musiikin ystäville!

Capoeira

Pium_capoeira

CAPOEIRAA koko perheelle klo 17 alkaen, kaikki mukaan kokeilemaan! Esittelytunnin vetää Contra Mestre Pium (Cordão de Ouro Helsinki, www.capoeirahelsinki.com).

Kaikissa hyvän olon ohjelmissa vapaaehtoinen maksu ohjaajalle.

Lue lisää muista Alppipuiston kesän 2015 tapahtumista Facebookista tai Alppipuiston kesän kotisivuilta


 

Elephantasy toteutetaan Helsingin kulttuurikeskuksen tuella. Se on osa Alppipuiston kesä -tapahtumakokonaisuutta, joka käsittää kahdeksan kaupunkitapahtumaa kesä-heinäkuussa. Funky Amigos ry edistää mustan rytmimusiikin asemaa ja kulttuurien moninaisuutta Suomessa sekä toteuttaa erilaisia monikulttuurisia tapahtumia ympäri vuoden. Päätapahtuma, Funky Elephant -festivaali, järjestettiin tänä keväänä 21. kerran Helsingissä.

Permalink