Yona ja Orkesteri Liikkuvat Pilvet

yona

Itävallassa syntynyttä laulajatar Johanna Louhivuorta on turha lähteä artistina luokittelemaan, sillä häntä varten on aivan oma lokeronsa, jossa lukee Yona. Hänen laulunsa ovat taideteoksia – täynnä ääniä, huokauksia, rytmejä ja vaikerruksia, intensiivisiä hetkiä suoraan mustavalkoisista suomielokuvista. Laulujen sanat ovat taas silmänräpäytyksiä siitä todellisuudesta, jossa elämme tässä ja nyt.

Yona tekee juuri sellaista musiikkia kuin haluaa. Hän on julkaissut kolme levyä Orkesteri Liikkuvien Pilvien kanssa helsinkiläisen Timmion Recordsin kautta. Yonan ja Puppa J:n tähdittämä folk-reggae–yhtye Liljan Loisto on myös julkaissut kaksi levyä. Sen lisäksi viime kesänä Yona keräsi mainetta ja kunniaa “mustana hevosena” Seinäjoen Tangomarkkinoilla, jossa hän sijoittui Tangokuningatar-kilpailussa toiseksi. Menestystä on tullut vuosien varrella myös erilaisissa palkintogaaloissa, ja kappaleet ovat lisäksi soineet tiuhaan tahtiin radiossa.

Laulajana Yona on herkkä, syvällinen ja tunteikas. Kappaleissaan hän kykenee välittämään kuulijoilleen tunteitaan tavalla, joka koskettaa ja riipaisee sekä jättää sieluun jälkensä. Lauluntekemisen taiteellinen tyttö aloitti jo ennen kouluikää ja jatkoi tällä tiellä aina Vaskivuoren musiikkilukiosta Arabian Pop & Jazz Konservatorioon saakka ennen varsinaisen musiikillisen uransa aloittamista. Loppu onkin jo historiaa, joka kaiken aikaa hakee uusia sävyjä ja polkuja.

Funky Elephantissa Yonan kanssa lavalle nousee kymmenhenkinen Orkesteri Liikkuvat Pilvet, jonka muusikot hallitsevat niin kansanmusiikin, jazzin, urbaanin tangon, progen kuin hiphopin. Kaiken kruunaa yhtyeen vaikuttava yhteissoitto, joka lopullisesti sulattaa jään ja sykähdyttää sydämen. Festarikeikalla kuullaan uutta materiaalia tulevalta, aiempaa rytmikkäämmältä ja svengaavammalta levyltä, mikä tietysti sopii Funky Elephantiin erinomaisen osuvasti.

Lue myös:
City-lehden haastattelu Yonasta 11/2011 >>

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4gfNOnwBcpA]

» LA 5.4.2014
Main Stage


Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014