Yhdentekevää

Yhdentekevää

Yhdentekevää on sielukasta ja leppoisaa hiphopia esittävä yhtye, joka koostuu veljestä ja sen siskosta. Kaarinasta kotoisin olevat, myöhemmin helsinkiläistyneet sisarukset MC Kajo ja MC Pyhä Lehmä päättivät eräänä kesäisenä päivänä vuonna 2013 lyödä rytmikkäät päänsä yhteen ja alkaa tehdä räppiä yhdessä. Musiikillinen yhteistyö starttasi tosin jo pari vuosikymmentä aikaisemmin,  siskon soittaessa biittiä vanhasta Casio-syntetisaattorista ja veljen räpäyttäessä tähän päälle.

Vuodet ovat vierineet ja MC Kajo on sittemmin tullut tunnetuksi räpin kaksinkertaisena Suomen mestarina ja freestylen ehdottomana kärkinimenä. Siviilielämässään myös näyttelijänä toimiva MC Pyhä Lehmä on puolestaan vakuuttanut kaikki kuluvan vuoden aikana räpäytystaidoillaan ja karismallaan,  ja hän olikin Kultabassokerhon Toppen 2014 -gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. Yhtyeen debyyttialbumi Yhdentekemää julkaistiin tammikuussa (Rapu Records), ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton.

Ryhmän musiikin sanoma on yksinkertainen ja tärkeä: pidä hauskaa, elä hetkessä, vapaudu ja rakasta, kasva kauniimmaksi! Laululla ja musiikilla on puhdistava voima. Yhdentekevää uskoo sanan ja rytmin voimaan mutta myös soljuviin sävelmiin. Funky Elephantin päätösklubille mbarissa  mukana lauteilla nähdään Aito Pystynen Big Band, jossa Plutonium 74:stä tutut muusikot tuovat lisää svengiä tuhteihin bassolinjoihin!

Yhdentekevää huipentaa juhlavuoden Funky Elephant -festivaalin mbarin maksuttomalla päätösklubilla, jossa aiemmin illasta esitetään klo 18 lähtien mielenkiintoisia musiikkielokuvia yhteistyössä Future Shorts Finlandin kanssa. Tarkemmat tiedot ohjelmasivulla.

» SU 6.4.2014
mbar
Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014