Yhdentekevää

940-Yhdentekevaa
Hiphop-yhtye Yhdentekevää yhdistelee musiikissaan perinteistä räppiä, kaunista laulua, svengaavia kitaroita ja eksoottisia rytmejä. Raikkaan leppoisat soundit, tuhti riimittely ja suvereeni suomenkielinen kikkailu limittyvät lennosta soljuviin säveliin ja maagisiin kitarasooloihin.

Yhtyeen ytimen muodostavat sisaruspari Mc Kajo ja Mc Pyhä Lehmä. Kajo tunnetaan freestyleräpin pioneerina ja kaksinkertaisena räpin suomenmestarina, joka on kiertänyt esiintymislavoja jo vuosia sekä tehnyt lukuisia fiittejä eri artisteille. Pyhä Lehmä taas on saanut tunnustusta Suomen kovimpana naisräppärinä. Pyhä Lehmä räppää myös Pyhä Rauha -nimisessä kokoonpanossa Rauhatädin ja Heidi Kiviharjun kanssa. Hän on tuttu fiittaaja myös Palefacen sekä Stepan ja Aren joukoissa.

Bändin esikoisalbumi Yhdentekemää julkaistiin 2014 (Rapu Records), ja se sai erittäin hyvän vastaanoton. Yhtye julkaisee toisen albuminsa vuonna 2015, ja saman vuoden aikana molemmilta osapuolilta ilmestyy myös oma julkaisu.

Funky Elephantissa yhtye esiintyy täydellä arsenaalilla: lauluissa kultakurkut Petra Vehviläinen sekä Aino Eerikäinen, levareissa ja cajonissa Rapu Recordsin supermoguli Ville Pystynen, kitarassa multilahjakas John Lennonin inkarnaatio Joonatan Kotila, ja spesiaalitriittinä mukana kokoonpanossa ovat myös trumpetisti Kaj Mäki-Ullakko sekä saksofonisti Jussi Hurskainen. Tätä et halua missata


The hip hop group Yhdentekevää’s music combines traditional rap, swinging guitars and exotic rhythms.


Hiphopgruppen Yhdentekevää förenar traditionell rap med vacker sång, svängiga gitarrer och exotiska rytmer. Fräscht avspända sounds kombineras med slagkraftiga rim, suverän finsk språkhantering och magiska gitarrsolon.


The 21th Funky Elephant Festival 9.–11.4.2015