Reino Nordin

940-Reino_Nordin_kuva-Johanna-Taskinen
Reino Nordin on monille Funky Elephantin kävijöille tuttu mies. Hänen Lovers Rock -reggaesta ammentava musiikillinen ilmaisunsa skaalautuu yllättävän suuren kokoluokan liveshow’ksi, ja hän on esiintynytkin niin mies ja kitara -periaattella, isolla ja orgaanisella Rhinos-rytmiryhmällä, kuin toisinaan myös Bongo Rock -nimellä tunnettuna DJ & laulu -kombona yhdessä Henrik Suhosen, eli DJ Herkuleksen kanssa. Viimeksi mainitun kanssa on syntynyt myös Reinon uusin sopivasti Bongo Rockiksi nimetty levy, jonka tiimoilta kaksikko esiintyy myös Funky Elephantissa.

Lähes kokonaan Reinon itsensä soittama ja Herkuleksen tuottama levy on selkeästi jonkinlainen nahanluominen suhteessa aiempiin tuotoksiin. Mukana on nyt orgaanisten soittimien ohella myös elektroniikkaa; esimerkiksi hittibiisi Sun kaa on luonteeltaan sellainen, jota vielä muutamia vuosia sitten olisi ollut vaikea kuvitella Reinon tekemäksi. Siirtymä on kuitenkin aivan luonteva. Levyltä löytyy huomattava määrä vierailijoita Bongo Rockinkin julkaisseen Monspin suomiräptallista siskoon Siiriin, jonka kanssa lauletaan kuin Sinatrat konsanaan. Versioidaanpa Junnu Vainion Albatrossikin kokonaan uuteen uskoon!

Uusista vaikutteista ja vierailijoista huolimatta yksi asia on ja pysyy – Reino laulaa hurmaavasti rakkaudesta ja sanoo asioita, joita sinäkin haluaisit kuiskailla jollekulle tärkeälle.


Lovers Rock Reggae, as Reino Nordin categorizes his music, scales up into a surprisingly large-scale live show at this year’s Funky Elephant. His latest album Bongo Rock was produced by himself together with DJ Herkules who will be joining Nordin on stage.


Reino Nordin ger under Funky Elephant en liveshow av stora mått med sin Lovers Rock-reggaeinspirerade musik. Nordin uppträder tillsammans med DJ Herkules (Henrik Suhonen) med musik från sin nysläppta skiva Bongo Rock.


The 21th Funky Elephant Festival 9.–11.4.2015