Omar Souleyman (SYR)

slider-fe20-os2

Syyriasta, Ra’s al’-Ayan alueelta kotoisin oleva Omar Souleyman aloitti keikkailemisen vuonna 1994. Hänen uniikki tapansa yhdistellä dabkeen – perinteinen kansantanssi Lähi-idässä – kairolaista shaabi-katusoundia teki hänestä erittäin halutun hääesiintyjän Syyriassa.

Vuonna 1996 Souleyman värväsi bändiinsä kurdilaisesta dj-kokoonpanosta Rizan Sa’idin tuomaan musiikkiinsa elektronisia vaikutteita. Samalla soitantaan tuli lisää tempoa, voimaa ja energiaa sekä dabkelle poikkeuksellista joustavuutta. Tästä alkoi Souleymanin räjähdysmäinen suosio koko Lähi-idän alueella.

Omar Souleymanin nimellä on julkaistu peräti yli 500 levyä. Suurin osa näistä on itse asiassa hääpareille annettuja lahjoja juhlakeikasta, mutta levyjä on kopioitu ja alettu myydä kaduilla ja kioskeissa. Leikkimielisesti voidaankin sanoa, että Souleyman on kaikista Funky Elephantissa koskaan esiintyneistä artisteista julkaissut eniten materiaalia.

Omar Souleyman 1

Vuonna 2004 Souleyman esiintyi maailmanmusiikkia kustantavan Sublime Frequenciesin I Remember Syria -kokoelmalla, mistä hänen sykkivä ja levoton soundi on kantautunut länsimaisten musiikkidiggareidenkin korviin. Sen jälkeen Sublime Records on julkaissut kolme kokoelmallista hänen lukuisista hiteistään koostettua materiaalia sekä yhden livelevyn. Yhteistyö Björkin kanssa puolestaan johti uudelleenmiksauksiin islantilaisdiivan Biophilia-levyn kappaleista.

Loppuvuodesta 2013 Omar Souleymanilta ilmestyi ensimmäinen virallinen studioalbumi, Wenu Wenu. Sen tuotannosta on vastannut Four Tet -legenda ja musiikkivelho Kieran Hebden. Kuten vuoden 2010 Flow-festivaalilla voitiin todeta, miehen livekeikkojen hengästyttävän kuumeinen tunnelma ja ”syyriateknon” intohimoinen poljento vetävät vastustamattomasti mukaansa. Wenu Wenu -levyn myötä Souleyman on uudistanut tuotantoaan ja meno on vain kiihtynyt entisestään.

Omar Souleyman tullaan näkemään Funky Elephant 20 -festivaalilla yhdessä Rizan Sa’idin kanssa lauantain pääesiintyjänä. Nyt on erinomainen hetki tulla todistamaan häntä uransa huipulla.

» LA 5.4.2014
Main Stage


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lVlgMEFu1PI] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=BBbqkvuJ4Mo]


Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014