Marjo Leinonen & Huff´n´Puff

Marjo Leinonen & Huff´n´Puff

Laulaja-lauluntekijä Marjo Leinonen on niittänyt kunnioitettavan uran Suomessa soulin, rockin ja rhythm & bluesin parissa jo 80-luvun lopulta lähtien. Hän on tehnyt yhteistyötä artistien, kuten Eternal ErectionAsa, Ismo Alanko, J. Karjalainen ja Maija Vilkkumaa, sekä toiminut solistina useissa eri yhtyeissä.

Viimeksi mainituista tuorein on kahdeksanhenkinen Huff’n’Puff, jonka tulikivenkatkuiset ja svengaavat groove’n’roll -vyörytykset saksipotkuja säästelemättä ovat omiaan korostamaan tämän karismaattisen leidin kokovartalolaulua. Lisäksi Marjo saa taustatukea kahden puhaltajan ja taustalaulajan vahvistamalta kompilta.

Marjo Leinonen Huff’n’Puff on onnistunut luomaan omintakeisen ja persoonallisen tyylin, joka myötäilee 50- ja 70-lukujen ääni- ja rytmimaisemia sekä 60-luvun rautalankafiilistä. Laulajana Marjo johdattelee kuulijansa varhaisista syvän etelän tunnelmista aina 70-luvun elosteleviin yökerhoihin sellaisella intensiteetillä ja asenteella, että heikompia hirvittää.

Yhtye julkaisi bändin mukaan nimetyn esikoislevynsä keväällä 2012. Parhaiten koko seikkailun voi kokea kuitenkin fyysisesti tanssilattialla. Röyhkeästi rakkaudella perinteitä retuutellen, suomigrooven juurilla!

Tutustu myös:
Marjo Leinosen www-sivusto >>
NYT-liitteen levyarvio >> 

» TO 3.4.2014
Main Stage

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0e8oa_p0etw] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=nkB5gM0hyTc#t=46]

Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014