Maria Gasolina

gasolina940

Maria Gasolina tarkoittaa brasilialaisessa slangissa tyttöjä, jotka pitävät vain autoilijoista. Olit sitten autoilija tai et, olet tervetullut liikuttamaan itseäsi Maria Gasolinan rytmiin Funky Elephantin lauantai-iltaan.

Yhtyeen  musiikin punaisena lankana ovat suomenkieliset sanoitukset yhdistettyinä musiikillisiin vaikutteisiin maailmalta. Bändin repertuaariin kuuluvat brasilialaisen käännöspopin lisäksi rytmit muun muassa Iranista, Haitilta, Madagaskarilta ja Ranskasta. Uusin Maria Gasolinan aluevaltaus on somalialainen 80-luvun funk. Dur-Dur Bandin afrofunk-hitti Dooyo on saanut Maria Gasolinan käsittelyssä uudet suomenkieliset sanat ja saa ihmiset hikoilemaan Afrikan paahteen sijasta tanssilattialla Helsingin yössä.

Maria Gasolinalta on ilmestynyt kolme pitkäsoittoa: Se jokin (2006), Mä olen sun (2008) ja Aina uusi aalto (2010). Uusin julkaisu on seiskatuumainen vinyylisingle, jolta löytyvät kappaleet Dooyo ja brassiklassikko Canto de Ossanhasta versioitu Lemmenjuoni. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin aina ollut hillittömistä bileistään ja tansseistaan tunnetusta livebändistä.

Maria Gasolina ovat Taneli Bruun (tenorisaksofoni), Kalle Jokinen (kitara), Lissu Lehtimaja (laulu, trumpetti), Mikko Neimo (rummut), Matti Pekonen (basso), Essi Pelkonen (alttosaksofoni), Aarne Riikonen (perkussiot) ja Sanni Verkasalo (huilu, laulu).

Tutustu myös:
Maria Gasolinan viralliset kotisivut >>

» LA 5.4.2014
Diversity Stage

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8pbVR_l48zU] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=0zuzQPr5UOg]

Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014