Mama Longhorn

940-mama
Afrobeat saa porilais-guinealaisen Mama Longhornin käsittelyssä niin täysin uudenlaisen pohjoisen ulottuvuuden, että jopa kansainvälisessä musiikkimediassa on ehditty tästä hämmentyä ja eräs bloggari jo lanseerasi käsitteen AfroPori. Perspektiiviä tälle ja bändin omaperäiselle, progressiivista rockia ja psykedeliaa sisältävälle äänimaailmalle saadaan, kun tarkastellaan muusikoiden aiempia edesottamuksia. Pitkän luokan huippumuusikoiden taustalta löytyykin nimittäin sellaisia yhtyeitä, kuten Circle, Magyar Posse, Kuusumun Profeetta ja Eleanor Rosenholm.

Mama Longhorn on kolmen vuoden olemassaolonsa aikana ehtinyt esitellä soundiaan mm. Kuudes Aisti-, Ilmiö-, Ämyrock- ja Jättömaa-festivaaleilla. Mielikuvitus ja soitannollinen vuoropuhelu ehtivät kuitenkin viedä alkuvuosina rytmejä ja tunnelmia moneen suuntaan ennen kokonaisuuden terävöitymistä huikealla ja ulkomaita myöten ylistystä niittäneellä Enter The Rhythm Tank -debyyttilevyllä, joka ilmestyi marraskuun lopulla ja äänitettiin täysanalogisesti. Sen jälkeen Mama Longhornia ei vielä olekaan ehditty Helsingissä nähdä, joten Funky Elephantin keikalla juhlitaan osaltaan myös levyjulkkareita.

Eteerisemmän ja leijailevamman soundimaailman ohella Mama Longhorn on ennen kaikkea myös ehtaa afrofunkia rytmikkäimmillään ja kuumimmillaan, joten tanssikengille tulee takuvarmaa käyttöä. Ilo ja omaperäisyys, groove ja musiikillinen hypnoosi ‒ siinä tämän väkevän ja livevoimaisen rytmitankin salainen resepti!

– Joonas Kervinen

Lue lisää ja kuuntele:
Mama Longhorn @ Rumba


Mama Longhorn gives Afrobeat a whole new northern dimension. Joy, originality and musical hypnosis is the recipe for the group’s pure afrofunk.


Afrobeat får i björneborgsk-guineanska Mama Longhorns behandling en helt ny, nordlig dimension. Mama Longhorn är äkta afrofunk när den är som hetast och mest rytmisk. Glädje och originalitet, groove och musikalisk hypnos – där är den här livestarka gruppens hemliga recept.


The 21th Funky Elephant Festival 9.–11.4.2015