Kalle Salonen

Kalle-promo-7

Toisinaan voi tulla kokeneemmallekin rytmimusiikin ystävälle tunne, että jotain hienoa on tapahtunut vuosia yleisöltä piilossa. Tällainen tunne on päällimmäisenä Hammond-urkutaiteilija Kalle Salosesta, joka julkaisi viime syksynä hienon Cat Slide -debyyttilevynsä. Hänen vimmattua groovejazz-tyylittelyään saamme tänä vuonna kuulla myös Funky Elephantissa.

Suomen Jimmy Smith, Kalle Salonen, on poikkeuksellinen muusikko monella eri mittarilla. Hän on kehitysvammainen ja sellaisena niitä harvoja, jotka itse säveltävät oman musiikkinsa. Kunnioitettava saavutus, mutta toisaalta vamma on vain kuriositeetti, joka unohtuu välittömästi, kun kädet laskeutuvat sormioille. Kalle on todellinen jazz-funk-soul -virtuoosi, ja hänen kolmivuotiaasta asti hiomansa soittotekniikka ja ”rakkaus lajiin” paistavat musiikista todella kirkkaina.

Lyhty ry:n työpajalla jamitelleen Salosen taustalle löytyi rautaisista, pitkän linjan ammattilaisista koostuva bändi ja työryhmä, mikä on mahdollistanut paljon. Tuottaja-muusikko Hannu Pikkarainen, joka myös itse soittaa Salosen levyllä, on saanut Kallesta esiin itsevarman taiteilijan, joka tuntuu kaasuttavan biisiin kuin biisiin täydellä antaumuksella, tyylilajista riippumatta. Ja mikä onkaan päästellessä, kun tulitukea antavat ammattimuusikot mm. J. Karjalaisen ja Marjo Leinosen leireistä.

Tämän vuoden Funky Elephantin perinteisempää mustaa groovekudosta edustava Kalle polkaisee Dance Club Machinensa – tämän soitinten Ferrarin, kuten hän itse Hammondia kuvailee – käyntiin festivaalin lauantai-illassa. Ilolla tuomme näin uutta talenttia lavalle. Nyt mennään eikä meinata!

Katso myös:

MTV3 (Huomenta Suomi):
Kalle Salonen – Hammond-mies ja musiikin hurma @ MTV3 Katsomo >>

Cat Slide -levyn arvostelu Soundissa >>

» LA 5.4.2014
Diversity Stage


Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014