Jätkäjätkät

940-jatkajatkat
Neljättä täyspitkäänsä parhaillaan työstävä Jätkäjätkät on viimeistään vuonna 2010 ilmestyneestä ensilevystään lähtien ollut yksi kotimaisen rytmimusiikin tärkeimmistä ilmiöistä. Hiphopia ja reggaeta vahvalla sanomalla jouhevasti muun muassa rockiin ja punkiin sekä kansan- ja maailmanmusiikkiin yhdistelevä yhtye on kuin Pohjolan oma vastine Manu Chaon aikanaan käynnistämästä ska-henkisen vaihtoehtoisen lattarimusiikin liikkeestä, joka on inspiroinut liki sadoittain räjähtävän energisiä yhtyeitä erityisesti Espanjan ja Ranskan suunnalla. Täällä vastaava jatkumo ei ole toteutunut ihan samassa mittakaavassa, mutta Jätkäjätkien antamat vaikutteet ovat kyllä laajalti kuultavissa paikallisen hiphopin kuin muunkin rytmimusiikin parissa.

Bändin viimeisin levy Marian sairaala nousi kaksi vuotta sitten Suomen suoraan virallisen albumilistan kolmoseksi ja Rumban albumilistan ykköseksi. Yhtyeen sanavalmiit nokkamiehet Asa ja Puppa J ovat kunnostautuneet myös omilla soolourillaan, ja bändin nimekkäät muusikot ovat tehneet kovaa jälkeä vuosikausien ajan muissa kärkikastin rytmiorkestereissa. Tämän täysipainoisen omistautumisen musiikille kuulee kaikkein vahvimmin Jätkäjätkien live-keikoilla, niin kuin fanijoukot jo hyvin tietävätkin.

Funky Elephantissa Jätkäjätkät astuu lavalle tuttuun tapaan yhdeksän hengen voimin tuomisinaan niin yleisön rakastamia klassikoita kuin uuttakin materiaalia – sekä ennen kaikkea valloittavaa lavakarismaa, mieletöntä svengiä ja jalat maasta irrottavaa energiaa! Esiintyminen tulee huipentamaan festarin perjantai-illan ohjelman tavalla, johon vain harva kotimainen yhtye vastaavassa paikassa kykenee.


Jätkäjätkät can be considered as one of the most remarkable phenomena in the field of Finnish rhythm music. They combine influences from hip hop, rock, punk, as well as folk and world music, and create an explosive combination of sounds. Their unpredictably energetic shows have earned them a reputation as one of the best live acts in Finland. The band released their third album, Marian Sairaala, at the beginning of 2013, and it rose straight to the third spot of the official Finnish album chart. They are currently working on their forth album and will take on Funky Elephant’s main stage with both old classics as well as new material.

The 21th Funky Elephant Festival 9.–11.4.2015