Jaakko Laitinen & Väärä Raha

jaakkolaitinen

Jaakko Laitinen & Väärä Raha on Balkanin perinnemusiikkia ja suomalaista iskelmää yhdistelevä rytmiorkesteri, joka perustettiin vuonna 2009. Yhtyeen jäsenet ovat kaikki Lapista kotoisin mutta asuvat tällä hetkellä Helsingissä.

Yhtye nimittää musiikkiaan ”Lapland-Balkaniksi” sekä ”monissa liemissä marinoiduksi erikoisuudeksi”. Musiikissa kuuluukin balkanilaisten sävelten lisäksi vanhan liiton suomi-iskelmä.

Yhtyeen sanoitusten pääasiallinen aihe on rakkaus, mutta kappaleet käsittelevät muitakin elämän suuria kysymyksiä – omien sanojensa mukaan ”kaiken katoavaisuutta, muistojen pettävää hehkua, maailmallisen onnen häilyvyyttä ja kunnianhimojemme lopullista turhuutta”.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha on tähän mennessä julkaissut kolme albumia: Jaakko Laitinen & Väärä Raha (2010), Yö Rovaniemellä (2012) ja Lapland-Balkan (2013). Toinen albumi, Yö Rovaniemellä, valittiin myös ilmestyessään vuoden kansanmusiikkilevyksi.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha on esiintynyt yhdessätoista eri maassa. Keikkatahti on muutenkin ollut kova – yhteensä plakkarissa on yli 300 keikkaa tähän mennessä.

Ainutlaatuinen yhtye jaksaa tanssittaa yleisöään suomalais-slaavilaisilla rytmeillään ja pilke silmäkulmassa vaalitulla kansallisromantiikallaan. Mielikuvat väsyneestä ja aikansa eläneestä suomalaisesta kansanmusiikista voi lopullisesti heittää roskakoriin siinä vaiheessa, kun tämä räiskyvistä keikoistaan tunnettu iskuryhmä astuu lavalle!

Lue myös:
Lapland-Balkan -levyn arvio Rumbassa >>

Rytmi-lehden feature yhtyeestä (2013) >>

Nyt-liitteen arvio yhtyeen debyyttilevystä >>

Tutustu myös:
Jaakko Laitisen viralliset kotisivut >>

» LA 5.4.2014
Diversity Stage

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bSVrNAp9do0] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=nLc9ybEVUC8] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=YN1Al24gTXU]

Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014