Da Lata (UK/BRA)

Da-Lata

Da Lata on brasilialaisbrittiläinen, Chris Franckin ja Patrick Forgen vuonna 1994 perustama ja mainetta maailmalla niittänyt yhtye, joka esiintyy – hämmästyttävää kyllä – ensimmäistä kertaa Suomessa vasta nyt Funky Elephantissa. Mutta mikäpä olisikaan parempi tapa juhlistaa bändin 20-vuotista uraa kuin liittyä festivaalin juhlavuotisohjelmaan!

Da Lata

Da Latan musiikissa on vahvoja afrobrasilialaisia vaikutteita, ja sen eksoottisen rytmikkäissä kappaleissa lauletaan sekä portugaliksi että englanniksi. Elektronisia soundeja ja perinteistä funkia yhdistelevän Da Latan kappaleissa kuullaan usein myös vierailijoita. Tämänkertaiselle keikalle solistiksi on valittu kahdella kielellä laulava, festarilla jo kahdesti säväyttänyt Vanessa Freeman. Hän on aiemmin esiintynyt Funky Elephantissa uusiseelantilaisen Mark De Clive-Lowen (2009) sekä brittiläisen funk-yhtye The Baker Brothersin (2011) rinnalla.

Useita instrumentteja soittava lauluntekijä–tuottaja Franck ja DJ Forge toimivat ennen Da Lataa yhdessä myös Batu-yhtyeessä. Da Latan ensimmäinen levy Songs from the Tin julkaistiin vuonna 2000. Toisen, vuonna 2003 julkaistun Serious-levyn soundit olivat jo monipuolisempia, maailmanmusiikin eri puolilta vaikutteita saaneita seikkailuita. Brasilialaistunnelma pysyi – ja pysyy – kuitenkin edelleen vahvana.

Useamman vuoden tauon jälkeen, vuonna 2011, kaksikko alkoi tehdä ympärillään olevien muusikoiden kanssa pitkästä aikaa uutta albumia. Levy Fabiola julkaistiin lokakuussa 2013 ja on kerännyt alan piireissä suitsutusta. Pitkäaikainen kokemus heijastuu läpi materiaalin ja ennen kaikkea live-keikoilla, joten odotettavissa on suuria tunteita ja musiikillista nautintoa avauskappaleesta lähtien.

Tutustu myös:
Da Latan viralliset kotisivut >>

» LA 5.4.2014
Main Stage


Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014