Congo Natty (UK)

congo-natty Mikail Tafari eli Congo Natty saapuu tuomaan musiikillista vallankumoustaan Funky Elephantiin. Vanhempi yleisö saattaa muistaa miehen jo nimellä Rebel MC, joka yhdessä brittiläisen hip house -ryhmä Double Troublen kanssa julkaisi 90-luvun alussa hittejä, kuten Street Tuff. Viimeksi mainittua on sittemmin kutsuttu brittiläisen grimen synnyinkappaleeksi muun muassa Dizzee Rascalin toimesta. Tarinamme Jungle Souljah käänsi kuitenkin pian jo suuntaansa, etsi välillä itseään maailmalla ja palasi ottamaan paikkansa jungle-musiikin ensimmäisten pioneerien ja myöhemmin legendojen joukossa.

Harvakseltaan virallisia albumeja mutta sitäkin enemmän underground-lohkaisuja, singlejä ja ep-levyjä erilaisilla aliaksillaan tehtaillut Congo Natty julkaisi vuosien tauon jälkeen uuden Jungle Revolution -levyn (Big Dada, 2003). Nyt vallankumouksessa on kyse räjähtävän energisten ja suvantovaiheissaankin vähintään räiskyvien jungle- ja drum’n’ bass–rytmien sovittamisesta reggaen, hiphopin ja brittiraggan maailmaan sellaisella intensiteetillä, mitä ei ole aiemmin nähty. Mukaan mahtuu paljon tiedostavaa asiaa, sillä tässä vallankumouksessa myös Babylonin tornit sortuvat ja palavat maan tasalle useammassa kuin yhdessä kappaleessa, vaikka negatiivisuuteen harvoin kappaleissa sorrutaan. Congo Natty on vallankumouksellinen koko sydämeltään.

Tuottajan ja mc:n ohella Congo Natty on ennen kaikkea kuitenkin hankkinut meriittinsä deejiinä. Niinpä Funky Elephant tuo hänet Suomeen ensivierailulle nimenomaan dj-keikalle perjantai-illan huipennukseksi yhdessä miehen aisaparin Congo Dubzin vahvistamana. Setin varrella kuljetaan laajalla skaalalla miehen musiikillisen uran ja vaikutteiden halki aina klassisista roots reggae -sovituksista väkevään konerytmien jungleragga-pauhuun ja tulisieluiseen blastaukseen.

Katso myös:
Congo Natty @ Big Dada website >>

[youtube http://youtube.com/watch?v=Guc3xSj7wQs]

Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014