Cola & Jimmu

Cola & Jimmu

Soul-kuningatar ja groovemama, teknolisko ja sähkömies. Yhdessä pariskunta Nicole Willis ja Jimi Tenor muodostavat housekaksikon Cola & Jimmu.

Viileä Brooklyn ja katu-uskottava Lahti kohtaavat helsinkiläisessä yökerhossa, kun karismapatterit Cola & Jimmu astuvat Funky Elephant -perjantaina lavalle Circuksessa. Pitkään yhdessä olleet ‒ ja puolin ja toisin toistensa projekteissa vierailleet ‒ Nicole Willis ja Jimi Tenor tekevät ensimmäistä kertaa musiikkia omassa, yhteisessä kokoonpanossaan. Tuloksena on tenorifonipitoisesta tunnelmoinnista päivitettyyn retrohouseen ulottuvia klubirytmejä. Sykkeen päällä soi Willisin eli Colan tunnistettava ääni.

 Cola & Jimmu julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Enigmaticin viime vuonna. Se oli samalla myös heidän oman levymerkkinsä Herakles Recordsin ensimmäinen julkaisu. 1980-luvulta saakka uraa tehneille omaehtoisille artisteille siinä on paljon ensimmäisiä.

Ummehtuneille kujille jämähtäminen ei olekaan koskaan ollut Willisin ja Tenorin ongelma, vaikka Colan & Jimmun house parin vuosikymmenen taakse viekin. He saavat ysärihousen kuulostamaan samalla uudelleenkeksityltä, vaivattomalta ja painolasteista vapaalta.

Turhasta painolastista vapautunee myös tanssilattian väki, kun syke yltää lavalta korviin, korvista aivojen kautta selkärankaan ja sitä pitkin jalkoihin. Vaikka kaksikon ensilevy kantaakin nimeä Enigmatic, ”arvoituksellinen”, jutun juonessa ei ole mitään mystistä. Homma on päivänselvä: Cola & Jimmu esiintyvät, sinä tanssit.

» PE 4.4.2014
Diversity Stage

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DpTxo7bipxQ] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=hNo9nYed83c]

Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014