ASA & BAND

slide-asa_slide

Kotimaisen mustan rytmimusiikin Funky Awards -palkintogaalan kaikkien aikojen menestynein artisti ja  maamme kenties lahjakkain rap-lyyrikko Asa tuskin on jäänyt kenellekään tuntemattomaksi. Viimeksi voitto heltisi vuoden biisistä (“Taulu” m. Anna Puu) ja vuoden hiphop-albumista (Love), ja jälleen kerran täysin ansaitusti. Tämän omia polkujaan rohkeasti aina kulkevan Roihuvuoren lähiöprofeetan seuraavia edesottamuksia on ollut yleensä mahdotonta ennakoida, mikä ehkä onkin hänen menestyksensä suurimpia salaisuuksia vaalien myös eräänlaista mystiikkaa miehen ympärillä.

Viisauden verbaliikkaa

Monitulkinnallisissa ja runollisissa sanoituksissaan Asa sanailee egoilun ja uhon sijasta kypsän älykkäästi esimerkiksi ihmisen henkisestä kasvusta ja luontosuhteesta, mikä on tuonut laajan fanikunnan myös hiphop-piirien ulkopuolelta. Jälkimmäisen takaa toki myös musiikillinen monimuotoisuus vahvoine folk-vaikutteineen. Soololevyjä Asalla on katalogissaan koossa jo yksitoista, ja lisäksi hän on toiminut vuosien ajan aktiivisesti yhtenä Jätkäjätkien keulahahmoista.

The Band

Omilla keikoillaan Asaa on viime vuosina kuultu välillä livebändin, välillä DJ Polarsoulin säestämänä. Nyt musiikilliset visiot toteutetaan lavalla jälleen livesoittimilla mutta tarkkaan harkitun kompaktissa muodossa.Tämä nostaa Asan runolaulun hienovaraisine nyansseineen korostetusti esiin ja jättää myös jokaiselle bändin jäsenelle isomman ja näkyvämmän roolin kokonaisuudessa. Samalla Rasmus Pailos on palannut soundin sydämeen.

Monimuotosta lempee

Asa & Band koostuu tutuista, maestron kanssa useissa eri projekteissa soittaneista ja muissakin yhteyksissä aina intialaisesta elokuvamusiikista kansainvälisesti arvostettuun Frank Zappa -tribuuttiin ansioituneista muusikoista. Yhdessä he esittävät Funky Elephantin festariyleisölle valikoiman niin klassikoita kuin julkaisemattomia harvinaisuuksia vuosien varrelta. Keikalla ei toki unohdeta Asan viimeisimmän Love-levyn tuotantoa, joka musiikillisesti kumartaa legendaarisen Love Recordsin arkistoaarteiden suuntaan ja on todistetusti muuten livenä kaikkein lempeimmillään. <3

– Joonas Kervinen

Asa – solisti | Rasmus Pailos – kitaristi ja musiikillinen johtaja | Ville Väätäinen – rumpali | Antti Kivimäki – basisti | Matti Pitkänen – viulisti ja mandolinisti | DJ Polarsoul – MPC-mies ja levaristi

“This is not mono. This is not stereo. This is for folks who have more than two ears”
– Lee “Scratch” Perry


22nd Funky Elephant Festival 7.–9.4.2016

logot2016