Elephantasy – Funky Family Picnic 2018 (sve)

 

Elephantasy – Funky Family Picnic 7.7.2018

 

suomeksi / in english

Elephantasy fyller år lördagen den 7.7

Lördagen den 7.7 kl 14-22 bjuder Elephantasy för tionde året i rad på en strålande uppvisning i kulturell, rytmisk mångfald i Alpparken, en av Helsingfors mest idylliska miljöer. Evenemanget har fritt inträde och är öppet för alla åldrar. Det bjuds på musik från två olika scener, och på kvällen (kl 22-04) fortsätter festen i klubb av legendariska Kulturhusets (biljetter 10/12€, K18)!

Den hjärtliga stämningen och det mångsidiga innehållet skapar tillfällen för människor med olika bakgrund och från olika kulturer att mötas i varma tecken. På programmet står i vanlig ordning pulserande rytmer av alla de slag, street food-delikatesser från runt om i världen, cirkus, barnprogram och livsglädje!

Det är tillåtet att ta med sig egen matsäck till evenemanget, men det lönar sig att komplettera den med de kulinariska upplevelser som bjuds på på plats, då street food möter världens alla smaker.

Dagsevenamanget är gratis och öppet för alla åldrar.

På kvällen ät alla myndiga (K18) välkomna på kvällsfest i Puppa J. & Rytmi-Rengits regi mot ett förmånligt inträde. Köp förhandsbiljetter (10/12€) till Kultsa’s klubben från Tiketti eller Holvi! (biljetter vid dörren enligt kapacitet 12 €/st).

Elephantasy är en del av evenemangsserien Alppipuiston kesä, som stöds av Helsingfors stad.

Läs mera (på finska) om evenemanget här, samt en kort beskrivning av musikprogrammet >>  

.

Tidsschema

AlppARKEN

Elephant Stage

14.30 Moria
16.00 Roast Burn Big Band
17.45 Liwata’s Afro Review (FIN/COD/COG/SEN)
19.15 The Funky Sound Foundation
21.00 Lyömättömät

Gorilla Stage

15.15 Kurtis J. Wolf
17.00 Cuarteto Guajeo (FIN/CUB)
18.30 Mirage, Bomstikidi & Becky Wave
20.30 KillaBeatMaker (COL)

Circus Johku
Barnens område
Verkstäder
Helsinki Photo Festival pop-up
World Food Bazar

KVÄLLSFEST @ KulttuRHUSET’S KLUBB, Sturenkatu 4.

mellan 22-04 / K18

LIVE: Puppa J. & Rytmi-Rengit (feat. Joonas Hauveli)
DJ’s: KillaBeatMaker (COL), Masta Lion (GAM) & Funky Amigos DJ’s
Biljetter: 10 / 12 € från Tiketti eller Holvi!

Alla rättigheter förbehållna

ARTISTER:

LYÖMÄTTÖMÄT

Årets huvudakt på Elephantasy är Lyömättömät!

Bandet, som är bekant från bland annt YleX har beskrivit sig själva bland annat som världens bästa band. Trion, som hela tiden turnerar runt i landet har även titulerats till Finlands mest energiska live-band! Showen innehåller beatbox, hip-hop och framför allt den bästa freestyle du kan tänka dig. Det här ser tvåfaldiga finska beatboxmästaren Kosola och hiphopens finlandsmästare Solonen till.

Showens musikaliska sida och rytmerna sköts av DJ Xmies, som förutom sitt arbete med Solonen & Kosola också har producerat andra finska hip-hopartister, som Paleface, Asa och Juno. Lyömättömät har förutom att spela på klubbar, festivaler och arenor också turnerat på till exempel daghem, skolor, ungdomsgårdar och födelsedagsfester, så man kan lugnt säga att de har liveerfarenhet av alla de slag under bältet!

.

 

 

THE FUNKY SOUND FOUNDATION

Funkens nya våg stiger!

The Funky Sound Foundation är en 9-personers superfunkorkester som i snabb takt stiger på den finska musikscenen. Den obevekliga grooven tar dig in i ett hypnotiskt tillstånd, därifrån det inte finns någon återvändo. Gruppen släppte nyligen sitt andra album Don’t Be Afraid Of What Is Easy. På album kan man höra bland annat sällsynt slang-rap. Det lönar sig att kolla in musikvideon ”Dirika”!

Föreställ dig att du är i en tvättmaskin tillsammans med James Brown och en noshörning. Tugga chili en kall vintermorgon. The Funky Sound Foundation -en rytm som inte ber om ursäkt.

LIWATA’S AFRO REVIEW (FIN/COD/COG/SEN)

I Liwata´s Afro Reviews musik möts afrikanska kulturella rötter och modern Soukous-musik, som redan en lång tid charmat lokala etnosoundfans, till exempel på fjolårets Fest Afrika-festival.  Soukousmusiken är inspirerad av Kongolesisk rumba, och har senare influerats av highlife och makossa. Den gitarrdrivna musikstilen föddes i Kongo på 1960-talet. Med sina rytmer och färggranna vändningar underhåller och charmar den fortfarande lika mycket, och passar lika bra in i dagens mångkulturella Helsingfors, där multi-instrumentalisten  Marie-Alphonse Liwata också bor och verkar. Vad kan passa bättre i alpparkens värme!

Liwata har sedan 80-talet skaffat sig erfarenhet på musikscenen i Finlands bl. a tillsammans med den legendariska Hasse Wallin och en annan av den afrikanska musikens absoluta pionjärer, Ismaila Sané, känd från Piirpauke och Galaxy. Förutom det har Liwata balnd annat undervisat i afrikansk arkitektur vid Tammerfors tekniska universitet.

ROAST BURN BIG BAND

Roast Burn Big Band är en supergrupp bestående av några av den finska jazzscenens mest framstående unga talanger. Bandets repertoar består främst av snabba och heta big band-stycken och nyarrangemang av gamla klassiker.

Roast Burn Big Band föddes i December 2017, då basunisten Aarni Häkkinen fick idén om att samla Finlands mest lovande jazztalanger i en ett enda big band. Instrumentalisterna kommer från från många olika musikaliska bakgrunder, men en sak de alla har gemensam är en kärlek till big band-musik. Nu är dessa jazzens unglejon redo att presentera sig som en kraft att räkna med på den finska jazzscenen.

Photo: Touko Hujanen

MORIA

Moria är en nyhet på den finska singer-songwriterscenen. Med rötter både i Finland och Fiji hörs hennes känslosamma men samtidigt sprudlande energiska personlighet i hennes musik. I musiken vill hon frammana känslor av skönhet och djup.

Moria betyder ”den svarta avgrunden”. Moria är fascinerad av tanken på att möta den svarta realismen istället för att fly från den. Avgrunden betyder också djup, något som på många sätt är synonymt med Morias musik.

Morias första EP släpptes i januari 2018 på det Tammerforsbaserade skivbolaget Eclipse Music.

KILLABEATMAKER (COL)

I KillaBeatMakers DJ-set finns influenser både från Tropical Brass-sound och afro-kolombianska rytmer. Dessutom spelar artisten några stycken på cuatro, ett venezuelanskt instrument och sjunger och rappar live.

 

BECKY WAVE, BOMSTIKIDI & MIRAGE

Becky Wave, Bomstikidi och Mirage gör ett specialuppträdande tillsammans på Elephantasy. Becky Wave är uppvuxen i Lappfjärd och numera bosatt i Tammerfors levererar ärliga texter om sitt eget liv. Bomstikidi, bosatt i Helsingfors men uppvuxen i Esbo är specialiserad på att väva medryckande historier, medan Mirage levererar ett ärligt sound med klara ställningstaganden.

Alla tre arbetar för tillfället på nytt material, och smakprov bjuds på i Alpparken.

CUARTETO GUAJEO (FIN/CUB)

Cuarteto Guajero spelar traditionell kubansk son. Son är kraftfull och tidlös dansmusik där salsan har sina rötter, och tre av gruppens medlemmar är från tidigare bekanta från gruppen Septeto Son, grundad 1982. Bandet leds av Tero Toivanen, som tidigare har lett orkestrar i Santiago de Cuba, och solist är den santiagofödda gitarristen och sångaren Alexander Bravo. Rytmsektionen består av av Septeto Son-basisten Mikko Hyttinen och Son de Cubas conquero Jani Lehtioksa.

Kom och känn den kubanska dansmusikens puls!