Suomibreikkiä 1983–2013

thumba_1

ohj. Hiski Hämäläinen (Suomi, 2013). 90min + Q&A. Tuotanto Kiitama Oy.
englanninkielinen tekstitys

Breakdance eli b-boying saapui Suomeen vuonna 1983. Elokuvassa käydään läpi lajin historia Suomessa, seurataan tanssijoita eri puolilla Suomea, sekä pureudutaan breikkiskenen ja breikkareiden sisäisiin riitoihin sekä kasvutarinoihin. Breikki on laji, joka vaatii kovaa kuntoa niin henkisesti kuin fyysisesti.

Hiski Hämäläisen ohjaama Suomibreikkiä 1983-2013 kertoo breikin ensiaskeleista Suomessa, sen hiipumisesta 1990-luvulla ja 2000-luvun hurjasta noususta sekä nykyhetkestä.

Kuinka Ätästä tuli taidetanssija? Miten Flow Mo syntyi? Kuka kävi MM-kisoissa 86? Miksi suomalaiset b-girlit ovat maailman parhaita breikkareita? Täytyykö breikkarin olla kusipää voittaakseen? Kasvaako b-pojista ikinä miehiä? Näitä ja muita kysymyksiä pohditaan elokuvan vauhdikkaan menon keskellä.

Suomibreikkiä 1983-2013 on kattavin elokuva, mitä suomalaisesta breakdancesta on tehty. Hämäläinen on koonnut vaikuttavan määrän arkistomateriaalia ja haastatellut skenen merkittävimmät hahmot 80-luvulta nykypäivään. Must-see kaikille tanssista ja Suomen hip hop -kulttuurista kiinnostuneille!

Tutustu myös:
www.suomibreikkia.com

Esitys toteutetaan yhteistyössä Future Shorts Helsingin kanssa.

» SU 6.4.2014
mbar klo 20:10

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kej3dFitqBg]

Lontoosta lähtöisin oleva Future Shorts on maailman suurin pop up -elokuvafestivaali ja yli 90 maata kattava lyhytelokuvaverkosto. Se on yli 10 vuoden ajan koonnut maailman kiinnostavimmat lyhytelokuvat näytöksiksi tuoden elokuvia esille uudella näyttämöllä: kahviloissa, kouluissa, pubeissa ja yökerhoissa. Future Shorts yhdistää perinteisen musiikkiklubin ja lyhytelokuvanäytökset yhdeksi tapahtumaksi.

Suomeen Future Shorts Finland rantautui kuusi vuotta sitten, ja se on vanhin ja katsojamäärältään maamme suurin valtakunnallinen elokuvaklubi. Lyhytelokuvaklubien lisäksi Future Shorts Finland vierailee erilaisissa tapahtumissa sekä elokuva- ja musiikkifestivaaleilla, tänä vuonna ensimmäistä kertaa Funky Elephant -festivaalilla.

Film. Music. Art. People. This is Future Shorts.

www.futureshorts.fi


Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014