Funky-festarielämykset esittelyssä

Huippuluokan live-esiintyjien ohella Funky Elephant tarjoaa paljon muuta. Festariyleisön elämystä ovat tänä vuonna mukana täydentämässä:

Cleva Crew (pe)

Cleva Crew

Perjantaina tanssilattialla menoa ylläpitää seitsemän naisen energiapommi, Cleva Crew. Suomen menestyneimmistä hiphop- ja house-tanssijoista koostuvalla katutanssiryhmällä on tuore ja omaleimainen tyyli, joka ei jätä kylmäksi hitaampaakaan!

Cleva on luonut omaleimaisen ja tunnistettavan tyylin. Naisten laajaan repertuaariin kuuluu myös waacking, jazz, nykytanssi ja top rock -tanssilajit.

Cleva Crew on tärkeä vaikuttaja Suomen katutanssikulttuurissa. Lisäksi ryhmä kilpailee ja matkustaa aktiivisesti ulkomailla. Viime vuosina ryhmän jäsenet ovat vierailleet muun muassa Intiassa, Amsterdamissa, Washington D.C.:ssä, Osakassa, Soulissa, Kairossa, Pariisissa, New Yorkissa, Tukholmassa, Düsseldorfissa, Hannoverissa ja Lausannessa.

SIRKUS JOHKU & GRAVITY AMITY (LA)

Sirkus JohkuFunky Elephantissa aiemminkin ihastuttanut Sirkus Johku Company tuo tällä kertaa mm. Gravity Amity -duon ohjelmanumeron muodossa ehdan sirkuksen Circukseen. Johanna Kellomäen ja Erika Malkin duo yhdistää nykysirkukseen tanssia, teatteria ja klovneriaa. Esityksiä siivittävät tarinallisuus, huumori, kekseliäs liikeilmaisu ja persoonallinen pariakrobatia.

Luvassa on taattuja ja aina yhtä hämmästyttäviä sirkuselämyksiä; Sirkus Johkun esityksiä on kuvattu muun muassa ilmiömäisiksi ja temppuja huikeiksi. Heidän erityisosaamistaan ovat etenkin kiinalainen tolppa, ilma-akrobatia ja nukketeatteri.

Gra-vi-ty (gra-vi-tee), is a natural phenomenon by which all physical bodies attract each other.

Am·i·ty [am-i-tee] 1.friendship; peaceful harmony.
2.mutual understanding and a peaceful relationship, especially between nations; peace; accord.

Ghanalaisia herkkuja suurella sydämellä

Festarikansan makunystyröitä hellitään ghanalaisella ruualla pääareenalla torstaista lauantaihin. Ghanalainen keittiö ei taatusti jätä syöjää vaille makuelämyksiä tai vatsaa tyhjäksi – ja energiaa riittää vielä aamun tuntien tansseihinkin!

Makumatkalle juhlijat opastaa kokenut ja kiitelty ammattikokki, Food Doctor Kwadwo Owusu Afro Multi Culturesta. Hänen street food -keittiönsä tarjoilee yleisölle makunautinnot kohtuuhintaan Circuksessa varmalla laadulla ja länsiafrikkalaisella ystävällisyydellä. Varaa käteistä matkaan.

Kasvisruokailijoiden makunystyröitä puolestaan hellitään viime metreillä karavaaniin liittyneen RastaChef Vegetarian Kitchenin voimin maailmankeittiöiden, ja näillä näkymin erityisesti intialaisen, ruoan merkeissä! Vain käteisellä tämäkin.

Cosmic Tea PartyCosmic Tea Party

Kosmisia tee-elämyksiä festarikansalle Circuksessa tarjoilee pietarilaisen taiteilijan Sami Hyrskylahden riemukas Cosmic Tea Party. Sami Hyrskylahti on itseoppinut teemestari, jonka kosmisessa seremoniassa hyvä fiilis kruunataan elämän eliksiirillä teejumalan lempeiden silmien alla.

Visuaalista ilotulitusta

visualsKangastus on mukana Funky Elephantissa jo 14. kertaa, ja yhä ryhmän VJ:t tekevät aina yhtä freesiä jälkeä. Kangastuksen visuaaleissa yhdistellään asenteella livekuvaa digitaalisiin kudelmiin ja arkistojen aarteisiin. He värittävät festaritunnelmaa torstaina ja perjantaina Circuksessa.

Kun Random Doctors & Klaustrofobia Visuals yhdistävät lauantaina voimansa, improsivoinnin ilo kohtaa nykytaiteen ulottuvuudet hersyvällä tavalla. Tärkeintä ovat ne maagiset hetket, joina visuaaleista, musiikista ja yleisöstä tulee yhtä.

Julius Verne / Z Vector tuo festivaalille interaktiiviset visuaalit, joissa ääni ja livemateriaali lyövät kättä grafiikan kanssa. Taatusti tuoretta tavaraa!

Taidetta ja esteettistä iloa silmille

Kaikkia aisteja hyväilevä festarikokemus on oleellinen osa Funky Elephantia – ja tänä vuonna kokonaisuus on taatusti vielä upeampi kuin ennen. Taiteiden ja installaatioiden rajapinnan parhaimmillaan hämärtävät dekoraatiot nostavat Circuksen arjesta irti ja saattavat juhlakansan rytmikkääseen festaritunnelmaan mm. Fabio PiresinJarkka Airion, Alexander Lepän ja Hossni Boudalin töiden voimin.

Festarijulisteita 20 vuoden ajalta (mbar)

serigrafiFunky Elephantin 20-vuotinen historia on festivaalin visuaalisen ilmeen puolesta yhtä tyylien kavalkadia. Festarin villiin luonteeseen on olennaisesti kuulunut vahvan taiteellisen vapauden jättäminen kulloisellekin suunnittelijalle.

Tämä moninaisuuden kirjo on esillä aikavälillä 28.2.-6.4.2014 mbarin näyttelyssä, joka käsittää festivaalijulisteita Bruno MaximukseltaKirmo KivelältäVilunki 3000:ltaJani Tolinilta (Alfons Helsinki), Juuso KoposeltaEmil Bertelliltä ja Aleksi Ahjopalolta.

Näyttelyssä ovat myös esillä Fabio Piresin teos yhdestä tämänvuotisesta pääesiintyjästä, syyrialaisesta Omar Souleymanista sekä Bruno Maximuksen “Funky Elephant” -serigrafi eli juhlavuoden ilmeen alkuperäisgrafiikkaa, jonka vedokset ovat myös myynnissä nopeimmille.

Serigrafin koko on 42 x 30 cm ja vedoksia on tehty vain pieni, rajattu määrä.
Kaikki grafiikan lehdet on numeroitu ja signeerattu. Hinta 200 e.
Yhteydenotot sähköpostitse: brunomax [ät] welho.com.

Sunnuntain päätösklubilla 6.4. mbarissa esitetään myös yhteistyössä Future Shorts Helsingin kanssa mielenkiintoisia musiikkielokuvia, kuten Hiski Hämäläisen ohjaama kotimaiseen breakdance-skeneen pureutuva Suomibreikkiä 1983-2013. Katso tarkempi ohjelmisto Ohjelma-sivulta. Päätösklubille on ilmainen sisäänpääsy (ikäraja 20 v).

Oikeudet muutoksiin pidätetään.