Ebo Taylor (GHA)

slider-fe20-et

Funky Elephant är ärad att ha highlife och afrobeat legenden, Ebo Taylor, belysa festivalens fredag ​​kväll och hämta solsken hela vägen från Ghana till Helsingfors festfolk. Ebo gjorde faktiskt sitt slutliga genombrott bara några år sedan med sina briljanta album Love & Death och Appia Kwa Bridge. Nu vid 78 års ålder han är på toppen av sin karriär och har en otrolig livlighet och energi för att charma alla!

Den ghananska gitarrlegenden Ebo Taylor är alltså tillbaka i Helsingfors. Taylor har spelat in musik sedan 60-talet, men han nu äntligen släppt ut sitt första internationella album Love & Death år 2010, och hans samarbete med Berlinbaserade Afrobeat Academy producerade också den lysande uppföljning Appia Kwa Bridge.

Den 78 – årige Ebo Taylor är i fin form och rider ståtligt genom Europa. I Finland var hans två föreställningar på Flow Festival packade huset till brädden, och hans kommande show på Funky Elephant är säker på att hämta en välkommen tryckvåg av solljus till mörkret och att få folkets höfter att rör sig som om det redan var full sommar i april.

Ebo Taylor

Titta också:
Ebo Taylor @ Eiden Music Agency >>

» Fredag 4.4.2014
Main Stage


Funky Elephant 20 -festivalen 3.-6.4.2014