Dub Echoes

Duc Echoes (BRA)

ohj. Bruno Natal (Brasilia, 2008). 75 min. englanninkielinen tekstitys

Dub Echoes –dokumenttielokuva jäljittää jamaikalaisen dub-musiikin alkuperää sekä sen vaikutusta hip hopin ja elektronisen musiikin kehitykseen. Elokuva kertoo, kuinka jamaikalainen dub päätyi osaltaan vaikuttamaan suuresti tämän päivän musiikkiin, elektromusasta hiphopiin, muuttamalla studion musiikki-instrumentiksi ja tehden tilaa kaikenlaisille kokeiluille äänimaailmassa.

Dub Echoes -dokumenttielokuvan on tuottanut brasilialainen työryhmä, joka työskenteli Kingstonissa, Lontoossa, New Yorkissa, Washingtonissa, Los Angelesissa, Rio de Janeirossa ja São Paulossa.

Avainasemassa olevat henkilöt reggae- ja elektromusiikin maailmasta kertovat tämän genren synnystä, kuinka se auttoi muuttamaan tapaamme ymmärtää musiikkia ja kuinka sen olemassaolon voi tuntea vielä tänäkin päivänä.

Just follow the bass lines!

Tutustu myös:
www.dubechoes.com

Esitys toteutetaan yhteistyössä Future Shorts Helsingin kanssa.

» SU 6.4.2014
mbar klo 18:20

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=q3dZIaukq2A]

Lontoosta lähtöisin oleva Future Shorts on maailman suurin pop up -elokuvafestivaali ja yli 90 maata kattava lyhytelokuvaverkosto. Se on yli 10 vuoden ajan koonnut maailman kiinnostavimmat lyhytelokuvat näytöksiksi tuoden elokuvia esille uudella näyttämöllä: kahviloissa, kouluissa, pubeissa ja yökerhoissa. Future Shorts yhdistää perinteisen musiikkiklubin ja lyhytelokuvanäytökset yhdeksi tapahtumaksi.

Suomeen Future Shorts Finland rantautui kuusi vuotta sitten, ja se on vanhin ja katsojamäärältään maamme suurin valtakunnallinen elokuvaklubi. Lyhytelokuvaklubien lisäksi Future Shorts Finland vierailee erilaisissa tapahtumissa sekä elokuva- ja musiikkifestivaaleilla, tänä vuonna ensimmäistä kertaa Funky Elephant -festivaalilla.

Film. Music. Art. People. This is Future Shorts.

www.futureshorts.fi


 Funky Elephant 20 -festivaali 3.-6.4.2014