Info

Funky Elephant 20

Funky Elephant juhlii 20-vuotista taivaltaan huhtikuussa 2014. Päätapahtuma siirtyi viime kerralla Tavastialta The Circus -tapahtumakeskukseen, jossa myös juhlavuoden päätapahtuma järjestetään 3.–5.4.2014 (to-la). Musiikin ohella mukana on erilaisia kulttuurielämyksiä, kuten katutanssia, sirkusesityksiä, interaktiivisesti toimivat visuaaleja, taideinstallaatioita ja ghanalaista ruokakulttuuria.

Tapahtuma-areena

Savannina festivaalille toimii Helsingin Kampissa sijaitseva The Circus -tapahtumakeskus, joka vetää 1500 hengen yleisön. Se mahdollistaa innovatiivisesti hyödynnettyine lisätiloineen kolme eri kokoista esiintymistilaa sekä ylelliset puitteet monimuotoisille festarielämyksille. Sunnuntain päätösklubia vietetään filmien ja musiikin merkeissä viereisessä mbarissa, joka on juhlavuoden kunniaksi koristeltu Funky Elephant -aiheisilla julisteilla ja taiteella aikavälillä 28.2.–6.4.

The Circus, Salomonkatu 1 – 3, 00100 Helsinki >> www.thecircus.fi
mbar Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki >> www.mbar.fi

Raitiovaunut: Lasipalatsi
Metro & bussit: Rautatientori/Kamppi

Yhteystiedot

Taiteellinen johto / Programme & artistic issues:
Joonas Kervinen & Sami Mannerheimo

Festivaalijohtaja ja tuotanto / Festival director and producer:
Sami Mannerheimo
etunimi (ät) funkyamigos.fi
+358 50 4400 209

Tekninen tuotanto / Technical producer:
Jere Heinonen
etunimi (ät) funkyamigos.fi
+358 50 564 7730

Sisällönhallinta ja -konsultointi / Content management and consulting:
Joonas Kervinen
etunimi (ät) funkyamigos.fi
+358 400 748 928

Sosiaalinen media / Social media:
Justus Laitinen
etunimi (ät) funkyamigos.fi

Graafinen suunnittelu / Graphical design:
Aleksi Ahjopalo & Bruno Maximus
Kirmo Kivelä (web)

Funky Amigos ry (non-profit association)
Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki, Finland
Y-tunnus, 1573225-5
(International VAT: FI15732255)
www.funkyamigos.fi

Mitä on Funky Elephant?

Funky Elephant -festivaali esittelee kotimaisen rytmimusiikin merkittävimpiä artisteja ja ilmiöitä monikulttuurisessa hengessä ja elämyksellisissä puitteissa. Musiikillisesti edustettuna on etenkin tumma rytmimusiikki eli genret, kuten soul, funk, hiphop, jazz, reggae, afrobeat ja maailmanmusiikki, mutta näiden moninaisten ilmenemismuotojen myötä kenttä on käytännössä tätäkin laajempi.
Purismia vierastaen funky ei ole meille koskaan ollut yhtä kuin funk vaan paljon enemmän – tätä funkyn ilosanomaa pyrimme Funky Elephantissa ja muissa tapahtumissamme viemään eteenpäin!

Festivaali tarjoaa esiintymismahdollisuuksia nouseville nimille sekä tuo maahan kansainvälisiä ja ajankohtaisia huippunimiä. Ikärajallinen (K18/K20) tapahtuma käsittää sekä pääsymaksuiltaan kohtuuhintaista että täysin ilmaista ohjelmaa.

Funky Elephant on ollut nostamassa vuosien varrella lukuisia rytmimusiikin tähtiä (esim. Paleface, Jätkäjätkät, Tuomo, Don Johnson Big Band, Jukka Poika) nykyiseen suosioonsa. Festivaalin historia pitää sisällään myös monia merkkitapauksia kansainvälisen rytmimusiikin osalta, kuten Sharon Jones & The Dap-Kingsin, Tony Allenin, Joe Bataanin, Roy Ayersin, Bonobon, The Coupin ja lukuisten muiden tähtien ensiesiintymiset Suomessa. Uusien ja suurelle yleisölle vielä tuntemattomampien huippuartistien esittely on edelleen merkittävä osa konseptia Funky Amigosin toimintatarkoituksen mukaisesti.