Click here for English version

Funky Amigos proudly presents: ELEPHANTASY! (la 5.5.)

FE13 Kolmannettoista Elefantit olivat hieno menestys, joiden mahtavasta fiiliksestä ja kolmen päivän rutistuksesta on hiljalleen toivuttu. Festarimuistot jäävät varmasti elämään pitkään ja niillekin, joiden muistikuvat ovat hataralla pohjalla, jäi toivottavasti tarpeeksi todistusaineistoa joko oman kameran tai Amigosien pettämättömien kuvaajien toimesta.

Tässä vaiheessa Elefantti on vetäytynyt yleensä vuodeksi siestalle, mutta... tämä vuosi on jotain aivan POIKKEUKSELLISTA! Sen verran monta ”We want more!” -huutoa Tavastialla kuultiin, että toiveenne toteutuvat… Pian.

Elefantin alkaneen teini-iän ja lähestyvän kesän kunniaksi - encore:


ELEPHANTASY!
Lauantai 5.5.
Ravintola Kuudes Linja & Terassipiha, Kaikukatu 4, Helsinki
Piha klo 15 - 22, Vapaa pääsy (-S-)
Ravintola klo 22 - 04, liput 12 € (K18)


Piha on katettu sateen varalta. Ravintola Kuudes Linja ja sen terassi palvelevat A-oikeuksin klo 15 lähtien. Alueella myynnissä myös tasokasta lämmintä ruokaa.

Katso tarkempi aikataulu (.RTF) (Timetable in Finnish)

Lyhyt katsaus päivän ohjelmaan

Kuudennen Linjan piha-alue (ent. Kuvataideakatemia) täyttyy tsillistä suomifunk-tunnelmasta jo iltapäivästä, kun pistämme pöytään kotimaisen grooven tuoreen kattauksen!

Pihalla alkutahdit lyö Funky Amigosin demoraadin vakuuttanut, festareilla jo säväyttänyt Supervillain, monipuolinen groovebändi Mykaboom sekä hiphopia ja bluesia innovatiivisesti yhdistelevä The Soul Hustlers. Levyjä pyörittämässä pitkin päivää Dj:t 3rrd & Smoodie, DJ Lovroc, sekä Loose Fit DJ:t Shorty, Matias & Mise.

Omaa levykokoelmaa voi laajentaa levykirpputorin helmillä, ja kaiken tämän keskellä voi nauttia katutanssista ja tuliperformansseista. Bassoradio välittää tätä huikeaa tunnelmaa suorana.

Pihatapahtuma huipentuu, kun bändi, joka ei funkin ystävien keskuudessa juuri esittelyjä kaipaa, Eternal Erection esiintyy funky bussinsa katolla. Tunnelma pysyy taatusti tanassa suomalaisen ”metsä-funkin” tahdissa, Rick Loverin johdolla. DJ Bunuel virittää pihan tunnelman jo sitä ennen riittäviin korkeuksiin.

Näissä tunnelmissa kelpaa siirtyä klubin puolelle, jossa tarjolla on hyvää fiilistä ja aivan iltaa varten kasattua spesiaaliherkkua aina kymmenestä aamuneljään saakka. Esiintymässä Posteljoona ystävineen (Hekuma Sound), Paleface & Redrama with DJ Mobster sekä erikoiskokoonpano Funky Elephant Allstars, jossa nähdään kaikille festarikävijöille vuosien varrelta tuttuja naamoja: Tuomo Prättälä, Puppa J, Paleface, Alexandra Babitzin, Siiri ja Reino Nordin & Jukka Orma Voodoo feat. Kasio. Mukana myös Funky Amigos DJ:t ja Kangastuksen taianomaiset visut.

Kaikki messiin Tuokaa kaverit myös ja hyvä sää! Ulkopiha on tosin katettu, joten sateen vuoksi ei kannata jäädä kotiin. Funk your mask, move your ass!

Osoite: Kaikukatu 4 (Kuudennen Linjan sisäpiha & Ravintola Kuudes Linja), Helsinki
Kulkuyhteydet: Raitiolinjat 6 ja 7A/B, Metro Hakaniemi ja Sörnäinen

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Funky elephant 13

FE13Kolmattatoista Funky Elephant -festivaalia vietettiin Tavastia- ja Semifinal-klubeilla Helsingissä 12.–14.4.2007. Torstaina jammailtiin Tavastialla, kun perjantain ja lauantain villien öiden ajaksi nämä kaksi areenaa yhdistettiin varta vasten tuttuun tapaan toisiinsa. Ohjelmassa nähtiin ja kuultiin monikulttuurinen ja sielukas kattaus mustan rytmimusiikin tämänhetkistä parhaimmistoa sekä ulkomailta että Suomesta.

Tämänvuotisella festarilla keskityttiin musiikillisesti funkiin, souliin, hiphopiin, klubijazziin ja muihin urbaaneihin rytmeihin. Niiden ansaitseman tilan ottivat haltuunsa yhteensä neljätoista live-aktia ja seitsemän dj'tä. Ulkomaantähdistä amerikkalainen The Coup sekä brittiläiset The New Mastersounds ja dj Bonobo esiintyivät ensi kertaa Suomessa.

Seuraavan kerran riehakas tanssi jatkuu Helsingissä järjestettävässä Elephantasy-tapahtumassa lauantaina 5.5. entisen Kuvataideakatemian sisäpihalla (Kaikukatu 4, Hakaniemi/Sörnäinen) ja vieressä sijaitsevan ravintola Kuudennen Linjan tiloissa. Klo 15 starttaavaan päivätapahtumaan on ilmainen pääsy ilman ikärajaa, illan klubille (klo 22-04) on 12 e sisäänpääsymaksu ja K-18 -ikäraja.


Hikisimmät ja Funkeimmat Elefanttiuutiset:
(News only in Finnish, sorry!)

17.4.2007 Funky Elephant 13 keräsi yli 2300 kävijää

Kolmastoista Funky Elephant -festivaali onnistui yli odotusten ja keräsi kolmen illan aikana paikalle juhlakansaa eri puolilta maata yli 2300 kävijän verran. Torstain Jazzed Out Elephant oli yleisömäärältään illoista hiljaisin, mikä ei toki laimentanut juuri intensiivistä tunnelmaa, mutta perjantai- ja lauantai-illat vietettiin täysillä saleilla villin värikkäissä merkeissä ja lähes uskomattomissa fiiliksissä.

Sisällöllisesti festari oli suuri menestys ja olemme saaneet kosolti kiitosta niin onnistuneista artistivalinnoista, huippuluokan esiintymisistä ja juhlavista puitteista kuin erinomaisista järjestelyistä. Suurin KIITOS yhteistyökumppaneidemme ja koko monikymmenlukuisen staffimme ohella kuuluu kuitenkin esiintyjille ja yleisölle itselleen, sillä ilman teitä ei näin hyviä festareita vietettäisi. Funky Amigos ry on ylpeä kotimaisen mustan rytmimusiikin huikeasta tasosta ja siitä, että on voinut osaltaan jälleen edistää sen asemaa ja tunnettuuta sekä monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta Suomessa näin hyvässä hengessä. Together we stand, divided we fall.

Kuvia torstain Funky Elephantista >> (by Sami Mannerheimo)
Kuvia perjantain Funky Elephantista >> (by Ossi Kajas) lisää tulossa pian!
Kuvia lauantain Funky Elephantista >> (by Ossi Kajas)
Palkitusti pukeutuneet festivaalivieraat >> (by Sami Mannerheimo)

14.4.2007 It's Saturday! It's So Soulllful Saturday!

Funky Elephantin päätösilta on perinteisesti ollut lopullinen huipentuma festarille. Eilisillan unohtumattoman upeiden hetkien jälkeen siinä on haastetta kerrakseen, mutta lauantaina 14.4. on ainekset vähintäänkin vastaavanlaiseen elämykseen. Pääesiintyjä eli brittiläinen The New Mastersounds (laulajatar Corrina Greyson vieraanaan) on saanut suitsutusta laajalti alan piireissä - viimeksi eilen mm. Bonobolta, joka tunnustautui bändin suureksi faniksi. Luvassa on tänään pitkä ja intensiivinen bilesetti kaikilla herkuilla ja teemalla deep funk.

Kotimaisten esiintyjien suurimpana kohokohtana nähdään soul-tähti Tuomo, joka tulee jatkamaan häikäisevää voittokulkuaan Funky Elephantissa. Nousuun lähtenyt afrobeat-orkesteri Rhythm Funk Masters, DJ:t Infekto & Mr. Willy sekä kitaravirtuoosi Petteri Sariola viihdyttävät Tavastian yleisön kuumaksi tätä ennen. Semifinalissa päät nyökkyvät kuumimman hiphopin rytmiin. Erikoisvierailuilla (Super-Janne, Jontti ja Shaka) höystetty Kemmurun täyssetti, Asa kovan luokan livebändeineen ja laulajavieraineen (esim. Puppa J ja Joska Lakopoulos) sekä Stig Dogg & DJPP vastaavat illan sovituksista. DJ Pataässä maustaa keitosta levyvalinnoillaan.

So Soulllful Saturdayn juontaa seremoniamestarin roolissa tällä kertaa häärivä Bunuel.

Ennakkomyynti on päättynyt. Ovelle tsettejä on kuitenkin erikseen varattu sellainen kiintiö, että niitä pitäisi riittää vielä myöhemminkin illasta. Varmempaa on tietysti saapua paikalle ajoissa. Get up, get into it, get involved!

14.4.2007 Funky Freaky Friday funkkasi Tavastian

Eilinen perjantai vapautti Funky Elephantin hurjaan tanssiin ja liikkeeseen mitä pidemmälle ilta eteni. Festarikansaa villitsivät Njassan opastuksella jo alkuillasta Petteri Sariolan kitarataiturointi, Felix Zengerin uskomattomat beatbox-esitykset (Super-Janne vieraanaan) ja hienon taidonnäytteen osaamisestaan antanut Supervillain. Kotimaisten tähtien aika koitti Fat Beat Sound Systemin odotetun tyylikkään setin ja The Hypnomenin psykedeelisesti gruuvaavan keikan myötä. Molemmat heittivät runsaan kattauksen materiaalia tuoreilta levyiltään. Rauha Trio ja DJ Lovroc ylläpitivät fiilistä Semissä Soul Kitchen -klubin showcasellaan.

Funky Elephantin historian parhaimpiin lukeutuvat dj-setit kuultiin odotetun ensivisiittinsä tehneeltä Bonobolta (UK). Monipuolinen ja mehevä valikoima rytmimusiikin taidokkaasti miksattuja helmiä piti täyden tanssilattian festarihengen mukaisessa liikkeessäniin puolenyön jälkeen kuin viimeisen tunnin aikana. Tämän välissä koettiin illan todellinen kliimaksi, kun kalifornialainen pääesiintyjä The Coup (USA) bändeineen esitti niin ylipainoista funkia ja vahvaa asennetta alusta loppuun, että Tavastia oli revetä liitoksistaan! Loppumetreillä toisessa encoressa kuultiin vielä pitkät rap-setit freestyleineen sekä illan hahmolta Boots Rileylta että naislaulaja Silk-E:ltä - Felix Zengerin beatboxin tahdissa. Ilta on uusi upea lisäys historiaan Funky Elephantin kohokohtien joukossa.

14.4.2007 Anssi Växby The Coupin mukana Zürichiin

Perjantaina esiintyneen The Coupin keikalle huikean panoksensa antanut basisti Anssi Växby matkusti tänään bändin mukana myös Zürichiin, jossa porukka heittää viimeisen Euroopan keikkansa tällä erää. Yhteistyö käynnistyi jo ensimetreiltä niin hedelmällisissä merkeissä, että päätös tästä syntyi lyhyessä ajassa Suomeen saapumisen jälkeen. Näin suomalaisten rytmimuusikkojen osaamista maailmanluokan erikoiskokoonpanoissa viedään tällä kertaa Funky Elephantin lavojen ohella aina ulkomaille asti. Funky Amigos oli olennaisessa roolissa rakennettaessa tätä muusikkojen välistä yhteistyötä ja järjestettäessä mahdollisuutta The Coupille ylipäänsä keikkailla tänä keväänä Euroopassa.

13.4.2007 Perjantaina tömistellään isolla jalalla

Funky Elephant 13 -festivaali lähti eilen leppoisasti liikkeelle raikkaan tyylikkäissä tanssijazzin tunnelmissa. Seremoniamestarina toimi avajaisillan arvolle ominaisesti Sami Saari. Illan kotimaiset klubijazzin huippunimet palkitsivat festarin alkua juhlimaan tulleen yleisön ja loivat Tavastialle hienon fiiliksen.

Kuvia torstain Funky Elephantista >>

Perjantaina 13.4. meno kuitenkin äityy vasta parhaaseen vauhtiinsa, kun teräväsanainen Boots Riley ja The Coupin muhkea live-bändi järisyttävät Helsinkiä. Niin ikään odotetut live-esiintymiset otetaan vastaan kotimaisilta Fat Beat Sound Systemiltä, ensimmäisen keikkansa sitten levynjulkaisunsa heittävältä The Hypnomeniltä sekä demoskabaihmeeltä Supervillainilta. Iltaa kunnioittaa dj-seteillään myös brittiläinen Ninja Tune -legenda Bonobo sekä kotimaiset DJ Lovroc (Soul Kitchen) ja DJ A. Myllykoski. Muusta erikoisohjelmasta puolestaan vastaavat Petteri Sariola ja beatbox-virtuoosi Felix Zenger. Tätä ei tosiaankaan kannata missata, sen verran leveää ja monipuolista soundia on luvassa - varmasti juhlavissa puitteissa! Lippuja myynnissä sekä ennakkoon että ovelta.

Festivaalilla myynnissä myös uusia upeita Funky Elephant -paitoja ja -huppareita (design by Jani Tolin) sekä esiintyvien artistien äänitteitä. Kannattaa siis varata käteistä matkaan riittävästi...

12.4.2007 Funky Elephant 13 starttaa liikkeelle!

Tänään torstaina 12.4. on aika etsiä tanssikengät kaapista, kun Funky Elephant 13 käynnistyy tyylikästä ja energistä tanssijazzia esittelevän tunnelmallisen teemailtansa myötä! Festarihengen mukaisesti somistetulla Tavastialla kuullaan Jukka Eskola Quintetin sekä Dalindèon ja laulajatar Michikon täysimittaiset live-esiintymiset sekä dj-taiturointia Wahoo!-klubin Vesa Yli-Pelkoselta ja A. Myllykoskelta. Visuaaleista vastaa koko festarin ajan visuryhmä Kangastus. Illan juontaa Sami Saari. Lippuja riittää oveltakin. Tule toivottamaan Elefantti tervetulleeksi kaupunkiin!

Lyhyt katsaus festariohjelmaan >>

12.4.2007 Lippuja yhä myynnissä kaikille illoille

Joka vuosi lähtee perättömiä huhuja ennakkoon liikkeelle siitä, että festari olisi jo loppuunmyyty. Kaikkia lippuja ja festaripasseja on kuitenkin tälläkin hetkellä vielä jäljellä ja tiedotamme heti nettisivuillamme, jos jokin myydään kokonaan ennakkoon täyteen. Mikäli jostain ennakkomyyntipaikasta liput ovat loppuneet, niitä kannattaa kysyä toisesta, koska kullakin on omat kiintiönsä. Ovelle pyritään jättämään aina jonkin verran lippuja joka tapauksessa myyntiin. Varmempaa on tietenkin ostaa lippunsa jo ennakkoon Tiketistä tai disndat records / Lifesaver -levyliikkeistä.

Funky Elephant 13 -lipunmyyntiin >>

12.4.2007 The Coupin basisti vaihtui

Perjantaita tähdittävän hiphop-ryhmä The Coupin (USA) basisti Riccol Johnson ei henkilökohtaisista syistään johtuen pääse tällä kertaa Eurooppaan. Vahvaa ja lihavaa funk-mäiskettä on Boots Rileyn riimittelyn taustalle silti takuuvarmasti luvassa. Tuuraajana bassossa nähdään laajalti ansioitunut suomalainen muusikko Anssi Växby. Näin osaltaan jatketaan myös festarin erikoiskokoonpanojen kunniakasta perinnettä, kun kahden eri mantereen huippumuusikot kohtaavat Funky Elephantin yössä. Muu kokoonpano The Coupin keikalla säilyy entisellään.

12.4.2007 Fat Beatille nimekäs vierailijakaarti

Fat Beat Sound Systemin perjantaiselle keikalle Tavastialle on tiedossa lukuisia nimekkäitä vierailijoita. Upean ja monivihahteisen uuden levynsä (Feed The Vocalists) vastikään julkaissut biittiorkesteri heittää kevätkauden ainoan keikkansa Funky Elephantissa, joten kannattaa tosiaankin tulla tsekkaamaan. Keikan erikoisvierailijat jätettäköön vielä tässä vaiheessa festariyllätykseksi, mutta kerrottakoon, että tuttuja hahmoja tullaan näkemään... :)

11.4.2007 Lisää vokalisteja Semiin lauantaiksi

Viimeisimmät lisäykset vierailijoiden kaartiin... Kemmurun lauantaisella Semifinalin keikalla kuullaan mikin ääressä lisäksi ainakin mc't Super-Janne ja Jontti. Myös Asan live-bändin kokoonpanossa nähdään erikoisvierailijoita kuten Joska Lakopoulos ja Puppa J, joka on tuttu monilta aiemmiltakin festarivuosilta. Big up!! Muutakin lisäväriä mahdollisesti yhä luvassa...

10.4.2007 Boots Riley radiohaastatteluissa

The Coupin (pe 13.4.) johtohahmo Boots Riley ja yhtyeen seurassa esiintyvä laulaja/mc Silk-E saapuvat näillä hetkillä Suomeen. Jo heti visiittinsä alussa eli tiistaina 10.4. ja keskiviikkona 11.4. karismaattinen Boots Riley on useammankin radiokanavan suorissa lähetyksissä haastateltavana. Kuuntele kuulumiset seuraavilta kanavilta:

- ti 10.4. klo 18 Hello Helsinki (Ari Peltonen), Radio Helsinki
- ti 10.4. klo 19.10 X-Ryhmä (Toni Laaksonen), Yle X
- ke 11.4. klo 10 Aamupahvit (Edu Kehäkettunen), Bassoradio

The Coupin artistiesittely festarisaitilla >>

5.4.2007 Kemmurun live-bändin tilalle erikoisvierailijoita

Aiemmista tiedoista poiketen lauantaina 14.4. Semifinalissa esiintyvää Kemmurua ei nähdäkään live-bändin säestämänä. Sen sijaan luvassa on erikoisvierailijoita mikin äärellä. Pahoittelemme muutosta. Samana iltana esiintyvä Asa tullaan kuitenkin näkemään ennakkotietojen mukaisesti keikalla live-bändinsä kanssa.

Aiempia uutisia

5.4.2007 TO+LA -erikoislippupaketti myyntiin >>
5.4.2007 Funky Amigos vierailulla Yle X3M:llä >>
3.4.2007 Boots Riley kannustaa jenkkisotilaita kapinaan >>
30.3.2007 Perjantain Soul Kitchenissä skeittileffoja >>
30.3.2007 Asa ja Kemmuru esiintyvät live-bändillä >>
30.3.2007 Magic Sam vierailulla Radio Helsingissä >>
29.3.2007 Ilmainen Basso-lehti ennakkopassien ostajille >>
23.3.2007 Lisätietoa lipuista ja niiden saatavuudesta >>
23.3.2007 Funky Amigos vierailulla Bassoradiossa >>
22.3.2007 Festarilehti jakelussa >>
21.3.2007 Funky Amigosin demoskaban tulokset >>
16.3.2007 Esiintymisaikataulu julkistettu >>
15.3.2007 Painovirhe julisteissa ja flyereissa >>
27.2.2007 Funky Elephantin ohjelma julkaistu >>