Funky Elephantissa globaali kattaus rytmiä

Helsingin vanhin tumman rytmimusiikin festivaali Funky Elephant järjestetään tänä vuonna 20. kerran. Juhlavuoden kunniaksi Helsingin The Circuksessa ja mbarissa 3–6.4.2014 pidettävä tapahtuma on isompi ja monipuolisempi kuin koskaan.

Perinteisen funkin ja soulin ohella tarjonta yltää maailman laidoille saakka kooten yhteen rytmimusiikkia mm. Omar Souleymanin (SYR) lähi-idän elektrosta ja Ebo Taylorin (GHA) highlifesta ja afrofunkista Da Latan (BRA/GBR) ja Maria Gasolinan brasilialaisväritteiseen tunnelmointiin. Kotimaisista artisteista odotetuimpia ovat festivaalin kanssa pyöreitä vuosia täyttävä Eternal Erection, neljännen albumin juuri julkaissut Tuomo sekä uutta levyä työstävä Yona & Liikkuvat Pilvet.

Funky Elephantissa koetaan tänä vuonna myös ennennäkemätön Elephantastic All Stars -show kun Paleface, Gracias, Gasellit, Tuuttimörkö, Puppa J sekä Solonen ja Kosola esiintyvät yhteisellä keikalla dj Polarsoulin johdolla.

– Halusimme järjestää juhlavuoden kunniaksi spektaakkelin niin Funky Elephant -debyyttinsä tekevien rap- ja reggae-solistien kuin lukuisia kertoja vuosien varrella festarilla esiintyneiden konkareidenkin voimin. Dj Polarsoul toimii koko kuvion liikkeelle panevana moottorina, festivaalijohtaja Sami Mannerheimo kertoo.

Yli kymmenen vuotta Funky Elephantissa mukana olleelle Palefacelle festivaali on erityisen läheinen. Palefacena tunnetun Karri Miettisen ensimmäinen bändi Hoax esiintyi Funky Elephantissa vuonna 1997.

– Mulle on jäänyt Funky Elephantista paljon hyviä keikkamuistoja. Festarin järjestäjillä on taito löytää nousevia, breikkaamassa olevia kykyjä. Funky Elephantissa voi myös nähdä harvinaisia ulkomaisia tähtiä, kuten tänä vuonna esimerkiksi afrobeatia soittavan Ebo Taylorin ja jungle-musiikin gurun Congo Nattyn.

Permalink