Funky Elephant Festival täyttää 20 vuotta

Funky Elephant juhlii ensi vuonna 20-vuotista taipalettaan tumman rytmimusiikin sanansaattajana. Festivaalin päätapahtumaa vietetään 3.4.–5.4.2014 Circuksessa, Helsingissä.

Ulkomaisina pääesiintyjinä nähdään Lähi-Idän elektronisen musiikin sheikki Omar Souleyman (SYR) ja kahdeksaakymmentä ikävuotta lähestyvä mm. afrobeatia, funkia ja highlifea yhdistävä kitaristilegenda Ebo Taylor (GHA). Festivaalin kotimaisena pääesiintyjänä nähdään parhaillaan neljättä levyään työstävä suomisoulin siunaus Tuomo.

– Juhlavuotta vietetään näyttävin menoin. Musiikin ohella tarjolla on erilaisia kulttuurielämyksiä kuten tanssia, interaktiivisesti toimivia visuaaleja, taideinstallaatioita ja sirkusesityksiä. Päätapahtuman lisäksi pop up -tapahtumia järjestetään ympäri Helsinkiä, Funky Elephantia 20 vuotta isännöinyt festivaalijohtaja Sami Mannerheimo kertoo.

Vuosien varrella Funky Elephantissa on nähty lukuisia rytmimusiikin tähtiä kuten Sharon Jones & The Dap-Kings, Roy Ayers, Tony Allen, The Coup, BonoboJoe Bataan, Alice Russell ja Kid Koala. Festivaalin kasvaessa sen tueksi sekä monipuolisen musiikkikulttuurin edistämiseksi perustettiin vuonna 1999 Funky Amigos ry.

– Monikulttuurisuus on yksi yhdistyksemme tärkeimpiä arvoja ja sen ajatuksen varaan rakennamme musiikkikattauksemme niin Funky Elephantissa, kuin muissakin tapahtumissamme, Mannerheimo jatkaa.

Funky Elephant -festivaalin early bird -viikonloppupassit, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn Circukseen sekä perjantai- että lauantai-iltoina, tulevat myyntiin perjantaina 13. joulukuuta. 35 euron hintaisia lippuja voi ostaa Lippupalvelusta ja ne ovat myynnissä 12.1.2014 asti. Varsinaiset festivaaliliput tulevat myyntiin 22.1.2014.

Saija Viitala
Tiedottaja
Sähköposti: press@funkyamigos.fi
Puhelin: +358 40 848 0286

Lisätiedot:

Sami Mannerheimo
Festivaalijohtaja
Sähköposti: sami@funkyamigos.fi
Puhelin: +358 50 440 0209

Pressikuvat:

www.funkyelephant.fi/press

Permalink